Dárková sada prémiových extra panenských olivových olejů Le Tre Colonne 2 x 500 ml

Kód: 1313
2 199 Kč
Skladem (2 ks)
Můžeme doručit do:
30.4.2024

Dárková kazeta dvou špičkových italských extra panenských olivových olejů z regionu Apulie. Černá láhev obsahuje krásně svěží a ovocný olivový olej odrůdy Coratiny. Bílá láhev obsahuje také olivový olej Coratina, ale vyrobený z vypeckovaných oliv, čímž dosahuje ještě plnější chutě.

  • Le Selezioni Coratina - olivový olej střední intenzity chuti s výraznými ovocnými tóny
  • Aroma artyčoku, máty, rozmarýnu a šalvěje, dokonale vybalancovaná štiplavost a hořkost
  • Evolution Denocciolato - intenzivní ovocnost s jemnou hořkostí na vstupu, ale silnou a dlouho přetrvávající kořenitostí

Ocenění a medaile získané na mezinárodních soutěžích

  • Olivy lisované na přelomu října a listopadu
  • Ideální olivový olej pro ranního „panáčka“ na zdraví
  • Le Selezioni Coratina - Acidita 0,20%, Polyfenoly 777 mg/kg
  • Evolution Denocciolato - Acidita 0,19%, Polyfenoly 709 mg/kg

Detailní informace

Benefity

Detailní popis produktu

Dárkový box dvou prémiových italských extra panenských olivových olejů z oblasti Apulie. V černé lahvi najdete svěží a ovocný olivový olej z odrůdy Coratina. V bílé lahvi je také olivový olej odrůdy Coratina, avšak z vypeckovaných oliv, což mu dodává ještě intenzivnější chuť.

Extra panenský olivový olej Coratina Le Selezioni

Ochutnejte skvělý extra panenský olivový olej z malé rodinné farmy Stallone v jihoitalské Apulii. Výrazná ovocná chuť a skvěle vybalancovaná štiplavost a hořkost. Jednodruhový olivový olej vylisovaný na přelomu října a listopadu z oliv odrůdy Coratina. Vyznačuje se velmi nízkou aciditou a vysokým podílem polyfenolů. Díky tomu jej můžete použít i jako medicínu pro prevenci proti řadě chorob. Střední intenzita chuti z něj dělá olivový olej s širokým uplatněním v kuchyni. Párujte se zeleninovými saláty, lososem, tuňákem, těstovinami, rizotem, luštěninovými polévkami nebo hovězím carpacciem. Nejlépe si vychutnáte jeho skvělou chuť s kváskovým chlebem nebo bruschettou.

Extra panenský olivový olej Evolution Denocciolato

Prémiový extra panenský olivový olej Coratina Denocciolato je prvním olejem z vypeckovaných oliv, který je v naší nabídce. Vypeckování oliv je poměrně okrajový způsob používaný při výrobě olivového oleje. Cílem je vyrobit olivový olej s dokonalým gurmánským zážitkem, protože se tímto zpracováním získává výraznější a plnější chuť. Tento extra panenský olivový olej odrůdy Coratina je lehce hořký a v ústech vám bude dlouho doznívat významná kořenitost. V aroma najdete plnou vůni čekanky, černého pepře, mandlí a skořice.

Olivový olej ideální pro milovníky plných a výrazných chutí. Vynikající pro přípravu a dochucení míchaných zeleninových salátů,  grilované zeleniny, krémových polévek, těstovin, risotta, lasagní, červeného masa, hamburgerů, steaků a zvěřiny. Úžasné ovocné aroma a chuť si nejlépe vychutnáte s kváskovým chlebem nebo bruschetou.

O rodinné farmě Le Tre Colonne

Salvatore, Michele a Maria Stallone … to je olivová farma Le Tre Colonne. Již po tři generace vyrábí rodina Stallone extra panenský olivový olej prémiové kvality a přináší tak do kuchyní a náš stůl tři základní pilíře Olivového světa - tradici, chuť a autenticitu.

Rodina Stallone hospodařící na farmě Le Tre Colonne

Olivový olej Le Tre Colonne se rodí v jihoitalské Apulii (Puglii) jen kousek od Bari, v městečku Giovinazzo. Farma se zaměřuje na kvalitu a inovaci ve výrobě olivového oleje již po tři generace. V porovnání s ostatními olivovými farmami patří le Tre Colonne se svými cca 40 hektary a 10 000 olivovníky mezi ty spíše menší, nicméně o to větší je jejich koncentrace na kvalitu. Menší podsaditý Salvatore má mezi ostatními olejáři velmi dobré jméno a také velký respekt. A není divu, ve svém oboru patří mezi největší profíky. Na farmě se pěstuje a zpracovává zejména olivová odrůda Coratina, která je pro Apulii typická. Tento kultivar byl v Apulii vysazen Řeky již 450 let před Kristem. Kromě Coratiny tady najdete ale také Ogliarolu nebo Picholine.

