Pokud si chcete připravit skvělý domácí hamburger, třeba podle našeho receptu, není zas tak složité si udělat i vlastní burgerové bulky. Náš recept vás postupně provede přípravou a uvidíte, bude to jednoduché.
Ingredience na hamburgerové bulky:
- 500 g hladké mouky
- 120 g uvařených a nastrouhaných brambor
- 60 ml vlažného mléka
- 7 g instantního droždí
- 1 lžička soli
- 2 ks vejce
- 60 g dobrého olivového oleje – doporučujeme Chiavalon Organic
- 120 ml vlažné vody
- Sezamová semínka
Recept na přípravu domácích Burgerových bulek:
Pokud máte doma kuchyňský robot, tak jej určitě použijte, ušetří vám hodně práce a námahy. Jinak budete muset použít starou dobrou vařečku:-)
- Do hnětací mísy vsypejte mouku, uprostřed do ní udělejte důlek, do kterého vlijete mléko a nasypete droždí.
- Nechte mísu v teple, dokud se neobjeví pěnovitý kvásek.
- Mísu dojte do robota a hákem na pomalou rychlost začněte hníst těsto.
- Přidejte jedno vejce, nastrouhané vařené brambory, olivový olej, sůl a stále míchejte na pomalou rychlost. Vodu přilévejte podle potřeby.
- Jak vznikne hladké elastické těsto, tak mísu přikryjte a nechte těsto v teple vykynout.
- Až těsto zdvojnásobí svůj objem, tak jej vyklopte z mísy na pomoučenou desku a krátce jej ručně prohněťte.
- Pak těsto rozdělte na 12 kousků (nožem rozdělte bochánek na polovinu a pak zase na polovinu …) a vytvarujte bulky.
- Na plech dejte pečící papír a bulky na něj vyskládejte. Dodržte větší rozstupy, těsto bude dál kynout.
- Plech s bulkami přikryjte utěrkou a nechte bulky kynout až do zdvojnásobení objemu.
- Troubu rozpalte na 190 ֯
- Druhé vejce rozšlehejte a před vložením plechu do trouby bulky potřete a posypte sezamem.
- Pečte asi 20 minut do zlatavé barvy.
- Než bulky rozříznete nechte je vychladnout.
Pokud chcete dostávat tipy na nové recepty nebo informace ze světa olivových olejů, začněte nás sledovat na Facebooku @olivum.cz nebo zaregistrujte se k odběru Newsletteru.