Italský extra panenský olivový olej pro děti s aroma zeleného hrášku 500 ml

Kód: 1331
849 Kč –15 %
Italský extra panenský olivový olej Le Tre Colonne určený pro děti 500 ml
849 Kč –15 % 719 Kč
Skladem (>5 ks)
Můžeme doručit do:
30.4.2024

L'olio del Nonno Salvatore je extra panenský olivový olej vyrobený především pro děti. Jemná chuť a aroma s tóny zeleného hrášku, vyvážená ovocnost z něj dělají ideální doplněk stravy pro děti.

  • Vyvážená jemná chuť s nízkou pikantností
  • Aroma dominují intenzivní tóny čerstvého hrášku, fava fazolí a aromatických bylinek
  • Vhodný pro děti k získání zdravých stravovacích návyků
  • Skvělý na dochucení zeleniny, zeleninových polévek, rybích pokrmů, salátů z mořských plodů, smetanových sýrů a také se hodí k lehkým dezertům jako je citrónový sorbet

Ocenění a medaile získané na mezinárodních soutěžích

  • Olivový olej z říjnové sklizně
  • Le Tre Colonne patří mezi italskou špičku prémiových olivových olejů
  • Acidita- čekáme na atest, Polyfenoly - čekáme na atest

Detailní informace

Benefity

Detailní popis produktu

Extra panenský olivový olej L'olio del Nonno Salvatore

Naši nejmenší si zaslouží to nejlepší. Je vhodné děti učit zdravým stravovacím návykům a chuti autentických potravin již od útlého věku. Italská rodinná farma Le Tre Colonne proto začala vyrábět jemný olivový olej z olivové odrůdy Bella di Cerignola. Pro Salavatore Stalloneho, majitele farmy, byla inspirací malá vnučka Giulia, která je s láskou opečovávána celou rodinou.

Zvláštností tohoto extra panenského olivového oleje jsou výrazné tóny čerstvého hrášku a aromatických bylinek. Jemná intenzita a jedinečná chuť jistě zaujme děti, ale určitě potěší i dospělé. Nemusíte tento olivový olej dávat jen do dětských příkrmů, ale je skvělý k rybím pokrmům, salátům z mořských plodů, smetanovému sýru a také k dezertům, jako je citrónový sorbet.

Olivová odrůda Bella di Cerignola

Extra panenský olivový olej pro děti L'olio del Nonno Salvatore je vyroben z olivové odrůdy Bella di Cerignola. Je to slavná oliva z apulijského městečka Cerignola, kterou proslavila její velikost. Jedná se o největší odrůdu oliv a hlavně se používá jako nakládaná stolní oliva. Často je také přezdívána jako královna aperitivů.

Proč zařadit olivový olej do jídelníčku dětí

Extra panenský olivový olej je významným doplňkem stravy dětí, který podporuje jejich zdravý vývoj již od prvních měsíců života.

Podpora trávení a imunity: Olivový olej pomáhá harmonizovat trávení, což je zásadní pro podporu imunitního systému dětí. U kojenců může dokonce předcházet problémům s trávením, jako jsou "prdíky".

Prevence zácpy: Pravidelné používání olivového oleje může pomoci předcházet zácpě u dětí, což je běžný problém v raných fázích vývoje.

Vitamíny a antioxidanty: Olivový olej je bohatý na vitamíny a antioxidanty, které jsou nezbytné pro čištění organismu a podporu zdravého růstu dětí.

Zdravé stravovací návyky: Začleněním olivového oleje do stravy dětí od raného věku se podporují zdravé stravovací návyky, které mohou mít pozitivní vliv na celoživotní zdraví.

Speciální výroba pro děti: Olivové oleje pro děti se liší od běžných produktů dostupných v supermarketech. Jsou vyrobeny z oliv sklizených v říjnu, kdy mají nejvíce vitamínů a antioxidantů, a zpracovávají se do šesti hodin od sklizně, aby se zachovala jejich čerstvost a kvalita. Důležitá je také olivová odrůda, která není příliš pikantní a hořká, důležité je také správné načasování sklizně a technologie zpracování oliv.

Chuť přizpůsobená dětem: Tyto oleje jsou upraveny tak, aby byly pro děti chutné, s jemnou a ovocnou chutí, která je příjemná pro dětské jazýčky.

Začleněním extra panenského olivového oleje do stravy dětí se tak nejen podporuje jejich zdravý vývoj, ale také se vytváří základ pro zdravé stravovací návyky, které mohou mít dlouhodobý pozitivní dopad na jejich celkové zdraví.

O rodinné farmě Le Tre Colonne

Salvatore, Michele a Maria Stallone … to je olivová farma Le Tre Colonne. Již po tři generace vyrábí rodina Stallone extra panenský olivový olej prémiové kvality a přináší tak do kuchyní a náš stůl tři základní pilíře Olivového světa - tradici, chuť a autenticitu.

