Oleum Hispania
Olivová farma Oleum Hispania je skvostem Subbética Cordobesa, regionu s celosvětovou reputací v oblasti produkce olivového oleje špičkové kvality. Toto úchvatné místo leží v srdci španělské Andalusie, nedaleko horského pásma Sierras Subbéticas, a jeho historie je úzce svázána s tisíciletou tradicí pěstování oliv. Díky jeho poloze v 652 metrech nad mořem, půda v této oblasti je zvláště úrodná, což umožňuje olivovníkům produkovat olej s charakteristickou chutí a vůní.
Olivové háje a mlýn Oleum Hispania jsou položeny v údolí Guadalquivir, u oblasti Coto de la Plata, kde se olivy pěstují již tisíce let. Již v dobách Římanů byl tento vzácný, zlatý elixír známý jako Betica vyvážen po celém římském impériu.
Skvělý olej z tohoto mlýna pochází z včasně sklizených oliv, které jsou okamžitě mlety a zpracovány za nízkých teplot okolo 22 stupňů Celsia. Tato technika extrakce za studena umožňuje zachování všech vitamínů a prospěšných polyfenolů, které dodávají oleji jeho jedinečnou chuť a zdravotní benefity.
Oleum Hispania je od roku 2017 členem QVEXTRA!, mezinárodní asociace výrobců extra panenského olivového oleje. Toto sdružení sdílí společnou lásku k olivovému oleji, péči o olivové háje a stále hledá dokonalost ve všech aspektech výrobního procesu. Jako potvrzení tohoto úsilí, asociace QVEXTRA! uděluje mezinárodní pečeť kvality SIQEV olivovým olejům, které splňují řadu přísných fyzikálních, chemických a senzorických standardů.
Olivové oleje SIQEV jsou velmi ceněny výživovými odborníky a zdravotnickými specialisty po celém světě. Tento olej je klíčovou součástí středomořské diety, která je považována za vyváženou, zdravou a prodlužující život. QVEXTRA! a SIQEV zaručují, že jejich oleje nejen chutnají a voní skvěle, ale také poskytují všechny nutriční výhody, které jsou jim připisovány. Tuto záruku podporuje pravidelné a náhodné testování v místě původu i prodeje, které provádějí nezávislé třetí strany specializující se na sběr a analýzu vzorků.
Dagmar Kublová
Sommelier olivových olejů