Španělskou značku Casas de Hualdo asi nemusím našim zákazníkům a olivovým fandům představovat. Farma, nacházející se půl hodiny od Toleda, vyrábí celou chuťovou škálu vynikajících olivových olejů. Fandové BIO kvality a vysokého podílu polyfenolů si oblíbili kupáž Casas de Hualdo Ecológico. Olivový olej se vyrábí z oliv odrůdy Arbequina a Cornicabra, které rostou v extrémní nadmořské výšce 800 m. I díky tomu má tento olivový olej vysoký podíl polyfenolů.
Nově můžete Ecológico pořídit i v elegantní dárkové kazetě a využít jej jako krásný dárek pro své blízké, kteří mají rádi dobré a zdravé jídlo. A k čemu je Ecológico nejlepší? Je skvělý k dochucení rukoly, rajčatových salátů případně zeleninových salátů s ořechy. Podtrhne chuť rizota a obecně rýžových jídel, králičího masa nebo smažené chobotnice. Vyzkoušet můžete také s luštěninami nebo v kombinaci s masem připravovaným na sladko, třeba s krůtou plněnou rozinkami a kaštany. Skvěle dochutí také kořenovou zeleninu nebo dýni v úpravě krémových polévek, pečenou nebo grilovanou.
…. a abych nezapomněla, v dárkových krabicích je již olej z nové sklizně s obdivuhodnými 650 mg polyfenolů na kilo.