Rodina Stallone hospodařící na farmě Le Tre Colonne

Olivový olej Le Tre Colonne se rodí v jihoitalské Apulii (Puglii) jen kousek od Bari, v městečku Giovinazzo. Farma se zaměřuje na kvalitu a inovaci ve výrobě olivového oleje již po tři generace. V porovnání s ostatními olivovými farmami patří le Tre Colonne se svými cca 40 hektary a 10 000 olivovníky mezi ty spíše menší, nicméně o to větší je jejich koncentrace na kvalitu. Menší podsaditý Salvatore má mezi ostatními olejáři velmi dobré jméno a také velký respekt. A není divu, ve svém oboru patří mezi největší profíky. Na farmě se pěstuje a zpracovává zejména olivová odrůda Coratina, která je pro Apulii typická. Tento kultivar byl v Apulii vysazen Řeky již 450 let před Kristem. Kromě Coratiny tady najdete ale také Ogliarolu nebo Picholine.

Sklizeň na farmě Le Tre Colonne začíná v okamžiku, kdy olivy vykazují první náznak zralosti. Sklízí se pomocí třepaček a samohybných kartáčů a do rodinného mlýna se z olivových hájů převáží každé tři hodiny, aby byly zpracovány co nejrychleji. Po vylisování je olej neprodleně přefiltrován a uskladněn v nerezových tancích pod inertní atmosférou při kontrolované teplotě.

Ocenění farmy Le Tre Colonne z mezinárodních soutěží

Prostředí, technologie i svědomité dodržování času a způsobu zpracování, jak při sklizni, tak při zpracování v rodinném mlýně, umožňují rodině Stallone vyrábět olivový olej, který se vyznačuje až abnormálně nízkou aciditou a vysokým podílem polyfenolů. Je to tedy jakési duo chuti a zdraví, které ocení každý gurmán či milovník zdravého životního stylu.

 

Doplňkové parametry

Kategorie: LE TRE COLONNE
Hmotnost: 1 kg
Výrobce: Az. Agr. LE TRE COLONNE di Salvatore Stallone
Produkt: olej
Druh oleje: olivový extra panenský
Intenzita chutě: střední
Objem: 500 ml
Země původu: Itálie
Region: Apulie
Typ oleje: jednodruhový
Odrůda: Bella di Cerignola
Certifikace BIO: ne
Sklizeň: říjen 2023 (prémiová kvalita "First Harvest")
Dárkové balení: ne
Acidita: čekáme na atest
Polyfenoly: čekáme na atest
Aroma: silné ovocné aroma s tóny artyčoku, máty, rozmarýnu a šalvěje
Chuť: dokonale vybalancovaná štiplavost a hořkost
Způsob zpracování: lisovaný za studena, výběrová jakost olivového oleje získaného přímo z oliv pouze mechanickými postupy
Výživové údaje na 100ml: energie 3390 kJ/826 kcal, Tuky 91,6 g, z toho nasycené mastné kyseliny 14,5 g, Sacharidy 0,0 g, z toho cukry 0,0 g, Bílkoviny 0,0 g, Sůl 0,0 g
Skladování: skladujte v suchu, chraňte před teplem a přímým slunečním světlem
Dovozce: OLIVUM s.r.o., Sedmdesátá 7055, 760 01 Zlín

Le Tre Colonne

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Italská olivová farma Le Tre Colonne

Salvatore, Michele a Maria Stallone … to je olivová farma Le Tre Colonne. Již po tři generace vyrábí rodina Stallone extra panenský olivový olej prémiové kvality a přináší tak do kuchyní a náš stůl tři základní pilíře Olivového světa - tradici, chuť a autenticitu.

Rodina Stallone hospodařící na farmě Le Tre Colonne

Olivový olej Le Tre Colonne se rodí v jihoitalské Apulii (Puglii) jen kousek od Bari, v městečku Giovinazzo. Farma se zaměřuje na kvalitu a inovaci ve výrobě olivového oleje již po tři generace. V porovnání s ostatními olivovými farmami patří le Tre Colonne se svými cca 40 hektary a 10 000 olivovníky mezi ty spíše menší, nicméně o to větší je jejich koncentrace na kvalitu. Menší podsaditý Salvatore má mezi ostatními olejáři velmi dobré jméno a také velký respekt. A není divu, ve svém oboru patří mezi největší profíky. Na farmě se pěstuje a zpracovává zejména olivová odrůda Coratina, která je pro Apulii typická. Tento kultivar byl v Apulii vysazen Řeky již 450 let před Kristem. Kromě Coratiny tady najdete ale také Ogliarolu nebo Picholine.

Sklizeň na farmě Le Tre Colonne začíná v okamžiku, kdy olivy vykazují první náznak zralosti. Sklízí se pomocí třepaček a samohybných kartáčů a do rodinného mlýna se z olivových hájů převáří každé tři hodiny, aby byly zpracovány co nejrychleji. Po vylisování je olej neprodleně přefiltrován a uskladněn v nerezových tancích pod inertní atmosférou při kontrolované teplotě.

Ocenění farmy Le Tre Colonne z mezinárodních soutěží

Prostředí, technologie i svědomité dodržování času a způsobu zpracování, jak při sklizni, tak při zpracování v rodinném mlýně, umožňují rodině Stallone vyrábět olivový olej, který se vyznačuje až abnormálně nízkou aciditou a vysokým podílem polyfenolů. Je to tedy jakési duo chuti a zdraví, které ocení každý gurmán či milovník zdravého životního stylu.

Dagmar Kublová
sommelier olivového oleje

Dagmar Kublová - someliérka olivového oleje