CUAC
Webová stránka značky: CUACPrémiový extra panenský olivový olej CUAC pochází ze španělské Andalusie, konkrétně z regionu Jaén. Olivový olej se vyrábí z oliv rostoucích v pohoří Sierra de Cazorla a všechny láhve májí chráněné označení původu. CUAC vyrábí tři varianty olivových olejů – Picual, Royal a BIO Picual. Zajímavostí jsou olivové perly, vyrobené z olivového oleje odrůdy Picual. Ocení je především mistři kulinářských specialit, protože skvěle vizuálně i chuťově dotvoří výsledný pokrm.
CUAC získal celou řadu ocenění za jedinečnou podobu obalů s motivem gumové kačenky. Majitele této značky inspirovaly vzpomínky na dětství, které prožil v Sierra de Cazorla v blízkosti řeky a jezera. Právě šumění vody, „kvákání“ kačen a otcovy olivovníky jsou pro něj milou vzpomínkou. Proto byl obal navržen s motivem gumové kačenky, jako společný symbol dětství, které se vrací v podobě prémiového extra panenského olivového oleje CUAC.
Dagmar Kublová
Sommelier olivových olejů