Olivy & Rajčata

Ochutnejte nakládané olivy, polosušená rajčata, kapary a další středomořské speciality. Všechny tyto výrobky pochází z malých rodinných farem a jsou vyrobeny tradičním způsobem z poctivých surovin. Pro přípravu se používají původní osvědčené receptury, ale také nové postupy, aby byl chuťový zážitek co nejdokonalejší.

Nejprodávanější

19 položek celkem

Cena

135335
1135335

Značky

Položek k zobrazení: 19
Zelené nakládané olivy Bella Marina Colonna 175 g
Novinka
279 Kč

Nakládané olivy odrůdy Bella di Cerignola, kterou proslavila její velikost. Odrůda pochází z italské Apulie z městečka Cerignola. Jedná se o největší odrůdu oliv,...

Kód: 1299
Černé olivy odrůdy Chalkidiki 250 g
169 Kč

MARMARO olivy jsou přírodní a bez konzervantů. Jsou sklízeny s láskou a respektem k olivovníkům i životnímu prostředí a jsou produktem dlouhé rodinné tradice a zkušenosti s...

Kód: 1232
BIO zelené nakládané olivy Marina Colonna (Olives Miteverde) 180 g
BIO
279 Kč

Organické zelené olivy odrůdy „Termite di Bitetto“ naložené ve slaném nálevu. Kulaté olivy s pevnou texturou a jemnou chutí, téměř jako švestky. Termite di Bitetto je jediná...

Kód: 1133
Tapenáda ze zelených oliv se sušeným hovězím masem 80 g
145 Kč

Zelené olivy odrůdy Chalkidiki naložené v solném roztoku po dobu 6 měsíců jsou vypeckované a rozemleté spolu se sušeným hovězím masem zvaným „pastirma“. Sušené maso se vyrábí...

Kód: 1302
Zelené nakládané olivy Marina Colonna Ascolana 180 g
269 Kč

Olivy Ascolana mají zeleno – žlutou barvu a tvrdost tak akorát, díky tomu jsou příjemně křupavé. Jsou voňavé s jemnou hořkou chutí, vyznačují se bohatou texturou a jemnou...

Kód: 1175
Tapenáda z černých oliv s ančovičkami 80 g
145 Kč

Černé olivy odrůdy Chalkidiki naložené do mořské soli jsou vypeckované a rozemleté spolu s ančovičkami. Spolu s pečivem vytvoří pikantní tapas se středomořskou chutí. Vyzkoušet...

Kód: 1304
Polosušená rajčata Marina Colonna (Tomato Semidried) 190 g
279 Kč

Polosušená rajčata ochucená extra panenským olivovým olejem, oreganem a jemně česnekem. Můžete vyzkoušet s bruschettou nebo bílým pečivem, jako doplněk k pečenému masu nebo jen...

Kód: 1135
BIO Rajčatový protlak Chiavalon 530 g
BIO
165 Kč

Rajčatová omáčka z bio produkce, bez přidaného cukru, pasterizovaná. Perfektní pro všechny druhy omáček, krémů, polévek, těstovin nebo pizzy. Skvěle si rozumí s kurkumou,...

Kód: 1141
Tapenáda z černých oliv se sušenými švestkami a kávou 80 g
159 Kč

Černé olivy odrůdy Chalkidiki naložené do mořské soli jsou vypeckované a rozemleté spolu se sušenými švestkami, brandy a kávou. Naprosto jedinečná chuťová kombinace, která...

Kód: 1305
Zelené olivy odrůdy Chalkidiki 250 g
169 Kč

MARMARO olivy jsou přírodní a bez konzervantů. Jsou sklízeny s láskou a respektem k olivovníkům i životnímu prostředí a jsou produktem dlouhé rodinné tradice a zkušenosti s...

Kód: 1231
Tapenáda z černých oliv se sušeným hovězím masem 80 g
159 Kč

Černé olivy odrůdy Chalkidiki naložené do mořské soli jsou vypeckované a rozemleté spolu se sušeným hovězím masem zvaným „pastirma“. Sušené maso se vyrábí tradičním způsobem a...

Kód: 1303
Černé nakládané olivy Marina Colonna (Olives Nero di Colonna) 210 g
275 Kč

Pečlivě vybrané černé olivy odrůdy Leccino, které jsou ochucené fenyklem, čerstvým chilli, česnekem, extra panenským olivovým olejem a solí. Olivy jsou mírně pikantní a jsou...

Kód: 1134
Karlić - Černé olivy s lanýži (Tartufi i masline)
279 Kč

Jde o vynikající středomořskou směs černých oliv s černými lanýži: Jde o chuťově velmi specifickou směs příchutí, která zapůsobí na každého labužníka. Lanýže a olivy jsou totiž...

