Venku už se ochlazuje, dny se zkracují a v podvečer již zalézá chlad za nehty. Blíží se čas pošmourného počasí. Není ale třeba smutnit, je to přirozený koloběh přírody, která si poté, co nám nadělila bohatou úrodu, potřebuje také odpočinout. Podzim je úžasný v těch svých barvách. Příroda hraje krásnými odstíny žluté, oranžové, okrové, červené, hnědé. Barvy můžeme přenést také na naše talíře a tím si nejen víc pochutnat, ale také si zlepšit náladu. Pak nás nějaká mlha v údolí rozho...
Recepty s olivovým olejem, Strana 3
Lasagne jsou opravdovým italským skvostem na talíři. Pravda, jsou trochu náročnější na přípravu, výsledek ale určitě stojí za to. A navíc, pokud uděláte celý pekáč, máte na pár obědů pro rodinku vystaráno. Lasagne jsou těstoviny ve tvaru plátů. Koupíte je buď chlazené čerstvé, v „suchém“ stavu nebo si je můžete vyrobit doma, pokud máte vhodné ingredience a vybavení. My se už nemůžeme dočkat, až si dáme první sousto, ze kterého se bude linou nezaměnitelná vůně Itálie, a tak volíme tu nejrychlejš...
Oblíbené italské risotto se dá připravovat s celou řadou ingrediencí. Můžete zkusit pórek, hřiby, nakládaná sušená rajčata, ale když chcete něco netradičního, například na oslavu Valentýna, tak to chce opravdu něco extra. Proto jsme zvolili opravdu výjimečnou surovinu, černé lanýže. Na 2 porce lanýžového rizota potřebujete 180 g rýže vhodné na risotto (carnaroli, arborio, vialone nano) 2 šalotky olivový olej s výraznou chutí nejlépe Chiavalon Organic - zakoupíte v našem e-shopu 200 ml b...
Které maso na grilu máte nejraději? Říká se, že vepřová krkovička je ze všech druhů mas na gril ta nejlepší. Prostě královna. Ale jen ta správně prorostlá. Je to právě tuk, díky kterému zůstane maso krásně vláčné. Marinád na krkovici najdete nespočet. My razíme cestu, že méně znamená více. Kvalitní olivový olej, byliny, sůl a pepř. Na doladění třeba domácí barbecue omáčku nebo cibulové chutney. Protože právě to krásně doladí svojí nasládlou chutí onen ogrilovaný kus čuníka. Věřte mi, vaši hosté...
Pražma královská je ve Středozemí velmi oblíbená ryba a to v podstatě už od starověku, kdy byla Řeky zasvěcena Afroditě, bohyni lásky, plodnosti a krásy. Má bílé chutné maso a je ideální pro úpravu jak na grilu, tak třeba i na pánvi nebo v troubě. Díky své „lehkosti“ je vhodná i při redukční dietě. Chystáte-li tedy party, nemusíte zákonitě hladovět :-) Grilovaná pražma je skvělou volbu pro lehké letní jídlo s vůní grilu. Příprava pražmy pro 1 osobu 1 celá vykuchaná pražma H...
Papriky u nás patří mezi velmi oblíbenou zeleninu. Ta pestrost barev a tvarů! Salát z grilovaných paprik krásně spojuje chutě aromatických paprik, petrželky a olivového oleje a navíc, doslova rozzáří váš party stůl. Salát ale nemusí být jen přílohou k masu. Skvělý je třeba jako svačinka k opečené bruschetě. Příprava salátu z grilovaných paprik pro 4 osoby 4-6 paprik různě barevných paprik 3 stroužky česneku Hladkolistá petržel 100 ml prémiového olivového oleje Ecológico C...
Gazpacho je studená zeleninová polévka původem ze slunné Andalusie je skvělá pro zahájení grilovací party. Vaše hosty lehce zasytí a v horkých letních dnech hlavně osvěží. Klíčem k úspěchu, tedy skvělé chuti, jsou chutná, krásně vyzrálá rajčata. Příprava gazpacha pro 4 osoby 500-600 g rajčat 1 menší šalotka 2 středně velké papriky kapie 1 středně velká salátová okurka 1-2 stroužky česneku (podle chuti a lásky k česneku) 3 lžíce prémiového olivového oleje Arbequina Casas...
Také tak milujete Itálii? A co potom italskou kuchyni… Je neuvěřitelně jednoduchá a rychlá, jedním slovem prostě skvělá. Základním stavebním kamenem jsou kvalitní suroviny. Pokud je máte, i ten nejjednodušší pokrm bude chutnat božsky! Tentokrát vám přinášíme super jednoduchý recept na těstoviny s rajčaty a bazalkou. Je na vás, jestli zvolíte špagety, linguine nebo penne. Naše volba tentokrát padla na macaroni. Omáčka je krásně obalí a protože jsou duté, dostane se i dovnitř těstoviny. Dě...
