Vánoční extra panenský olivový olej Natalina 500 ml

Kód: 1321
679 Kč 136 Kč / 100 ml
Skladem (4 ks)
Můžeme doručit do:
26.11.2024

Vánoční balení extra panenského olivového oleje Natalina vám navodí vánoční atmosféru ve vaší kuchyni anebo potěší jako dárek vaše blízké. Navíc ve vánočním obalu se skrývá skvělý olivový olej z italské Apulie.

  • Univerzální olivový olej s širokým použitím v kuchyni
  • Elegantní vůně s bylinnými a ovocnými tóny
  • Střední intenzita chuti s náznaky pikantnosti a mandlovým zakončením chuti
  • Extra panenský olivový olej z rodinné farmy s garantovaným původem
  • Kupáž oblíbených jihoitalských olivových odrůd
  • Párujte s masem, zeleninou, mastnějšími rybami, těstovinami, rizotem, luštěninami, …

Detailní informace

Benefity

Detailní popis produktu

Chutě a vůně extra panenského olivového oleje Natalina

Kupáž olivových olejů Natalina má skvělý charakter a harmonii. Chutě jsou jasné a ovocné, vyvážené a žádná z nich není převládající a rušivá. Barva je jasně žlutá se zelenými odlesky, vůně je elegantní s bylinnými tóny a tóny zralého ovoce. Mírná ovocnost je podpořena náznaky kořenitého tónu a mandlovým zakončením chuti.

Je to dokonalý mix chuti i vůně. Proto jej také řada kuchařů oceňuje pro svou všestrannost a univerzální použití v kuchyni. Natalina je kupáží celé řady odrůd jako je Coratina, Leccino, Nociara, Pesciolen, Simone, Cima di Mola a Cima di Melfi.

Párování olivového oleje Natalina s jídlem

Olivový olej Natalina je svou chutí typický italský olivový olej, proto je jako stvořený pro přípravu a dochuceních tradičních italských jídel jako jsou různé variace těstovin, risotta nebo pizzy. Nemusíte se ovšem omezovat jen na italskou klasiku. Univerzálnost tohoto olivového oleje najde široké uplatnění v kuchyni na přípravu míchaných zeleninových salátů, chřestu, artyčoku, grilované nebo restované zeleniny. Příjemně doladí chuť lososa, tuňáka a můžete jej použít i na přípravu a dochucení bílého a červeného masa. Můžete jím také zakápnout zeleninové nebo houbové krémové polévky nebo pečené brambory. Nebo si jej vychutnejte jen tak s bruschettou nebo kváskových chlebem.

Olivová rodinná farma a mlýn Frantoio D'Orazio Olivová rodinná farma a mlýn Frantoio D'Orazio

Italský region olivového oleje

Apulie (italsky Puglia) je jeden z nejznámějších regionů Itálie a oblíbeným cílem letních dovolených. Apulie je také nejméně hornatá část Apeninského poloostrova, a je tedy jako stvořená pro zemědělství. Olivovníky se v této oblasti pěstují od nepaměti a produkce oliv je pro zdejší kraj natolik významná, že olivovník je i ve znaku Apulie.

Farma a mlýn rodiny D'Orazio

Necelých deset kilometrů od oblíbeného letoviska Polignano a Mare leží směrem do vnitrozemí městečko Conversano. Právě zde se v roce 1964 začal psát příběh rodinné farmy a mlýna FRANTOIO D'ORAZIO. Současný majitel farmy Francesco D'Orazio je třetí generací farmářů, která zde vyrábí skvělý olivový olej.

Mlýn rodiny D'Orazio se nachází na předměstí Conversano v blízkosti olivových hájů. Jak již bývá v tomto regionu zvykem, pěstuje se zde vícero druhů olivovníků. Na farmě rostou olivové kultivary Simone, Coratina, Leccino, Cima di Mola, Cima di Melfi, Nociara a Pesciolen. Farma vlastní 3 000 olivovníků a část oliv kupuje od pěstitelů z blízkého okolí. Olivový olej některých kultivarů se prodává jako jednodruhový, ale větší část oliv se zpracuje pro výrobu kupáže D'Aragona.

Olivová rodinná farma a mlýn Frantoio D'OrazioOlivová rodinná farma a mlýn Frantoio D'Orazio

Olivový olej D'Orazio

Hlavním olivovým olejem rodinné farmy D'Orazio je kupáž místních olivových odrůd jako Coratina, Leccino, Nociara,, Pesciolen, Simone, Cima di Mola a Cima di Melfi prodávaná pod jménem D'Aragona. Název D'Aragona odkazuje na významného místního šlechtice Giangirolamo Acquaviva d’Aragona, který zde vládl v 17. století. Je to univerzální olivový olej s širokým využitím v kuchyni.

Tato kupáž je základem celé řady pestrobarevných kolekcí, jejichž obaly odkazují na apulijskou kulturu a umění. Tuto kolekci vám budeme postupně představovat. Jedinečný design jistě oceníte jako originální doplněk do vaší kuchyně.

