Prémiový BIO extra panenský olivový olej MICELI & SENSAT VERDE 500 ml v dárkovém balení

Kód: 1381
Novinka BIO
599 Kč 120 Kč / 100 ml
Skladem (>5 ks)
Můžeme doručit do:
5.12.2024

Prémiový BIO extra panenský olivový olej je kupáž italských odrůd Cerasuola a Biancolilla s typicky španělskou Arbequinou. Střední intenzita chuti pro široké uplatnění v kuchyni. V elegantní bílé dárkové krabičce je krásným dárkem.

  • Bio extra panenský olivový olej z rodinné farmy na Sicílii
  • Extra panenský olivový olej s označením původu I.G.P. Sicílie
  • Svěží, rostlinná vůně připomínající zelené mandle, hlávkový salát, celer a nezralé banány. Vynikají tóny skořice a balzamikový tón máty.
  • Střední intenzita chuti s jemnou hořkostí čekanky, štiplavostí rukoly a pikantností zeleného pepře
  • Příjemně a dlouho doznívající chuť
  • Ideální pro párování se zeleninovými saláty, grilovanou zeleninou, mastnými rybami, těstovinami, rizotem, pizzou, bruschettou či pečivem
  • Acidita - 0,12%, Polyfenoly - 548 mg/kg

Detailní informace

Benefity

Detailní popis produktu

Extra panenský olivový olej VERDE

BIO extra panenský olivový olej VERDE má chuť střední intenzity kde najdete rafinovanou kombinaci jemné hořkosti čekanky, štiplavosti rukoly a pikantnosti zeleného pepře. Aroma rostlinné vůně připomíná zelené mandle, hlávkový salát, celer a nezralé banány. Vynikají tóny skořice a balzamikový tón máty. Tato kombinace chutí a vůní je výsledkem kombinace dvou italských olivových odrůd Cerasuoly a Biancolilly s jemnou španělskou Arbequinou. Tento olej najde široké uplatnění ve vaší kuchyni a ocenění jej gurmáni milující svěží a ovocnou chuť italských olivových olejů. Párujte se zeleninovými saláty, grilovanou zeleninou, mastnými rybami, těstovinami, rizotem, pizzou, bruschettou. Nejlépe si jej vychutnáte s kváskovým chlebem nebo bagetou.

ms-farma-1-min

O farmě Miceli & Sensat

Farma Miceli & Sensat, to jsou dva usměvaví sympaťáci, Paolo a Sergio, kteří vstoupili do Olivového světa teprve před pár lety. Přesto ale již od samého začátku sklízí za své tekuté zlato ta nejvyšší ocenění.

Paolo Miceli a Sergio Sensat spojili své nadšení pro olivový olej a lásku k Sicílii před sedmi lety. Paolo, rozený Sicilan, Sergio, odborník na komunikaci a PR narozený v Barceloně. Paolova rodina pěstuje olivy již po šest generací, a to nejen na Sicílii, ale do 90.let minulého století také v Toskánsku. Sergio pochází ze španělské rodiny produkující ve Španělsku olivový olej po generace.

ms-farma-7-min

Před sedmi lety se Paolo a Sergio rozhodli spojit rodinnou tradici se svými profesními zkušenostmi a rozjeli italsko-španělský zemědělský projekt na Sicílii s cílem vytvořit jedinečný produkt v prostředí moderní a avantgardní olivové farmy.  Koupili pozemek v provincii Palermo se snem vyrábět ten nejlepší sicilský organický extra panenský olivový olej. Motivuje je vášeň, úsilí, důvěra v projekt i respekt k sicilské půdě a jak říkají, rádi by zde zanechali svůj otisk a přispěli k rozkvětu tohoto krásného ostrova.

