Dárkové balení BIO extra panenských olivových olejů Delicato & Verde 2 x 500 ml
Kód: 1354Související produkty
Detailní popis produktu
Extra panenský olivový olej DELICATO
Delicato je jemný BIO extra panenský olivový olej prémiové kvality z říjnové sklizně. Tato jemná kupáž dvou olivových odrůd potěší všechny labužníky, kteří nemají rádi příliš intenzivní tóny olivových olejů. Také se skvěle hodí na dochucení jídel s jemnou chutí jako je bílé rybí maso, listové saláty, krevety a další mořské plody nebo drůbeží maso. V jemné chuti ucítíte ovocné tóny a když přivoníte tak v aroma rozpoznáte mandle, zralé jablko, byliny a luční květiny.
Extra panenský olivový olej VERDE
BIO extra panenský olivový olej VERDE má chuť střední intenzity kde najdete rafinovanou kombinaci jemné hořkosti čekanky, štiplavosti rukoly a pikantnosti zeleného pepře. Aroma rostlinné vůně připomíná zelené mandle, hlávkový salát, celer a nezralé banány. Vynikají tóny skořice a balzamikový tón máty. Tato kombinace chutí a vůní je výsledkem kombinace dvou italských olivových odrůd Cerasuoly a Biancolilly s jemnou španělskou Arbequinou. Tento olej najde široké uplatnění ve vaší kuchyni a ocenění jej gurmáni milující svěží a ovocnou chuť italských olivových olejů. Párujte se zeleninovými saláty, grilovanou zeleninou, mastnými rybami, těstovinami, rizotem, pizzou, bruschettou. Nejlépe si jej vychutnáte s kváskovým chlebem nebo bagetou.
O farmě Miceli & Sensat
Farma Miceli & Sensat, to jsou dva usměvaví sympaťáci, Paolo a Sergio, kteří vstoupili do Olivového světa teprve před pár lety. Přesto ale již od samého začátku sklízí za své tekuté zlato ta nejvyšší ocenění.
Paolo Miceli a Sergio Sensat spojili své nadšení pro olivový olej a lásku k Sicílii před sedmi lety. Paolo, rozený Sicilan, Sergio, odborník na komunikaci a PR narozený v Barceloně. Paolova rodina pěstuje olivy již po šest generací, a to nejen na Sicílii, ale do 90.let minulého století také v Toskánsku. Sergio pochází ze španělské rodiny produkující ve Španělsku olivový olej po generace.
Před sedmi lety se Paolo a Sergio rozhodli spojit rodinnou tradici se svými profesními zkušenostmi a rozjeli italsko-španělský zemědělský projekt na Sicílii s cílem vytvořit jedinečný produkt v prostředí moderní a avantgardní olivové farmy. Koupili pozemek v provincii Palermo se snem vyrábět ten nejlepší sicilský organický extra panenský olivový olej. Motivuje je vášeň, úsilí, důvěra v projekt i respekt k sicilské půdě a jak říkají, rádi by zde zanechali svůj otisk a přispěli k rozkvětu tohoto krásného ostrova.
Farma se nachází v jedinečné, zcela nedotčené enklávě Sicílie, která obklopuje severní část jezera Garcia. Voda i orientace olivových hájů na jih vytvářejí pro olivovníky ty nejlepší podmínky. Půda je navíc bohatá na minerály a různá nadmořská výška olivového háje umožňuje získat rozličné aroma s nezaměnitelnými tóny chuti.
Organický olivový háj Miceli&Sensat má rozlohu 115 hektarů a najdete tady cca 46 000 šest až sedm let starých olivovníků pěti odrůd. Tři původní odrůdy, jako je Nocellara del Belice, Biancollila a Cerasuola, a dvě typicky španělské, Picual a Arbequina. Zvláštností je, že všechny rostliny byly naroubovány na divoké olivovníky. Kromě toho na farmě obhospodařují dalších 100 hektarů se starou sicilskou odrůdou pšenice.
Léta na Sicílii jsou velmi horká a suchá. Díky umístění farmy v blízkosti jezera Garcia se nejen že podařilo přečkat extrémně suché léto 2022, ale navíc sklidit úrodu oliv naprosto mimořádných vlastností.
Vzhledem k tomu, že mají olivovníky jen šest až sedm let, je veškerá úroda sklízená ručně, protože třesačky, které se často ke sklizni používají, by mohly svými vibracemi poškodit kořenový systém olivovníků. Po sklizni jsou olivy téměř okamžitě mlety v moderní lisovně. Včasná sklizeň během prvních říjnových dnů tak zajišťuje získání oleje, který splňuje ty nejvyšší standardy kvality. V procesu extrakce jsou navíc použity ty nejinovativnější technologie a velmi pečlivě je sledována také teplota celého procesu, která obvykle nepřekročí 20-22 stupňů Celsia. Po vylisování je olivový olej uložený ve sklepních prostorech na farmě, a to v nerezových tancích pod inertní atmosférou, aby byly maximálně zachovány organoleptické vlastnosti olivového oleje.
Farma Miceli&Sensat je pravděpodobně nejavantgardnější olivovou farmou na Sicílii. Již od prvního roku lisování olivového oleje se umísťuje na předních příčkách v mezinárodních soutěžích nejen v Itálii, ale také v New Yorku, Japonsku, Athénách a stala se tak nejpřekvapivější novinkou Olivového světa.