Milovníci specialit jistě ocení i zdejší monovarietní olivové oleje odrůd Simone, Peranzana, Picholine a Coratina. Ty jsou baleny do barvených lahví, které potěší milovníky kvalitního designu.

Olivová rodinná farma a mlýn Frantoio D'OrazioOlivová rodinná farma a mlýn Frantoio D'Orazio

Ocenění z mezinárodních soutěží

Frantoio D'Orazio patří mezi špičkové italské výrobce, a proto je pro farmu důležité i srovnání s mezinárodní konkurencí. Kvalitu jejich olivových olejů potvrzují ocenění získaná na mezinárodních soutěžích v Londýně nebo v Japonsku.

Doplňkové parametry

Kategorie: Výběr z oliv
Hmotnost: 0.6 kg
Výrobce: D'Orazio s.r.l.
Produkt: olej
Druh oleje: olivový extra panenský
Intenzita chutě: střední
Objem: 500 ml
Země původu: Itálie
Region: Apulie
Typ oleje: kupáž
Odrůda: Cima di Melfi, Cima di Mola, Coratina, Leccino, Nociara, Pesciolen, Simone
Certifikace BIO: ne
Sklizeň: říjen 2022 (prémiová kvalita "First Harvest")
Dárkové balení: ne
Aroma: elegantní vůně s bylinnými a ovocnými tóny
Chuť: střední intenzita chuti s náznaky pikantnosti a mandlovým zakončením
Acidita: 0,4 %
Polyfenoly: 422 mg/kg
Způsob zpracování: lisovaný za studena, výběrová jakost olivového oleje získaného přímo z oliv pouze mechanickými postupy
Výživové údaje na 100ml: energie 3389 kJ/824 kcal, Tuky 92g, z toho nasycené mastné kyseliny 13g, Sacharidy 0g, z toho cukry 0g, Bílkoviny 0g, Sůl 0g
Skladování: skladujte v suchu, chraňte před teplem a přímým slunečním světlem
Dovozce: OLIVUM s.r.o., Sedmdesátá 7055, 760 01 Zlín

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Frantoio D'Orazio

Italský region olivového oleje

Apulie (italsky Puglia) je jeden z nejznámějších regionů Itálie a oblíbeným cílem letních dovolených. Apulie je také nejméně hornatá část Apeninského poloostrova, a je tedy jako stvořená pro zemědělství. Olivovníky se v této oblasti pěstují od nepaměti a produkce oliv je pro zdejší kraj natolik významná, že olivovník je i ve znaku Apulie.

Farma a mlýn rodiny D'Orazio

Necelých deset kilometrů od oblíbeného letoviska Polignano a Mare leží směrem do vnitrozemí městečko Conversano. Právě zde se v roce 1964 začal psát příběh rodinné farmy a mlýna FRANTOIO D'ORAZIO. Současný majitel farmy Francesco D'Orazio je třetí generací farmářů, která zde vyrábí skvělý olivový olej.

Mlýn rodiny D'Orazio se nachází na předměstí Conversano v blízkosti olivových hájů. Jak již bývá v tomto regionu zvykem, pěstuje se zde vícero druhů olivovníků. Na farmě rostou olivové kultivary Simone, Coratina, Leccino, Cima di Mola, Cima di Melfi, Nociara a Pesciolen. Farma vlastní 3 000 olivovníků a část oliv kupuje od pěstitelů z blízkého okolí. Olivový olej některých kultivarů se prodává jako jednodruhový, ale větší část oliv se zpracuje pro výrobu kupáže D'Aragona.

Olivová rodinná farma a mlýn Frantoio D'OrazioOlivová rodinná farma a mlýn Frantoio D'Orazio

Olivový olej D'Orazio

Hlavním olivovým olejem rodinné farmy D'Orazio je kupáž místních olivových odrůd jako Coratina, Leccino, Nociara,, Pesciolen, Simone, Cima di Mola a Cima di Melfi prodávaná pod jménem D'Aragona. Název D'Aragona odkazuje na významného místního šlechtice Giangirolamo Acquaviva d’Aragona, který zde vládl v 17. století. Je to univerzální olivový olej s širokým využitím v kuchyni.

Tato kupáž je základem celé řady pestrobarevných kolekcí, jejichž obaly odkazují na apulijskou kulturu a umění. Tuto kolekci vám budeme postupně představovat. Jedinečný design jistě oceníte jako originální doplněk do vaší kuchyně.

Milovníci specialit jistě ocení i zdejší monovarietní olivové oleje odrůd Simone, Peranzana, Picholine a Coratina. Ty jsou baleny do barvených lahví, které potěší milovníky kvalitního designu.

Olivová rodinná farma a mlýn Frantoio D'OrazioOlivová rodinná farma a mlýn Frantoio D'Orazio

Ocenění z mezinárodních soutěží

Frantoio D'Orazio patří mezi špičkové italské výrobce, a proto je pro farmu důležité i srovnání s mezinárodní konkurencí. Kvalitu jejich olivových olejů potvrzují ocenění získaná na mezinárodních soutěžích v Londýně nebo v Japonsku.

Dagmar Kublová
Sommelier olivových olejů

Dagmar Kublová - OLIVUM.cz