Milí příznivci olivové oleje,
jak si užíváte květen, měsíc středomořské diety? Pokud jste ještě v kuchyni nenahradili tuky kvalitním extra panenským olivovým olejem a stále vybíráte „tu pravou“ láhev, máme pro vás skvělou olivovou novinku až ze slunné Sicílie! Už nějakou dobu jsme na tomto krásném středomořském ostrově hledali olivovou farmu, která by splňovala naše náročné představy. Skvělá kvalita olivového oleje, elegantní balení, poutavý příběh a zároveň „něco“ navíc, co pohladí u srdce a co dává tomuto zlatavému moku jeho jedinečnost. A přesně to je farma Miceli & Sensat. Dva sympaťáci, Paolo a Sergio, Sicilan a Španěl, kteří spojili lásku k olivám a sicilské půdě se svými profesními zkušenostmi a jižanským temperamentem.
Farmu rozprostírající se jen kousek od Palerma jsme měli v hledáčku už delší dobu. Ale až před dvěma týdny jsme se rozhodli ji zařadit do naší nabídky. Možná to znáte, když se pro něco nadchnete a ona je to ta „správná“ cesta, celý Vesmír se spojí… A tak jsme během pouhých dvou týdnů zvládli objednat a ochutnat vzorky, dohodnout podmínky spolupráce, převzali jsme první paletu a jako bonus bylo osobní setkání na jedné z nejprestižnějších olivových soutěží světa Leone d’Oro International tuto sobotu u Lago di Garda.
Slovo dalo slovo a už při západu slunce jsme se s Paolem a Sergiem shodli, že máme pocit, že se známe roky. O to větší byla radost náš všech, když jeden z olivových olejů, U’CIURI získal v této soutěži zlatou medaili v kategorii nejlepších italských BIO olivových olejů. A co znamená U’ciuri? Na Sicílii je to označení pro opravdu nádhernou květinu, jejíž krása až bere dech. A tak doufáme, že i vám se až zatají dech při ochutnávce těchto úžasných olivových olejů a zároveň vysíláme do Vesmíru přání, aby nás naše spolupráce s Miceli & Sensat i nadále hřála u srdce a kvetla každý dnem…
Dagmar Kublová
Sommelier olivových olejů