Bramborové chipsy z trouby

Také vás občas přepadají chutě na něco slaného k vínku nebo jen tak, když si zalezete pod deku s dobrou knížkou nebo se rozhodnete trávit večer před televizní obrazovkou?

Bramborové chipsy jsou určitě skvělou volbou. Jsou rychlé na přípravu a upečené v troubě do křupava jsou prostě božské. Jsou to přesně ty „furtžerky“, se kterými když začnete, nemůžete skončit, dokud nevyluxujete talíř do posledního křupavého kousíčku. A díky tomu, že jsou pečené v troubě, nemusíte mít ani výčitky z kalorií navíc.

Bramborové chipsy s rozmarýnovým olivovým olejem

A jak na ně? Potřebujete jen brambory, olivový olej a sůl

Brambory omyjte a nakrájejte na plátky cca 2-3 mm. Není třeba je loupat, pokud je dobře omyjete. Právě ve slupce je řada vitamínů jako je C nebo B. Chipsy rozprostřete na plech s pečícím papírem, zakápněte olivovým olejem a dobře osolte. Můžete zvolit klasický olivový olej nebo tak jako my, olivový olej s rozmarýnem, který vám krásně rozvoní celou kuchyň a chipsům dodá úžasné bylinkové aroma.

Pečeme v troubě na 200 stupňů dozlatova.

Zkrátka jednoduchý recept podobně jako špagety aglio olio e peperoncino.

Přeji vám dobrou chuť :-)

 

Dagmar :-)