Recepty s olivovým olejem, Strana 3

Pražma na grilu s bylinkami

Pražma královská je ve Středozemí velmi oblíbená ryba a to v podstatě už od starověku, kdy byla Řeky zasvěcena Afroditě, bohyni lásky, plodnosti a krásy. Má bílé chutné maso a je ideální pro úpravu jak na grilu, tak třeba i na pánvi nebo v troubě. Díky své „lehkosti“ je vhodná i při redukční dietě. Chystáte-li tedy party, nemusíte zákonitě hladovět :-) Grilovaná pražma je skvělou volbu pro lehké letní jídlo s vůní grilu. Příprava pražmy pro 1 osobu 1 celá vykuchaná pražma H...

Salát z grilovaných paprik

Papriky u nás patří mezi velmi oblíbenou zeleninu. Ta pestrost barev a tvarů! Salát z grilovaných paprik krásně spojuje chutě aromatických paprik, petrželky a olivového oleje a navíc, doslova rozzáří váš party stůl. Salát ale nemusí být jen přílohou k masu. Skvělý je třeba jako svačinka k opečené bruschetě. Příprava salátu z grilovaných paprik pro 4 osoby 4-6 paprik různě barevných paprik 3 stroužky česneku Hladkolistá petržel 100 ml prémiového olivového oleje Ecológico C...

Gazpacho - španělská studená polévka

Gazpacho je studená zeleninová polévka původem ze slunné Andalusie je skvělá pro zahájení grilovací party. Vaše hosty lehce zasytí a v horkých letních dnech hlavně osvěží. Klíčem k úspěchu, tedy skvělé chuti, jsou chutná, krásně vyzrálá rajčata. Příprava gazpacha pro 4 osoby 500-600 g rajčat 1 menší šalotka 2 středně velké papriky kapie 1 středně velká salátová okurka 1-2 stroužky česneku (podle chuti a lásky k česneku) 3 lžíce prémiového olivového oleje Arbequina Casas...

Těstoviny s rajčatovou omáčkou a bazalkou

Také tak milujete Itálii? A co potom italskou kuchyni… Je neuvěřitelně jednoduchá a rychlá, jedním slovem prostě skvělá. Základním stavebním kamenem jsou kvalitní suroviny. Pokud je máte, i ten nejjednodušší pokrm bude chutnat božsky! Tentokrát vám přinášíme super jednoduchý recept na těstoviny s rajčaty a bazalkou. Je na vás, jestli zvolíte špagety, linguine nebo penne. Naše volba tentokrát padla na macaroni. Omáčka je krásně obalí a protože jsou duté, dostane se i dovnitř těstoviny. Dě...

Vyzkoušejte dvě jarní polévky

Milujeme polévky. Hlavně ty krémové. A i když jsou polévky spíše výsadou zimních měsíců, aby nás krásně prohřály a doplnily energii, je celá řada polévkových variací, které můžeme díky ingrediencím, a hlavně sezónním bylinkám konzumovat po celý rok. S příchodem jara se příroda probouzí, energie stoupá vzhůru a vše začíná rašit. Je to začátek něčeho nového. Je to tedy i ideální příležitost začít více vnímat signály svého těla, jeho potřeby a chutě. Podporující jarní chuť je kyselá. Z h...

Bulky na hamburgery

Pokud si chcete připravit skvělý domácí hamburger, třeba podle našeho receptu, není zas tak složité si udělat i vlastní burgerové bulky. Náš recept vás postupně provede přípravou a uvidíte, bude to jednoduché. Ingredience na hamburgerové bulky: 500 g hladké mouky 120 g uvařených a nastrouhaných brambor 60 ml vlažného mléka 7 g instantního droždí 1 lžička soli 2 ks vejce 60 g dobrého olivového oleje – doporučujeme Chiavalon Organic 120 ml vlažné vody Sezamová semínka Recept na ...

Domácí barbecue omáčka

Barbecue omáčku běžně koupíte v obchodě, ale pokud nechcete průmyslovou omáčku neznámého původu, udělejte si svou domácí. Je to jednoduché a náš recept vás provede přípravou krok za krokem. Ingredience na domácí barbecue omáčku: 1 větší červená cibule 2 stroužky česneku Sušená drcená chilli paprička - případně Chilli olivový olej 400 g loupaných sterilovaných rajčat 80 g hnědého třtinového cukru Extra panenský olivový olej – robustní olivový olej se silnou chutí Vinný ocet Rajč...

Cibulové chutney aneb karamelizovaná červená cibule

Cibulové chutney je další skvělou pochoutkou, jejíž příprava je jednoduchá a bude skvělým doplňkem vašich pokrmů. Navíc má výhodu, že při uložení do sterilizované sklenice vydrží v lednici i přes dva týdny. Karamelizovaná červená cibule se hodí do hamburgerů, jako dochucení steaků nebo paštik.   Ingredience na cibulové chutney 0,5 kg červené cibule 30 g třtinového cukru Extra panenský olivový olej – doporučujeme olivový olej střední intenzity chutě Červený vinný ocet Balsamico...

Recept na pravý hovězí hamburger krok po kroku

Na našich stránkách se zaměřujeme na recepty, jejichž součástí je olivový olej, který je zpravidla vnímán jako jakési doladění zdravé stravy. Ovšem, i ortodoxní masožravci si zaslouží prémiovou kvalitu a když už máte prémiové maso, zaslouží si i prémiový olivový olej. Ten můžete použít i při přípravě hamburgeru, pravé americké klasiky. Ingredience na přípravu hovězího hamburgeru na 4 porce: 500g hrubě mletého hovězího – ideální je maso z krku (podíl tuku 15 – 20%) 1 ks malé cibule (š...

Polévka hráškový krém s opečenou pancettou

Hráškový krém je oblíbenou polévkou, kterou potěšíte celou rodinu. Příprava je velmi jednoduchá a podle našeho receptu vaření snadno zvládnete. Ingredience na hráškový krém: 1 cibule šalotka středně velká 1 stroužek česneku 1 brambora střední velikosti 500 ml zeleninového vývaru 300 g mraženého hrášku 100 g hladkolisté petrželky Pancetta nebo jiná sušená slanina Olivový olej - doporučujeme Chiavalon Mlado Čerstvý mletý barevný pepř a sůl 1 polévková lžíce lahůdkového droždí se sla...

Špagety aglio olio e peperoncino jednoduše a rychle

Pokud hledáte recept na rychlé a jednoduché jídlo, tak špagety aglio olio e peperoncino jsou tou nejlepší volbou. Podle našeho receptu rychle a snadno připravíte toto chutné jídlo. Uvařte špagety do stavu al dente v osolené vodě. Nakrájejte na tenké plátky 4 až 6 stroužků česneku a jemně nakrájejte chilli papričku. Na kvalitním olivovém oleji, doporučujeme italský Caravaggio z farmy Frantoio Tini, lehce osmažte česnek a chilli (česnek nesmí ztmavnout). Uvařené špagety nechte odkapat...

Jednoduchý recept na špagety Carbonara

Špagety Carbonara patří k nejoblíbenějším italským jídlům a jejich příprava není nijak složitá. Náš recept vás provede krok za krokem přípravou tohoto jednoduchého, ale skvělého jídla. Špagety vařte v osolené vodě, ve velkém hrnci. Špagety musí být „al dente“. Pancettu nakrájejte na malé kostičky nebo proužky. Oloupejte česnek a lehce stroužky rozdrťte, ale nesmí se rozpadnout. Rozmíchejte v misce vejce – 1 celé vajíčko + 1 žloutek na jednu porci. Do vajíček vmíchejte jemně ...