Bulky na hamburgery

Pokud si chcete připravit skvělý domácí hamburger, třeba podle našeho receptu, není zas tak složité si udělat i vlastní burgerové bulky. Náš recept vás postupně provede přípravou a uvidíte, bude to jednoduché.

Bulky na hamburgery

Ingredience na hamburgerové bulky:

  • 500 g hladké mouky
  • 120 g uvařených a nastrouhaných brambor
  • 60 ml vlažného mléka
  • 7 g instantního droždí
  • 1 lžička soli
  • 2 ks vejce
  • 60 g dobrého olivového oleje – doporučujeme Chiavalon Organic
  • 120 ml vlažné vody
  • Sezamová semínka
  • Chiavalon Organic - BIO prémiový extra panenský olivový olej

Recept na přípravu domácích Burgerových bulek:

Pokud máte doma kuchyňský robot, tak jej určitě použijte, ušetří vám hodně práce a námahy. Jinak budete muset použít starou dobrou vařečku:-)

  1. Do hnětací mísy vsypejte mouku, uprostřed do ní udělejte důlek, do kterého vlijete mléko a nasypete droždí.
  2. Nechte mísu v teple, dokud se neobjeví pěnovitý kvásek.
  3. Mísu dojte do robota a hákem na pomalou rychlost začněte hníst těsto.
  4. Přidejte jedno vejce, nastrouhané vařené brambory, olivový olej, sůl a stále míchejte na pomalou rychlost. Vodu přilévejte podle potřeby.
  5. Jak vznikne hladké elastické těsto, tak mísu přikryjte a nechte těsto v teple vykynout.
  6. Až těsto zdvojnásobí svůj objem, tak jej vyklopte z mísy na pomoučenou desku a krátce jej ručně prohněťte.
  7. Pak těsto rozdělte na 12 kousků (nožem rozdělte bochánek na polovinu a pak zase na polovinu …) a vytvarujte bulky.
  8. Na plech dejte pečící papír a bulky na něj vyskládejte. Dodržte větší rozstupy, těsto bude dál kynout.
  9. Plech s bulkami přikryjte utěrkou a nechte bulky kynout až do zdvojnásobení objemu.
  10. Troubu rozpalte na 190 ֯
  11. Druhé vejce rozšlehejte a před vložením plechu do trouby bulky potřete a posypte sezamem.
  12. Pečte asi 20 minut do zlatavé barvy.
  13. Než bulky rozříznete nechte je vychladnout.

Pokud chcete dostávat tipy na nové recepty nebo informace ze světa olivových olejů, začněte nás sledovat na Facebooku @olivum.cz nebo zaregistrujte se k odběru Newsletteru.

Dagmar-Kublova

Prémiové olivové oleje Chiavalon