Dagmar Kublová
Sommelier olivových olejů
Doplňkové parametry
Kategorie: | MICELI & SENSAT |
---|---|
Hmotnost: | 2 kg |
Výrobce: | MICELI & SENSAT S. S. A. |
Produkt: | olej |
Druh oleje: | olivový extra panenský |
Objem: | 2 x 500 ml |
Země původu: | Itálie |
Region: | Sicílie |
Typ oleje: | kupáž |
Certifikace BIO: | ano |
Sklizeň: | říjen 2023 (prémiová kvalita "First Harvest") |
Dárkové balení: | ano |
Acidita Delicato: | 0,14% |
Acidita Verde: | 0,12% |
Polyfenoly Delicato: | 506 mg/kg |
Polyfenoly Verde: | 548 mg/kg |
Aroma Delicato: | tóny zelených mandlí, zralého jablka, bylin a lučních květin |
Chuť Delicato: | jemná intenzita s ovocnou chutí |
Aroma Verde: | svěží, rostlinná vůně připomínající zelené mandle, hlávkový salát, celer a nezralé banány, vynikají tóny skořice a balzamikový tón máty. |
Chuť Verde: | střední intenzita chuti s jemnou hořkostí čekanky, štiplavostí rukoly a pikantností zeleného pepře |
Způsob zpracování: | lisovaný za studena, výběrová jakost olivového oleje získaného přímo z oliv pouze mechanickými postupy |
Výživové údaje na 100g: | energie 3700 kJ/900 kcal, Tuky 100 g, z toho nasycené mastné kyseliny 14 g, Sacharidy 0,0 g, z toho cukry 0,0 g, Bílkoviny 0,0 g, Sůl 0,0 g |
Skladování: | skladujte v suchu, chraňte před teplem a přímým slunečním světlem |
Dovozce: | OLIVUM s.r.o., Sedmdesátá 7055, 760 01 Zlín |
Položka byla vyprodána… |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Farma Miceli & Sensat, to jsou dva usměvaví sympaťáci, Paolo a Sergio, kteří vstoupili do Olivového světa teprve před pár lety. Přesto ale již od samého začátku sklízí za své tekuté zlato ta nejvyšší ocenění.
Paolo Miceli a Sergio Sensat spojili své nadšení pro olivový olej a lásku k Sicílii před sedmi lety. Paolo, rozený Sicilan, Sergio, odborník na komunikaci a PR narozený v Barceloně. Paolova rodina pěstuje olivy již po šest generací, a to nejen na Sicílii, ale do 90.let minulého století také v Toskánsku. Sergio pochází ze španělské rodiny produkující ve Španělsku olivový olej po generace.
Před sedmi lety se Paolo a Sergio rozhodli spojit rodinnou tradici se svými profesními zkušenostmi a rozjeli italsko-španělský zemědělský projekt na Sicílii s cílem vytvořit jedinečný produkt v prostředí moderní a avantgardní olivové farmy. Koupili pozemek v provincii Palermo se snem vyrábět ten nejlepší sicilský organický extra panenský olivový olej. Motivuje je vášeň, úsilí, důvěra v projekt i respekt k sicilské půdě a jak říkají, rádi by zde zanechali svůj otisk a přispěli k rozkvětu tohoto krásného ostrova.
Farma se nachází v jedinečné, zcela nedotčené enklávě Sicílie, která obklopuje severní část jezera Garcia. Voda i orientace olivových hájů na jih vytvářejí pro olivovníky ty nejlepší podmínky. Půda je navíc bohatá na minerály a různá nadmořská výška olivového háje umožňuje získat rozličné aroma s nezaměnitelnými tóny chuti.
Organický olivový háj Miceli&Sensat má rozlohu 115 hektarů a najdete tady cca 46 000 šest až sedm let starých olivovníků pěti odrůd. Tři původní odrůdy, jako je Nocellara del Belice, Biancollila a Cerasuola, a dvě typicky španělské, Picual a Arbequina. Zvláštností je, že všechny rostliny byly naroubovány na divoké olivovníky. Kromě toho na farmě obhospodařují dalších 100 hektarů se starou sicilskou odrůdou pšenice.
Léta na Sicílii jsou velmi horká a suchá. Díky umístění farmy v blízkosti jezera Garcia se nejen že podařilo přečkat extrémně suché léto 2022, ale navíc sklidit úrodu oliv naprosto mimořádných vlastností.
Vzhledem k tomu, že mají olivovníky jen šest až sedm let, je veškerá úroda sklízená ručně, protože třesačky, které se často ke sklizni používají, by mohly svými vibracemi poškodit kořenový systém olivovníků. Po sklizni jsou olivy téměř okamžitě mlety v moderní lisovně. Včasná sklizeň během prvních říjnových dnů tak zajišťuje získání oleje, který splňuje ty nejvyšší standardy kvality. V procesu extrakce jsou navíc použity ty nejinovativnější technologie a velmi pečlivě je sledována také teplota celého procesu, která obvykle nepřekročí 20-22 stupňů Celsia. Po vylisování je olivový olej uložený ve sklepních prostorech na farmě, a to v nerezových tancích pod inertní atmosférou, aby byly maximálně zachovány organoleptické vlastnosti olivového oleje.
Farma Miceli&Sensat je pravděpodobně nejavantgardnější olivovou farmou na Sicílii. Již od prvního roku lisování olivového oleje se umísťuje na předních příčkách v mezinárodních soutěžích nejen v Itálii, ale také v New Yorku, Japonsku, Athénách a stala se tak nejpřekvapivější novinkou Olivového světa.
Dagmar Kublová
Sommelier olivových olejů