Italský extra panenský olivový olej Le Selezioni Ogliarola 3l BAG IN BOX - jemná chuť
Kód: 1332Související produkty
Detailní popis produktu
Extra panenský olivový olej OGLIAROLA LE SELEZIONI
Ogliarola patří k nejrozšířenějším olivovým kultivarům v Itálii. Tato odrůda je oblíbena pro svůj vysoký výnos a skvělé organoleptické vlastnosti, které dávají Ogliarole nezaměnitelnou chuť. Intenzita chuti je jemná až střední s velmi jemnými náznaky hořkosti a pikantnosti. Aroma je ovocné s tóny jablka a bylinek.
Ogliarola má všestranné využití v kuchyni a především vám skvěle doladí pokrmy s jemnější intenzitou chuti jako jsou mořské ryby, krevety, slávky a další mořské plody. Perfektně ochutí listové a zeleninové saláty, grilovanou zeleninu, chřest, kuřecí nebo králičí maso.
Jemnější Ogliarola a výraznější Coratina je dvojice olivových olejů, které nesmí chybět ve vaší kuchyni. Spolu s nimi připravíte většinu kulinářských specialit.
Potěší gurmány, kteří preferují i méně intenzivní chuť olivového oleje.
Výhody balení BAG-IN-BOX
- Balení olivového oleje s odměrným kohoutkem pro blaho rodiny i planety
- Stejná kvalita olivového oleje jako ve skleněných lahvích
- Ekologické balení (emise z výroby -90%, odpad z likvidace -70%)
- Uchování olivového oleje bez vlivu světla a tepla a tím snížení oxidace olivového oleje
- Prodloužení trvanlivosti olivového oleje
- Jedinečné a šikovné řešení pro použití v kuchyni
Vnější papírový obal chrání sáček uvnitř, který uchovává olej ve tmě a bez působení kyslíku. Při použití není nutné krabici otevírat, ale pouze vytáhnout kohoutek. Množství olivového oleje, který vyteče z kohoutku, závisí na intenzitě stisknutí kohoutku.
O rodinné farmě Le Tre Colonne
Salvatore, Michele a Maria Stallone … to je olivová farma Le Tre Colonne. Již po tři generace vyrábí rodina Stallone extra panenský olivový olej prémiové kvality a přináší tak do kuchyní a náš stůl tři základní pilíře Olivového světa - tradici, chuť a autenticitu.
Olivový olej Le Tre Colonne se rodí v jihoitalské Apulii (Puglii) jen kousek od Bari, v městečku Giovinazzo. Farma se zaměřuje na kvalitu a inovaci ve výrobě olivového oleje již po tři generace. V porovnání s ostatními olivovými farmami patří le Tre Colonne se svými cca 40 hektary a 10 000 olivovníky mezi ty spíše menší, nicméně o to větší je jejich koncentrace na kvalitu. Menší podsaditý Salvatore má mezi ostatními olejáři velmi dobré jméno a také velký respekt. A není divu, ve svém oboru patří mezi největší profíky. Na farmě se pěstuje a zpracovává zejména olivová odrůda Coratina, která je pro Apulii typická. Tento kultivar byl v Apulii vysazen Řeky již 450 let před Kristem. Kromě Coratiny tady najdete ale také Ogliarolu nebo Picholine.
Sklizeň na farmě Le Tre Colonne začíná v okamžiku, kdy olivy vykazují první náznak zralosti. Sklízí se pomocí třepaček a samohybných kartáčů a do rodinného mlýna se z olivových hájů převáží každé tři hodiny, aby byly zpracovány co nejrychleji. Po vylisování je olej neprodleně přefiltrován a uskladněn v nerezových tancích pod inertní atmosférou při kontrolované teplotě.
Prostředí, technologie i svědomité dodržování času a způsobu zpracování, jak při sklizni, tak při zpracování v rodinném mlýně, umožňují rodině Stallone vyrábět olivový olej, který se vyznačuje až abnormálně nízkou aciditou a vysokým podílem polyfenolů. Je to tedy jakési duo chuti a zdraví, které ocení každý gurmán či milovník zdravého životního stylu.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Nejprodávanější produkty |
---|---|
Hmotnost: | 3 kg |
Výrobce: | Az. Agr. LE TRE COLONNE di Salvatore Stallone |
Produkt: | olej |
Druh oleje: | olivový extra panenský |
Intenzita chutě: | střední |
Objem: | 3000 ml |
Země původu: | Itálie |
Region: | Apulie |
Typ oleje: | jednodruhový |
Odrůda: | Ogliarola |
Certifikace BIO: | ne |
Sklizeň: | říjen 2023 (prémiová kvalita "First Harvest") |
Dárkové balení: | ne |
Acidita: | 0,19 % |
Polyfenoly: | 433 mg/kg |
Aroma: | bohaté ovocné aroma s tóny jablka a bylinek |
Chuť: | vyvážená chuť jemné intenzity |
Způsob zpracování: | lisovaný za studena, výběrová jakost olivového oleje získaného přímo z oliv pouze mechanickými postupy |
Výživové údaje na 100ml: | energie 3390 kJ/826 kcal, Tuky 91,6 g, z toho nasycené mastné kyseliny 14,5 g, Sacharidy 0,0 g, z toho cukry 0,0 g, Bílkoviny 0,0 g, Sůl 0,0 g |
Skladování: | skladujte v suchu, chraňte před teplem a přímým slunečním světlem |
Dovozce: | OLIVUM s.r.o., Sedmdesátá 7055, 760 01 Zlín |
Položka byla vyprodána… |
Le Tre Colonne
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Salvatore, Michele a Maria Stallone … to je olivová farma Le Tre Colonne. Již po tři generace vyrábí rodina Stallone extra panenský olivový olej prémiové kvality a přináší tak do kuchyní a náš stůl tři základní pilíře Olivového světa - tradici, chuť a autenticitu.
Olivový olej Le Tre Colonne se rodí v jihoitalské Apulii (Puglii) jen kousek od Bari, v městečku Giovinazzo. Farma se zaměřuje na kvalitu a inovaci ve výrobě olivového oleje již po tři generace. V porovnání s ostatními olivovými farmami patří le Tre Colonne se svými cca 40 hektary a 10 000 olivovníky mezi ty spíše menší, nicméně o to větší je jejich koncentrace na kvalitu. Menší podsaditý Salvatore má mezi ostatními olejáři velmi dobré jméno a také velký respekt. A není divu, ve svém oboru patří mezi největší profíky. Na farmě se pěstuje a zpracovává zejména olivová odrůda Coratina, která je pro Apulii typická. Tento kultivar byl v Apulii vysazen Řeky již 450 let před Kristem. Kromě Coratiny tady najdete ale také Ogliarolu nebo Picholine.
Sklizeň na farmě Le Tre Colonne začíná v okamžiku, kdy olivy vykazují první náznak zralosti. Sklízí se pomocí třepaček a samohybných kartáčů a do rodinného mlýna se z olivových hájů převáří každé tři hodiny, aby byly zpracovány co nejrychleji. Po vylisování je olej neprodleně přefiltrován a uskladněn v nerezových tancích pod inertní atmosférou při kontrolované teplotě.
Prostředí, technologie i svědomité dodržování času a způsobu zpracování, jak při sklizni, tak při zpracování v rodinném mlýně, umožňují rodině Stallone vyrábět olivový olej, který se vyznačuje až abnormálně nízkou aciditou a vysokým podílem polyfenolů. Je to tedy jakési duo chuti a zdraví, které ocení každý gurmán či milovník zdravého životního stylu.
Dagmar Kublová
sommelier olivového oleje