Domácí barbecue omáčka

Barbecue omáčku běžně koupíte v obchodě, ale pokud nechcete průmyslovou omáčku neznámého původu, udělejte si svou domácí. Je to jednoduché a náš recept vás provede přípravou krok za krokem.

Domácí brabecue omáčka

Ingredience na domácí barbecue omáčku:

Olivové oleje se silnou chutí vhodné pro přípravu barbecue omáčky

Recept na přípravu domácí barbecue omáčky:

  1. Najemno nakrájejte červenou cibuli a dva stroužky česneku.
  2. Ve větším hrnci nebo hlubší pánvi rozehřejte například olivový olej Chiavalon Atilio.
  3. Cibuli, česnek a chilli papričku osmahněte na oleji. U papričky pozor na pálivost, aby byla omáčka poživatelná:-)
  4. Až je cibulka do sklovita, přidejte rajčata, 2 lžíce vinného octa, třtinový cukr, dvě polévkové lžíce rajčatového protlaku. Přiměřeně osolte.
  5. Pokud chcete chuť ještě vylepšit, použijte polévkovou lžíci kvalitního balsamica – doporučujeme Vinagro Organic Red Balsamic Marina Colonna.
  6. Pomalu vařte a redukujte omáčku až zhoustne do požadované konzistence.
  7. Rozmixujte tyčovým mixérem a nechte vychladnout.
  8. Uchovávejte v lednici.

Domácí barbecue omáčku můžete použít například do domácího hovězího hamburgeru nebo s grilovanou krkovičkou.

Pokud chcete dostávat tipy na nové recepty nebo informace ze světa olivových olejů, začněte nás sledovat na Facebooku, Instagramu nebo se zaregistrujte k odběru Newsletteru.

Přeji vám dobrou chuť!

Dagmar Kublová
Sommelier olivových olejů

Dagmar Kublová - OLIVUM.cz