Farma se nachází v jedinečné, zcela nedotčené enklávě Sicílie, která obklopuje severní část jezera Garcia. Voda i orientace olivových hájů na jih vytvářejí pro olivovníky ty nejlepší podmínky. Půda je navíc bohatá na minerály a různá nadmořská výška olivového háje umožňuje získat rozličné aroma s nezaměnitelnými tóny chuti.

ms-farma-3-min

Organický olivový háj Miceli&Sensat má rozlohu 115 hektarů a najdete tady cca 46 000 šest až sedm let starých olivovníků pěti odrůd. Tři původní odrůdy, jako je Nocellara del Belice, Biancollila a Cerasuola, a dvě typicky španělské, Picual a Arbequina. Zvláštností je, že všechny rostliny byly naroubovány na divoké olivovníky. Kromě toho na farmě obhospodařují dalších 100 hektarů se starou sicilskou odrůdou pšenice.

Léta na Sicílii jsou velmi horká a suchá. Díky umístění farmy v blízkosti jezera Garcia se nejen že podařilo přečkat extrémně suché léto 2022, ale navíc sklidit úrodu oliv naprosto mimořádných vlastností.

ms-farma-4-min

Vzhledem k tomu, že mají olivovníky jen šest až sedm let, je veškerá úroda sklízená ručně, protože třesačky, které se často ke sklizni používají, by mohly svými vibracemi poškodit kořenový systém olivovníků. Po sklizni jsou olivy téměř okamžitě mlety v moderní lisovně. Včasná sklizeň během prvních říjnových dnů tak zajišťuje získání oleje, který splňuje ty nejvyšší standardy kvality. V procesu extrakce jsou navíc použity ty nejinovativnější technologie a velmi pečlivě je sledována také teplota celého procesu, která obvykle nepřekročí 20-22 stupňů Celsia. Po vylisování je olivový olej uložený ve sklepních prostorech na farmě, a to v nerezových tancích pod inertní atmosférou, aby byly maximálně zachovány organoleptické vlastnosti olivového oleje.

Farma Miceli&Sensat je pravděpodobně nejavantgardnější olivovou farmou na Sicílii. Již od prvního roku lisování olivového oleje se umísťuje na předních příčkách v mezinárodních soutěžích nejen v Itálii, ale také v New Yorku, Japonsku, Athénách a stala se tak nejpřekvapivější novinkou Olivového světa.

Dagmar Kublová
Sommelier olivových olejů

Dagmar Kublová - OLIVUM.cz

Doplňkové parametry

Kategorie: MICELI & SENSAT
Hmotnost: 1 kg
Výrobce: MICELI & SENSAT S. S. A.
Produkt: olej
Druh oleje: olivový extra panenský
Intenzita chutě: střední
Objem: 500 ml
Země původu: Itálie
Region: Sicílie
Typ oleje: kupáž
Odrůda: Arbequina, Biancolilla, Cerasuola
Certifikace BIO: ano
Sklizeň: říjen 2023 (prémiová kvalita "First Harvest")
Dárkové balení: ano
Acidita: 0,12%
Polyfenoly: 548 mg/kg
Aroma: svěží, rostlinná vůně připomínající zelené mandle, hlávkový salát, celer a nezralé banány, vynikají tóny skořice a balzamikový tón máty.
Chuť: střední intenzita chuti s jemnou hořkostí čekanky, štiplavostí rukoly a pikantností zeleného pepře
Způsob zpracování: lisovaný za studena, výběrová jakost olivového oleje získaného přímo z oliv pouze mechanickými postupy
Výživové údaje na 100g: energie 3700 kJ/900 kcal, Tuky 100 g, z toho nasycené mastné kyseliny 14 g, Sacharidy 0,0 g, z toho cukry 0,0 g, Bílkoviny 0,0 g, Sůl 0,0 g
Skladování: skladujte v suchu, chraňte před teplem a přímým slunečním světlem
Dovozce: OLIVUM s.r.o., Sedmdesátá 7055, 760 01 Zlín

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

 Rodinná farma MICELI & SENSAT Azienda Agricola

Farma Miceli & Sensat, to jsou dva usměvaví sympaťáci, Paolo a Sergio, kteří vstoupili do Olivového světa teprve před pár lety. Přesto ale již od samého začátku sklízí za své tekuté zlato ta nejvyšší ocenění.

