Olivový olej je čistě přírodní produkt a rozmary počasí ovlivňují jeho chuť i vlastnosti. Jedním z velmi proměnlivých faktorů je podíl polyfenolů. Postupně dostáváme do prodeje olivové oleje z nové sklizně 2021 a polyfenoly se nám u některých olivových olejů výrazně mění. Polyfenoly ovlivňují chuť a tak přesouváme některé oleje do jiných chuťových kategorií.
Zatím nejrazantněji se tento parametr projevil u olivového oleje Casas de Hualdo Manzanilla. Tento olivový olej je oblíbený především u zákazníků, kteří používají olivový olej jako medicínu. Manzanilla ze sklizně 2020 se svými 752 mg polyfenolů na kilogram byla jedním z nejsilnějších olejů sezóny. Manzanilla ze sklizně 2021 má „jen“ 370 mg/kg. Díky výrazně menšímu podílu polyfenolů získala nová Manzanilla jemnější a vyváženější chuť a museli jsme ji přesunout z kategorie „Silné olivové oleje“ mezi olivové oleje jemné. Pokud hledáte olivový olej s vysokým podílem polyfenolů, zavolejte nám nebo napište, rádi vám doporučíme to NEJ dle aktuální nabídky.