Papriky u nás patří mezi velmi oblíbenou zeleninu. Ta pestrost barev a tvarů! Salát z grilovaných paprik krásně spojuje chutě aromatických paprik, petrželky a olivového oleje a navíc, doslova rozzáří váš party stůl. Salát ale nemusí být jen přílohou k masu. Skvělý je třeba jako svačinka k opečené bruschetě.
Příprava salátu z grilovaných paprik pro 4 osoby
- 4-6 paprik různě barevných paprik
- 3 stroužky česneku
- Hladkolistá petržel
- 100 ml prémiového olivového oleje Ecológico Casas de Hualdo
- Balsamiko, doporučujeme 12-ti leté balsamiko Full Moon, můžete také vyzkoušet balzamikové perly Full Moon
- Sůl a pepř
Papriky omyjte, osušte a grilujte tak dlouho, dokud se na nich nezačnou dělat puchýře (slupka může být místy až černá). Ogrilované papriky vložte do mikrotenového sáčku a nechte je v něm tzv. zapařit. Po vychladnutí oloupejte slupku papriky, zbavte ji jádřince a nakrájejte na větší kousky. Šťávu z paprik nechte určitě v míse, je plná té nejlepší chuti.
Stroužky česneku nakrájejte na kolečka a přidejte do salátu buď zasyrova (pro milovníky česneku) nebo jej můžete krátce opéct na pánvi s olivovým olejem. Druhá varianta vám nabízí jemnější chuť salátu a lepší stravitelnost. A co víc, můžete se pak bez obav z nějakého česnekového ozónu líbat s hosty:-)
Salát zakápněte olivovým olejem a balsamikem dle chuti, přidejte sůl, pepř a nahrubo nasekanou petrželku. Nechte vychladit.
Hledáte inspiraci na další dobrá jídla? Podívejte se do naší rubriky recepty a třeba najdete inspiraci.
Dobrou chuť!