Sklizeň na farmě Le Tre Colonne začíná v okamžiku, kdy olivy vykazují první náznak zralosti. Sklízí se pomocí třepaček a samohybných kartáčů a do rodinného mlýna se z olivových hájů převáží každé tři hodiny, aby byly zpracovány co nejrychleji. Po vylisování je olej neprodleně přefiltrován a uskladněn v nerezových tancích pod inertní atmosférou při kontrolované teplotě.

Ocenění farmy Le Tre Colonne z mezinárodních soutěží

Prostředí, technologie i svědomité dodržování času a způsobu zpracování, jak při sklizni, tak při zpracování v rodinném mlýně, umožňují rodině Stallone vyrábět olivový olej, který se vyznačuje až abnormálně nízkou aciditou a vysokým podílem polyfenolů. Je to tedy jakési duo chuti a zdraví, které ocení každý gurmán či milovník zdravého životního stylu.

 

Doplňkové parametry

Kategorie: LE TRE COLONNE
Hmotnost: 2.2 kg
Výrobce: Az. Agr. LE TRE COLONNE di Salvatore Stallone
Produkt: olej
Druh oleje: olivový extra panenský
Intenzita chutě: střední
Objem: 500 ml
Země původu: Itálie
Region: Apulie
Typ oleje: jednodruhový
Odrůda: Coratina
Certifikace BIO: ne
Sklizeň: říjen 2023 (prémiová kvalita "First Harvest")
Dárkové balení: ano
Acidita Le Selezioni Coratina: 0,20 %
Acidita Evolution Denocciolato: 0,19 %
Polyfenoly Le Selezioni Coratina: 777 mg/kg
Polyfenoly Evolution Denocciolato: 709 mg/kg
Aroma Le Selezioni Coratina: silné ovocné aroma s tóny artyčoku, máty, rozmarýnu a šalvěje
Aroma Evolution Denocciolato: silná a plná vůně s chutí čekanky, černého pepře, mandlí a skořice
Chuť Le Selezioni Coratina: dokonale vybalancovaná štiplavost a hořkost
Chuť Evolution Denocciolato: intenzivní ovocnost s jemnou hořkostí na vstupu, ale silnou a dlouho přetrvávající kořenitostí
Způsob zpracování: lisovaný za studena, výběrová jakost olivového oleje získaného přímo z oliv pouze mechanickými postupy
Výživové údaje na 100ml: energie 3390 kJ/826 kcal, Tuky 91,6 g, z toho nasycené mastné kyseliny 14,5 g, Sacharidy 0,0 g, z toho cukry 0,0 g, Bílkoviny 0,0 g, Sůl 0,0 g
Skladování: skladujte v suchu, chraňte před teplem a přímým slunečním světlem
Dovozce: OLIVUM s.r.o., Sedmdesátá 7055, 760 01 Zlín

Le Tre Colonne

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Italská olivová farma Le Tre Colonne

Salvatore, Michele a Maria Stallone … to je olivová farma Le Tre Colonne. Již po tři generace vyrábí rodina Stallone extra panenský olivový olej prémiové kvality a přináší tak do kuchyní a náš stůl tři základní pilíře Olivového světa - tradici, chuť a autenticitu.

Rodina Stallone hospodařící na farmě Le Tre Colonne

Olivový olej Le Tre Colonne se rodí v jihoitalské Apulii (Puglii) jen kousek od Bari, v městečku Giovinazzo. Farma se zaměřuje na kvalitu a inovaci ve výrobě olivového oleje již po tři generace. V porovnání s ostatními olivovými farmami patří le Tre Colonne se svými cca 40 hektary a 10 000 olivovníky mezi ty spíše menší, nicméně o to větší je jejich koncentrace na kvalitu. Menší podsaditý Salvatore má mezi ostatními olejáři velmi dobré jméno a také velký respekt. A není divu, ve svém oboru patří mezi největší profíky. Na farmě se pěstuje a zpracovává zejména olivová odrůda Coratina, která je pro Apulii typická. Tento kultivar byl v Apulii vysazen Řeky již 450 let před Kristem. Kromě Coratiny tady najdete ale také Ogliarolu nebo Picholine.

Sklizeň na farmě Le Tre Colonne začíná v okamžiku, kdy olivy vykazují první náznak zralosti. Sklízí se pomocí třepaček a samohybných kartáčů a do rodinného mlýna se z olivových hájů převáří každé tři hodiny, aby byly zpracovány co nejrychleji. Po vylisování je olej neprodleně přefiltrován a uskladněn v nerezových tancích pod inertní atmosférou při kontrolované teplotě.

Ocenění farmy Le Tre Colonne z mezinárodních soutěží

Prostředí, technologie i svědomité dodržování času a způsobu zpracování, jak při sklizni, tak při zpracování v rodinném mlýně, umožňují rodině Stallone vyrábět olivový olej, který se vyznačuje až abnormálně nízkou aciditou a vysokým podílem polyfenolů. Je to tedy jakési duo chuti a zdraví, které ocení každý gurmán či milovník zdravého životního stylu.

Dagmar Kublová
sommelier olivového oleje

Dagmar Kublová - someliérka olivového oleje