Paolo Miceli a Sergio Sensat spojili své nadšení pro olivový olej a lásku k Sicílii před sedmi lety. Paolo, rozený Sicilan, Sergio, odborník na komunikaci a PR narozený v Barceloně. Paolova rodina pěstuje olivy již po šest generací, a to nejen na Sicílii, ale do 90.let minulého století také v Toskánsku. Sergio pochází ze španělské rodiny produkující ve Španělsku olivový olej po generace.

Paolo a Sergio z olivové farmy MICELI & SENSAT

Před sedmi lety se Paolo a Sergio rozhodli spojit rodinnou tradici se svými profesními zkušenostmi a rozjeli italsko-španělský zemědělský projekt na Sicílii s cílem vytvořit jedinečný produkt v prostředí moderní a avantgardní olivové farmy.  Koupili pozemek v provincii Palermo se snem vyrábět ten nejlepší sicilský organický extra panenský olivový olej. Motivuje je vášeň, úsilí, důvěra v projekt i respekt k sicilské půdě a jak říkají, rádi by zde zanechali svůj otisk a přispěli k rozkvětu tohoto krásného ostrova.

Farma se nachází v jedinečné, zcela nedotčené enklávě Sicílie, která obklopuje severní část jezera Garcia. Voda i orientace olivových hájů na jih vytvářejí pro olivovníky ty nejlepší podmínky. Půda je navíc bohatá na minerály a různá nadmořská výška olivového háje umožňuje získat rozličné aroma s nezaměnitelnými tóny chuti.

Olivové háje a jezero Garcia na Sicílii

Organický olivový háj Miceli&Sensat má rozlohu 115 hektarů a najdete tady cca 46 000 šest až sedm let starých olivovníků pěti odrůd. Tři původní odrůdy, jako je Nocellara del Belice, Biancollila a Cerasuola, a dvě typicky španělské, Picual a Arbequina. Zvláštností je, že všechny rostliny byly naroubovány na divoké olivovníky. Kromě toho na farmě obhospodařují dalších 100 hektarů se starou sicilskou odrůdou pšenice.

Léta na Sicílii jsou velmi horká a suchá. Díky umístění farmy v blízkosti jezera Garcia se nejen že podařilo přečkat extrémně suché léto 2022, ale navíc sklidit úrodu oliv naprosto mimořádných vlastností.

Sklizeň oliv na farmě MICELI & SENSAT

Vzhledem k tomu, že mají olivovníky jen šest až sedm let, je veškerá úroda sklízená ručně, protože třesačky, které se často ke sklizni používají, by mohly svými vibracemi poškodit kořenový systém olivovníků. Po sklizni jsou olivy téměř okamžitě mlety v moderní lisovně. Včasná sklizeň během prvních říjnových dnů tak zajišťuje získání oleje, který splňuje ty nejvyšší standardy kvality. V procesu extrakce jsou navíc použity ty nejinovativnější technologie a velmi pečlivě je sledována také teplota celého procesu, která obvykle nepřekročí 20-22 stupňů Celsia. Po vylisování je olivový olej uložený ve sklepních prostorech na farmě, a to v nerezových tancích pod inertní atmosférou, aby byly maximálně zachovány organoleptické vlastnosti olivového oleje.

Farma Miceli&Sensat je pravděpodobně nejavantgardnější olivovou farmou na Sicílii. Již od prvního roku lisování olivového oleje se umísťuje na předních příčkách v mezinárodních soutěžích nejen v Itálii, ale také v New Yorku, Japonsku, Athénách a stala se tak nejpřekvapivější novinkou Olivového světa.

Dagmar Kublová
Sommelier olivových olejů

Dagmar-Kublová - OLIVUM.cz