Kód: 1106
Tapenáda ze zelených oliv s uzenou paprikou 80 g
135 Kč

Zelené olivy odrůdy Chalkidiki naložené v solném roztoku po dobu 6 měsíců jsou vypeckované a rozemleté spolu s uzenou paprikou. Skvěle doladí bílou bagetu, sýry, těstoviny,...

Kód: 1301
Kapary Marina Colonna nakládané v soli 90 g
239 Kč

Kapary jsou nerozvinutá poupata květů keře kapary trnité. Ve Středozemí tvoří součást biodiverzity olivových hájů. Rostou také mezi olivovníky na farmě Marina Colonna, nicméně...

Kód: 1220
Tapenáda ze zelených oliv se sušenými rajčaty a oregánem 80 g
135 Kč

Zelené olivy odrůdy Chalkidiki naložené v solném roztoku po dobu 6 měsíců jsou vypeckované a rozemleté spolu s na slunci sušenými rajčaty a oreganem. Ideálně párujte s kváskovým...

Kód: 1300
Nakládané olivy Kalamata Marina Colonna (Kalamata di Colonna) 200 g
269 Kč

Odrůda oliv Kalamata. Ručně sbírané tmavé olivy z regionu Molise naložené ve slaném nálevu. Nevypeckované. Obsah polyfenolů zůstává v olivách po zpracování nezměněn, což jim...

Kód: 1276
Pyré z rajčat a zeleniny Bruschettina di Colonna 280g
189 Kč

Poctivá směs čerstvých ručně krájených rajčat pěstovaných v regionu Molise doplněná extra panenským olivovým olejem Marina Colonna, celerem, mrkví, paprikou, česnekem,...

Kód: 1277
Zelené nakládané olivy Marina Colonna Ascolana 330 g
335 Kč

Olivy Ascolana mají zeleno – žlutou barvu a tvrdost tak akorát, díky tomu jsou příjemně křupavé. Jsou voňavé s jemnou hořkou chutí, vyznačují se bohatou texturou a jemnou...

Kód: 1214

Užijte si autentickou chuť oliv a dalších středomořských specialit

Středomořská kuchyně nabízí nepřeberné množství různých druhů plodin a chutí. V této části našeho e-shopu se zaměřujeme na nabídku oliv, kaparů a rajčat, které jsou naložené soli, oleji nebo ochucených nálevech. Také pro vás hledáme různé zajímavé úpravy, které vám umožní rychleji vytvořit skvělý pokrm nebo rychlé občerstvení. Společným jmenovatelem pro všechny námi nabízené produkty je, že se jedná o poctivé suroviny, které pochází z malých rodinných farem, kde je kvalita na prvním místě.

Olivy, ať už zelené nebo černé, patří mezi oblíbené delikatesy na celém světě. Čerstvé olivy však nejsou vhodné k jídlu, proto se často konzervují v soli či různých nálevech. Tyto metody konzervace způsobí, že olivy ztratí svoji přirozenou výraznou hořkost a změknou. Nálevy mohou olivám dodat různé chutě a aroma. Přesto je důležité rozlišovat mezi olivami vyráběnými průmyslově a těmi z tradičních farem. Podívejme se na hlavní rozdíly mezi těmito dvěma způsoby výroby a důvody, proč mnozí gurmáni a zastánci zdravého stravování dávají přednost olivám z rodinných farem.

Průmyslové zpracování oliv klade důraz na efektivitu a snižování nákladů. Stroje, které se pro sklizeň používají, mohou olivy narušit. K odstranění hořkosti a zjemnění oliv se často využívá silná chemie. Tento způsob zpracování je rychlejší a efektivnější. Konzervace oliv se často provádí v nálevu bohatém na sůl, ocet nebo hydroxid sodný, což může maskovat jejich autentickou chuť. Pro dosažení "perfektní" barvy se často přidávají látky jako glukonát železnatý. Díky těmto metodám jsou olivy připraveny k jídlu již během jednoho dne.

Naopak, tradiční metody výroby na menších rodinných farmách jsou obvykle citlivější a šetrnější k olivám. Olivy se sklízejí ručně, což zabraňuje jejich poškození. Pro odstranění hořkosti se využívají přirozené metody, jako je naložení do soli nebo máčení v nálevech. Tyto nálevy se vytvářejí z přírodních ingrediencí, například citronové šťávy, vinného octa a různých bylinek, které zdůrazňují skutečnou chuť oliv. V soli či nálevech zrají olivy 6 až 9 měsíců.

Dagmar Kublová
Sommelier olivových olejů

Dagmar Kublová - OLIVUM.cz

Benefity