Dnešní novinka vás zavede do Řecka, do staletých olivových hájů v Thrákii. Poblíž městečka Makri, nedaleko tureckých hranic, vybudoval v roce 1982 olivový mlýn Argyris Kelidis. Ten v olivových hájích strávil celé dětství a od rodičů se naučil vše o pěstování a zpracování oliv. Vybudování vlastního mlýna bylo vyvrcholením rodinné farmářské tradice. Své znalosti a dovednosti dnes postupně předává svým dětem a rodinná farma opečovává 12 000 olivovníků a 2 000 olivovníků v BIO režimu. Značka Kyklopa...
Novinky, Strana 5
Milí přátelé a příznivci olivového oleje, rok se s rokem sešel a my tu máme zase svátky jara. Čas nových začátků, očištění se od všeho starého, již nefunkčního. Přejeme vám, ať jsou pro vás nové začátky a nové výzvy příjemné a přínosné. Ať vás jarní dny, ale i ty další, provází radost, zdraví a štěstí. Veselé Velikonoce! A protože vám rádi děláme radost, připravili jsme pro vás na Instagramu soutěž o testovací sady olivových olejů CUAC. Odrůda Picual, Royal a Picual bio jsou univerzální...
Casas de Hualdo ECOLÓGICO je v posledních měsících jeden z vašich nejoblíbenějších olivových olejů. Je to zřejmě kombinací BIO kvality, skvělé chuti a vysokého podílu polyfenolů. Proto nás mrzí, že jsme od minulého týdne na „suchu“ a nemáme pro vás ani jednu láhev. Vzhledem k vašim častým telefonátům a využívaní funkce „hlídacího psa“, volíme i tuto formu informování, kdy naskladníme další kusy. Plánovali jsme průběžné doplnění zásob, palety máme na cestě a měly dorazit začátkem ...
Španělská rodinná farma Nobleza del Sur patří dlouhodobě mezi světovou špičku v segmentu prémiových extra panenských olivových olejů. Její majitelka Lola Sagra přistupuje ke své práci s obrovským respektem, vášní, ale také osobním nasazením. Tento přístup je v kombinaci se sdílenou zkušeností třinácti generací (farma byla založena roku 1640) zárukou špičkové kvality jejích produktů. Lola se liší od většiny farmářů v Andalusii i přístupem k životnímu prostředí. Většina...
Dnešní novinka není o chutích, ale o praktičnosti. Pokud od nás máte již větší sbírku olivových olejů, tak možná občas řešíte problém, jak všechny tyto láhve najednou přesunout na stůl v kuchyni nebo na zahradě při grilovací party. Tato dřevěná praktická bedýnka pojme více lahví olivových olejů, balsamica a třeba i mlýnků na sůl a pepř. Přesun z komory nebo kuchyňské linky na jídelní stůl už nebude problém. Bedýnky jsou vyrobené ze světlého nelakovaného dřeva a mají čtvercový nebo obdé...
Víte, že olivový olej se degustuje podobně jako víno? Olivový olej je po tisíciletí věrným souputníkem vína a podobně jako víno má celou škálu chutí a vůní. A podobně jako víno se i páruje s jídlem. Jsou olivové oleje, které jsou vhodné na přípravu ryb a jiné zase na saláty či pečené maso. Přijďte na naši degustaci a poznáte různé podoby a chutě olivového oleje. Naučíme vás párovat olivový olej s jídlem. V jednotlivých vzorcích budeme společně hledat vůni rajčat, banánů, čerstvě posečené trávy n...
Novinka v naší nabídce nepochází z olivovníku, ale s olivovou farmu má hodně společného. Bio rajčatová omáčka je doplňkovým produktem farmy Chiavalon. Rajčata pochází z polí v údolí řeky Raša, kde bratři Chiavaloni kromě rajčat pěstují také melouny. Ekologicky pěstovaná rajčata se sklízejí brzy ráno a už po pár hodinách od sběru se promění v lahodnou rajčatovou omáčku. Jedná se o pasterizovanou omáčku bez přidaného cukru, soli a koření. Perfektní pro všechny druhy om...
Španělskou značku Casas de Hualdo asi nemusím našim zákazníkům a olivovým fandům představovat. Farma, nacházející se půl hodiny od Toleda, vyrábí celou chuťovou škálu vynikajících olivových olejů. Fandové BIO kvality a vysokého podílu polyfenolů si oblíbili kupáž Casas de Hualdo Ecológico. Olivový olej se vyrábí z oliv odrůdy Arbequina a Cornicabra, které rostou v extrémní nadmořské výšce 800 m. I díky tomu má tento olivový olej vysoký podíl polyfenolů. Nově můžete Ecológico pořídit...