Milujeme polévky. Hlavně ty krémové. A i když jsou polévky spíše výsadou zimních měsíců, aby nás krásně prohřály a doplnily energii, je celá řada polévkových variací, které můžeme díky ingrediencím, a hlavně sezónním bylinkám konzumovat po celý rok. S příchodem jara se příroda probouzí, energie stoupá vzhůru a vše začíná rašit. Je to začátek něčeho nového. Je to tedy i ideální příležitost začít více vnímat signály svého těla, jeho potřeby a chutě. Podporující jarní chuť je kyselá. Z h...
Pokud si chcete připravit skvělý domácí hamburger, třeba podle našeho receptu, není zas tak složité si udělat i vlastní burgerové bulky. Náš recept vás postupně provede přípravou a uvidíte, bude to jednoduché. Ingredience na hamburgerové bulky: 500 g hladké mouky 120 g uvařených a nastrouhaných brambor 60 ml vlažného mléka 7 g instantního droždí 1 lžička soli 2 ks vejce 60 g dobrého olivového oleje – doporučujeme Chiavalon Organic 120 ml vlažné vody Sezamová semínka Recept na ...
Barbecue omáčku běžně koupíte v obchodě, ale pokud nechcete průmyslovou omáčku neznámého původu, udělejte si svou domácí. Je to jednoduché a náš recept vás provede přípravou krok za krokem. Ingredience na domácí barbecue omáčku: 1 větší červená cibule 2 stroužky česneku Sušená drcená chilli paprička - případně Chilli olivový olej 400 g loupaných sterilovaných rajčat 80 g hnědého třtinového cukru Extra panenský olivový olej – robustní olivový olej se silnou chutí Vinný ocet Rajč...
Cibulové chutney je další skvělou pochoutkou, jejíž příprava je jednoduchá a bude skvělým doplňkem vašich pokrmů. Navíc má výhodu, že při uložení do sterilizované sklenice vydrží v lednici i přes dva týdny. Karamelizovaná červená cibule se hodí do hamburgerů, jako dochucení steaků nebo paštik. Ingredience na cibulové chutney 0,5 kg červené cibule 30 g třtinového cukru Extra panenský olivový olej – doporučujeme olivový olej střední intenzity chutě Červený vinný ocet Balsamico...
Na našich stránkách se zaměřujeme na recepty, jejichž součástí je olivový olej, který je zpravidla vnímán jako jakési doladění zdravé stravy. Ovšem, i ortodoxní masožravci si zaslouží prémiovou kvalitu a když už máte prémiové maso, zaslouží si i prémiový olivový olej. Ten můžete použít i při přípravě hamburgeru, pravé americké klasiky. Ingredience na přípravu hovězího hamburgeru na 4 porce: 500g hrubě mletého hovězího – ideální je maso z krku (podíl tuku 15 – 20%) 1 ks malé cibule (š...
Hráškový krém je oblíbenou polévkou, kterou potěšíte celou rodinu. Příprava je velmi jednoduchá a podle našeho receptu vaření snadno zvládnete. Ingredience na hráškový krém: 1 cibule šalotka středně velká 1 stroužek česneku 1 brambora střední velikosti 500 ml zeleninového vývaru 300 g mraženého hrášku 100 g hladkolisté petrželky Pancetta nebo jiná sušená slanina Olivový olej - doporučujeme Chiavalon Mlado Čerstvý mletý barevný pepř a sůl 1 polévková lžíce lahůdkového droždí se sla...
Pokud hledáte recept na rychlé a jednoduché jídlo, tak špagety aglio olio e peperoncino jsou tou nejlepší volbou. Podle našeho receptu rychle a snadno připravíte toto chutné jídlo. Uvařte špagety do stavu al dente v osolené vodě. Nakrájejte na tenké plátky 4 až 6 stroužků česneku a jemně nakrájejte chilli papričku. Na kvalitním olivovém oleji, doporučujeme italský Caravaggio z farmy Frantoio Tini, lehce osmažte česnek a chilli (česnek nesmí ztmavnout). Uvařené špagety nechte odkapat...
Špagety Carbonara patří k nejoblíbenějším italským jídlům a jejich příprava není nijak složitá. Náš recept vás provede krok za krokem přípravou tohoto jednoduchého, ale skvělého jídla. Špagety vařte v osolené vodě, ve velkém hrnci. Špagety musí být „al dente“. Pancettu nakrájejte na malé kostičky nebo proužky. Oloupejte česnek a lehce stroužky rozdrťte, ale nesmí se rozpadnout. Rozmíchejte v misce vejce – 1 celé vajíčko + 1 žloutek na jednu porci. Do vajíček vmíchejte jemně ...