Pro Čechy je olivový olej synonymem pro Řecko. Řada z nás má nezapomenutelné zážitky z letních dovolených v Řecku a k tomu samozřejmě patří zdejší skvělé jídlo a také olivy a olivový olej. Olivový olej koupíte v Řecku na každém rohu, ale není olej jako olej. Dlouho jsme hledali kvalitní řecký olivový olej a ochutnali jsme spoustu vzorků. Většinou neměli výraznější chuť a vůni, mnohdy byla cítit už probíhající fermentace a oxidace. Bohužel mnohdy se podobným olivovým olejům říká, že jsou vyrobeny tradičním způsobem. Tak pozor, tradice nemusí být vždy kvalita. Je to podobně jako u vína, kdy se díky novým postupům a moderním technologiím daří vinařům vyrobit stále lepší a lepší vína.
Jednoho dne jsme narazili na Marmaro a jejich olivový olej nám opravdu učaroval. Navíc s Dimitrim a jeho ženou Dimitrou je skvělá domluva, a tak jsme se dohodnuli na spolupráci. Díky tomu vám můžeme představit výtečný prémiový olivový olej z řeckého regionu Chalkidiki. Olivový olej Marmaro se vyrábí z místních odrůd Chalkidiki a Chondroelia Chalkidiki. Olivy těchto odrůd se vyznačují větší velikostí plodů s velkým podílem dužniny, jasně zeleno/zeleno-žlutou barvou, jemnou ovocnou vůní a chutí mírně hořkou, kořenitou a bez pocitu mastnoty. Samozřejmě se jedná o říjnovou sklizeň, aby bylo dosaženo co nejlepší chuti a olivový olej měl co nejvíce zdraví prospěšných látek.
Balení extra panenského olivového oleje Marmaro je v bílých láhvích 200 ml nebo 500 ml. Půlitrovou láhev Marmaro můžete díky „mramorovému“ tubusu použít i jako dárek. Pro běžné používání v kuchyni možná oceníte také balení v plechu.
Věřím, že vás naše řecká novinka zaujala a že ji brzo vyzkoušíte.