Asi každý z nás se v poslední době setkává se zdražováním. Negativní informace na nás útočí ze všech médií a bohužel při běžném nákupu zjišťujeme, že nárůst cen je již běžnou realitou. Od minulého podzimu se od všech farem dozvídáme o prudkém nárůstu cen láhví, kartonových obalů, uzávěrů a etiket. Nárůst cen je ale ten „menší“ problém. Řada farem dostává obalový materiál s několika měsíčním zpožděním nebo taky vůbec a tak musí často hledat náhradní řešení. Skor...
Italskou rodinnou farmu Frantoio Tini, a jejich olivový olej Caravaggio, jsme vám představili již v září minulého roku. Malou rodinnou farmu a mlýn se stoletou historií vedou manželé Roberta a Vicenzo. Oba jsou profesionální olivoví someliéři a k výrobě olivového oleje přistupují s velkou pečlivostí. Frantoio Tini leží mezi nádhernými kopci kraje Abruzzo. Když jsme byli v létě na farmě, měli již vyprodáno a tak jsme dovezli několik posledních lahví, které okamžitě zmizely. Proto jsme rádi, že m...
Prémiový extra panenský olivový olej Acanto, ze španělské Andalusie, byl náš velký miláček. Když jsme jej někdy začátkem loňského roku poprvé ochutnali, doslova nás uchvátil. Měl krásné bohaté aroma a výraznou ovocnou chuť. Navíc láhev byla velmi atraktivní a vymykala se běžné nabídce jiných farem. Tento design jsme pracovně pojmenovali „babiččina lékárna“ a s medicínou jej spojoval i relativně vysoký podíl polyfenolů. Navíc, u jako jediného olivového oleje v naší nabídce udávala podíl...
Olivový olej je čistě přírodní produkt a rozmary počasí ovlivňují jeho chuť i vlastnosti. Jedním z velmi proměnlivých faktorů je podíl polyfenolů. Postupně dostáváme do prodeje olivové oleje z nové sklizně 2021 a polyfenoly se nám u některých olivových olejů výrazně mění. Polyfenoly ovlivňují chuť a tak přesouváme některé oleje do jiných chuťových kategorií. Zatím nejrazantněji se tento parametr projevil u olivového oleje Casas de Hualdo Manzanilla. Tento olivový olej je oblíbený předevš...
S Filippo Alampi, který je majitelem rodinného podniku Fattoria Ramerino, jsme byli na námluvách déle než rok. Opakovaně jsme ochutnali vzorky jeho výtečného olivového oleje a v létě jsme navštívili i jeho farmu. V říjnu nám z této farmy dorazila první zásilka olivového oleje, bohužel v předvánočním shonu jsme již nestihli tuto pecku zavést do prodeje. A tak prémiový extra panenský olivový olej Fattoria Ramerino je první olivovou novinkou letošního roku. Filippo hospodaří na 50 hektarech...
Milí příznivci olivového oleje, milí přátelé, vážení zákazníci, přejeme vám šťastný a zdravý rok 2022. Rok 2022 může být harmonický, magický, ale i náročný, jak praví numerologové… Především bude ale takový, jaký si jej uděláme. Odhoďme tedy pomyslné podpůrné „berličky“ oněch tří dvojek nebo harmonické šestky a „namalujme si“ svůj ROK sami! Rok s velkým „R“ plný příležitostí, radosti, úsměvů,…rok pevného zdraví a nekonečného štěstí. A jak na to? Zkuste zařadit do svého života každodenní ...
Milí příznivci olivového oleje, vážení zákazníci, přátelé, přejeme vám krásné, třeba i trochu olivové, vánoční svátky. Užijte si tento kouzelný čas v klidu a pohodě, v radosti a lásce, se srdcem otevřeným. Užijte si čas s rodinou a přáteli, vychutnejte si dobré jídlo i pití. Jsou to právě maličkosti, které nás dělají šťastnými. A tak zastavte se, odpočívejte a vnímejte ta malá znamení v nás i kolem nás v kouzelném čase Vánoc. Děkujeme vám za vaši přízeň. Kéž „naše“ zdra...
Vánoce se kvapem blíží, a proto bedlivě sledujeme, jak se vyvíjí situace s dopravou našich zásilek. Kurýři jsou pod velkým tlakem, a tak dochází častěji ke zpoždění v doručení a v horších případech i k poškození zásilky. Níže uvádíme oficiální informace dopravců o doručení zásilek do Vánoc. Doručení zásilek - Česká republika Česká pošta – balík do ruky - zásilky odeslané do 21.12. do 8 hodiny ranní Česká pošta – BALÍKOVNA - zásilky odeslané do 21.12. do 8 hodin...