Prémiová mořská sůl - Solný květ SOSO 100 g
Kód: 1314Související produkty
Detailní popis produktu
Kdy a proč používat Solný květ?
Vzhledem ke své jemné povaze a vyšší ceně ve srovnání s jinými solemi není Fleur de Sel navržena tak, aby okořenila pokrm během vaření. Pokud jej vystavíte vysokým teplotám, roztaje a ztratí svůj jedinečný charakter. Solný květ je dobré použít na dochucení všude tam, kde je třeba dát jídlu trochu šmrnc těsně před jeho konzumací: saláty, ryby, maso, grilovaná zelenina, vejce nebo jí lehce posypte třeba ovesnou kaši.
O soli SOSO
Společnost SOSO Factory vznikla v roce 2008 s jasnou vizí, a to přinést na trh nejen kvalitní produkt, ale také krásný design. Dnes je vaření spíše umění, a tak má i vizuální dopad.
A proč právě vejce? Myšlenka vajíčka je jednoduchá. Když uvařené vejce vždy osolíme, tak proč nemít slánku ve tvaru vejce?
Sůl je vyrobená tradičními metodami, při kterých slunce a vítr odpařují mořskou vodu a zanechávají krystaly, které se ručně oddělují od povrchu solných plání. Jde o řízený proces odpařování bez jakýchkoliv chemických zásahů. Za úsvitu se na hladině mořské vody tvoří malé krystalky, které se ručně sbírají tradičními technikami a poté se nechají až rok sušit na slunci a větru v pytlích. Sůl má jemnou vytříbenou chuť a mořskou vůni a ani s časem neztrácí své vlastnosti.
Solný květ neboli „Královna solí“ je sůl té nejvyšší kvality. Sklízí se horní vrstva soli, a to velmi pečlivým postupem. Sbírá se ručně bez použití strojů od července do září ve specifických oblastech Francie, Portugalska a Španělska. Poprvé byl Solný květ představen ve Francii, proto také přijal jméno Fleur de Sel. Postupně se sklizeň rozšířila z Francie i do dalších částí Evropy.
Celý proces sběru je natolik delikátní a soli je tak málo, že za celý den sklizně lze nasbírat pouze velmi malé množství soli. Případné nečistoty v mořské vodě jsou těžké, proto mají tendenci se usazovat na dně, takže vrchní vrstva soli je čistá a zdravá. Název Solný květ byl odvozen od květinových vzorů krystalků v solné vrstvě. Je jedinečný zejména díky své křupavosti. Ideální je přidávat solný květ až do hotových pokrmů, nikoliv během vaření, lépe se tak rozvine jeho aroma.
Mořská sůl sbíraná a sušená pod španělským sluncem je nezbytným doplňkem pro každodenní rutinu v kuchyni. Díky vysokému obsahu minerálů a stopových prvků je mnohem prospěšnější něž obyčejná sůl.
Doplňkové parametry
Kategorie: | SOSO |
---|---|
Hmotnost: | 0.2 kg |
Výrobce: | SOSO FACTORY, S.L. |
Produkt: | sůl |
Objem: | 100 g |
Země původu: | Španělsko |
Region: | Murcia |
Certifikace BIO: | ne |
Dárkové balení: | ne |
Složení: | mořská sůl |
Alergeny: | - |
Výživové údaje na 100g: | energie 0 kJ/0 kcal, Tuky 0,0 g, z toho nasycené mastné kyseliny 0,0 g, Sacharidy 0,0 g, z toho cukry 0,0 g, Bílkoviny 0,0 g, Sůl 100,0 g |
Skladování: | skladujte na suchém místě |
Dovozce: | OLIVUM s.r.o., Sedmdesátá 7055, 760 01 Zlín |
Nejlepší a nejkvalitnější sůl na světě
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Stránka se připravuje :-(