Tapenáda ze zelených oliv se sušenými rajčaty a oregánem 80 g
Kód: 1300Související produkty
Detailní popis produktu
Tapenáda z oliv
Olivová tapenáda je původně specialitou francouzské kuchyně, nicméně její obliba roste, a to i v dalších zemích, kde se olivy pěstují. Nejčastěji se podává jako chuťovka či tapas k vínu. Ale nejen to! Olivová tapenáda je všestranná a lze ji použít v široké škále receptů. Svou jedinečnou chuť přináší do jídel od předkrmů až po hlavní jídla a její použití není omezeno na žádnou konkrétní kuchyni. Doplňuje a dodává chuť a eleganci každému pokrmu.
O olivové farmě Marmaro
Marmaro je rodinná olivová farma v řeckém regionu Chalkidiki. Rodina Dimitriose Garofallose pěstuje olivy již 80 let. V regionu Chalkidiki se pěstují především "stolní" olivy určené pro konzumaci. Mladý Dimitris se rozhodl rodinný podnik obohatit o svůj vlastní produkt a pustil se do výroby olivového oleje. S výrobou začal před několika lety a jeho olivový olej je opravdu skvělý. Svědčí o tom četné medaile, které získává na mezinárodních soutěžích. Úspěch je to o to větší, protože naprostou většinu činností na farmě, s výrobou a prodejem zajišťuje sám. Název Marmaro se odkazuje k názvu oblasti, kde rostou jeho olivové háje.
V řečtině znamená „marmaro“ mramor, který je stejně jako olivovník součástí řecké kultury od starověku. Marmaro se také jmenovalo místo mezi vesnicemi Olynthos a Kalyves, kde rostly první jejich olivovníky. Mramor je dnes součástí designu obalů a typickým poznávacím znakem této značky.
Prémiový olivový olej z místní olivové odrůdy
Na rozdíl od španělských nebo italských farem vyrábí Marmaro olivový olej jen z odrůd olivovníků místních kultivarů Chalkidiki a Chondroelia Chalkidiki. Olivy těchto odrůd se vyznačují větší velikostí plodů s velkým podílem dužniny, jasně zeleno/zeleno-žlutou barvou, jemnou ovocnou vůní a chutí mírně hořkou, kořenitou a bez pocitu mastnoty. Je to výsledek staleté adaptace olivovníků na zvláštní místní půdně-klimatické podmínky. Svůj podstatný vliv hrají i pěstitelské techniky používané pěstiteli oliv a to, že olivy jsou sbírány přímo ze stromu, nikoli ze země. Olivovníky jsou opečovávány celý rok, prořezávány a zavlažovány. To vše s přihlédnutím k šetrným zásadám hospodaření, aby nedocházelo k zbytečné zátěži životního prostředí. Při včasné sklizni „early harvest“ a rychlém zpracování se získá olivový olej s nízkou aciditou (kyselostí), který je plný polyfenolů (antioxidantů), které jsou prospěšné pro lidské zdraví.
Ocenění a úspěchy na mezinárodních soutěžích
Rodinná olivová farma Marmaro patří k TOP výrobcům řeckého olivové oleje a tuto skutečnost potvrzují i četné úspěchy na mezinárodních soutěžích. Namátkou uveďme bronz na London IOOC 2019, stříbro na London IOOC 2020, stříbro na Athena International Olive Oil Competition, zlatou medaili na prestižní New York IOOC 2020 nebo zlato na Olive Japan 2021.
Doplňkové parametry
Kategorie: | MARMARO |
---|---|
Hmotnost: | 0.2 kg |
Výrobce: | GAROFALLOS DIMITRIOS |
Produkt: | olivová tapenáda |
Objem: | 80 g |
Země původu: | Řecko |
Region: | Chalkidiki |
Certifikace BIO: | ne |
Dárkové balení: | ne |
Složení: | zelené olivy (voda, sůl, kyselina mléčná, kyselina citrónová) 80,3%, sušená rajčata (rajčata, sůl, metasiřičitan sodný) 14,2%, extra panenský olivový olej, sušené oregano 0,19%, mletý černý pepř, regulátor kyselosti: balzamikový ocet |
Výživové údaje na 100 g: | energie 1338 kJ/320Kcal, Tuky 31g, z toho nasycené tuky 4,9g, Bílkoviny 3,1g, Sacharidy 5,2g, z toho cukry <1,0g, Vláknina 4g, Sůl 3,5g |
Alergeny: | může obsahovat zbytky olivových jader - vyrobeno v závodě, který zpracovává ryby a ořechy |
Skladování: | skladujte na suchém a chladném místě, mimo sluneční světlo a po otevření uchovejte v lednici. |
Dovozce: | OLIVUM s.r.o., Sedmdesátá 7055, 760 01 Zlín |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Marmaro je rodinná olivová farma v řeckém regionu Chalkidiki. Rodina olivový olej vyrábí již 80 let a v posledních letech se specializují na prémiovou kvalitu tzv. „first harvest“. Název Marmaro je odvozeno od řeckého slova mramor, tak se nazývala oblast, kde rodina pěstovala své první olivovníky. Marmaro vyrábí olivový olej z tradičních místních odrůd Chalkidiki a Chondroelia Chalkidiki. Olivy těchto odrůd se vyznačují větší velikostí plodů s velkým podílem dužniny, jasně zeleno/zeleno-žlutou barvou, jemnou ovocnou vůní a chutí mírně hořkou, kořenitou a bez pocitu mastnoty. Je to výsledek staleté adaptace olivovníků na zvláštní místní půdně-klimatické podmínky.
Stejně jako jiní producenti prémiových olivových olejů, porovnává Marmaro svou kvalitu na mezinárodních soutěžích. Zisky nejvyšších ocenění potvrzují výjimečnou kvalitu tohoto olivového oleje. K těm nejprestižnějším patří získání bronzu na London IOOC 2019, stříbra na London IOOC 2020, stříbra na Athena International Olive Oil Competition, zlatá medaile na prestižní New York IOOC 2020 nebo zlato na Olive Japan 2021.