Tapenáda z černých oliv se sušeným hovězím masem 80 g

Kód: 1303
159 Kč 199 Kč / 100 g
Skladem (>5 ks)
Můžeme doručit do:
25.11.2024

Černé olivy odrůdy Chalkidiki naložené do mořské soli jsou vypeckované a rozemleté spolu se sušeným hovězím masem zvaným „pastirma“. Sušené maso se vyrábí tradičním způsobem a vyniká specifickou vůní a chutí. Recept na sušené maso se předává z generace na generaci, tím je zaručena prvotřídní kvalita a tradiční chuť.

Chuťově výrazná tapenáda, kterou si nejlépe vychutnáte s bílou bagetkou, opečeným toastovým chlebem nebo pita chlebem. Skvěle obzvláštní také zapečené toasty se sýrem, pizzu, těstoviny, humus z cizrny, polentu či grilované portobello.  

Detailní informace

Benefity

Detailní popis produktu

Tapenáda z oliv

Olivová tapenáda je původně specialitou francouzské kuchyně, nicméně její obliba roste, a to i v dalších zemích, kde se olivy pěstují. Nejčastěji se podává jako chuťovka či tapas k vínu. Ale nejen to! Olivová tapenáda je všestranná a lze ji použít v široké škále receptů. Svou jedinečnou chuť přináší do jídel od předkrmů až po hlavní jídla a její použití není omezeno na žádnou konkrétní kuchyni. Doplňuje a dodává chuť a eleganci každému pokrmu. 

 Olivové paté Marmaro

O olivové farmě Marmaro

Marmaro je rodinná olivová farma v řeckém regionu Chalkidiki. Rodina Dimitriose Garofallose pěstuje olivy již 80 let. V regionu Chalkidiki se pěstují především "stolní" olivy určené pro konzumaci. Mladý Dimitris se rozhodl rodinný podnik obohatit o svůj vlastní produkt a pustil se do výroby olivového oleje. S výrobou začal před několika lety a jeho olivový olej je opravdu skvělý. Svědčí o tom četné medaile, které získává na mezinárodních soutěžích. Úspěch je to o to větší, protože naprostou většinu činností na farmě, s výrobou a prodejem zajišťuje sám. Název Marmaro se odkazuje k názvu oblasti, kde rostou jeho olivové háje. 

V řečtině znamená „marmaro“ mramor, který je stejně jako olivovník součástí řecké kultury od starověku. Marmaro se také jmenovalo místo mezi vesnicemi Olynthos a Kalyves, kde rostly první jejich olivovníky. Mramor je dnes součástí designu obalů a typickým poznávacím znakem této značky.

Prémiový řecký extra panenský olivový olej MarmaroPrémiový řecký extra panenský olivový olej Marmaro

Prémiový olivový olej z místní olivové odrůdy

Na rozdíl od španělských nebo italských farem vyrábí Marmaro olivový olej jen z odrůd olivovníků místních kultivarů Chalkidiki a Chondroelia Chalkidiki. Olivy těchto odrůd se vyznačují větší velikostí plodů s velkým podílem dužniny, jasně zeleno/zeleno-žlutou barvou, jemnou ovocnou vůní a chutí mírně hořkou, kořenitou a bez pocitu mastnoty. Je to výsledek staleté adaptace olivovníků na zvláštní místní půdně-klimatické podmínky. Svůj podstatný vliv hrají i pěstitelské techniky používané pěstiteli oliv a to, že olivy jsou sbírány přímo ze stromu, nikoli ze země. Olivovníky jsou opečovávány celý rok, prořezávány a zavlažovány. To vše s přihlédnutím k šetrným zásadám hospodaření, aby nedocházelo k zbytečné zátěži životního prostředí. Při včasné sklizni „early harvest“ a rychlém zpracování se získá olivový olej s nízkou aciditou (kyselostí), který je plný polyfenolů (antioxidantů), které jsou prospěšné pro lidské zdraví.

Medaile a ocenění řeckého prémiového olivového oleje Marmaro

Ocenění a úspěchy na mezinárodních soutěžích

Rodinná olivová farma Marmaro patří k TOP výrobcům řeckého olivové oleje a tuto skutečnost potvrzují i četné úspěchy na mezinárodních soutěžích. Namátkou uveďme bronz na London IOOC 2019, stříbro na London IOOC 2020, stříbro na Athena International Olive Oil Competition, zlatou medaili na prestižní New York IOOC 2020 nebo zlato na Olive Japan 2021.

Doplňkové parametry

Kategorie: MARMARO
Hmotnost: 0.2 kg
Výrobce: GAROFALLOS DIMITRIOS
Produkt: olivová tapenáda
Objem: 80 g
Země původu: Řecko
Region: Chalkidiki
Certifikace BIO: ne
Dárkové balení: ne
Složení: černé olivy (sůl) 91%, pastirma (hovězí maso EU 98%, pískavice řecké seno, sůl, regulátor kyselosti: kyselina citrónová, askorbát sodný, kyselina vinná, sladidla: dextróza, sacharóza, maltodextrin zvýrazňovač chuti: glutamát sodný) 5,46%, extra panenský olivový olej, cukr, tabákové aroma, regulátor kyselosti: vinný ocet
Výživové údaje na 100 g: energie 1338 kJ/320Kcal, Tuky 31g, z toho nasycené tuky 4,9g, Bílkoviny 3,1g, Sacharidy 5,2g, z toho cukry <1,0g, Vláknina 4g, Sůl 3,5g
Alergeny: může obsahovat zbytky olivových jader - vyrobeno v závodě, který zpracovává ryby a ořechy
Skladování: skladujte na suchém a chladném místě, mimo sluneční světlo a po otevření uchovejte v lednici.
Dovozce: OLIVUM s.r.o., Sedmdesátá 7055, 760 01 Zlín

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Prémiový extra panenský olivový olej Marmaro

Marmaro je rodinná olivová farma v řeckém regionu Chalkidiki. Rodina olivový olej vyrábí již 80 let a v posledních letech se specializují na prémiovou kvalitu tzv. „first harvest“. Název Marmaro je odvozeno od řeckého slova mramor, tak se nazývala oblast, kde rodina pěstovala své první olivovníky. Marmaro vyrábí olivový olej z tradičních místních odrůd Chalkidiki a Chondroelia Chalkidiki. Olivy těchto odrůd se vyznačují větší velikostí plodů s velkým podílem dužniny, jasně zeleno/zeleno-žlutou barvou, jemnou ovocnou vůní a chutí mírně hořkou, kořenitou a bez pocitu mastnoty. Je to výsledek staleté adaptace olivovníků na zvláštní místní půdně-klimatické podmínky.

Prémiový extra panenský olivový olej Marmaro z ŘeckaPrémiový extra panenský olivový olej Marmaro z Řecka

Stejně jako jiní producenti prémiových olivových olejů, porovnává Marmaro svou kvalitu na mezinárodních soutěžích. Zisky nejvyšších ocenění potvrzují výjimečnou kvalitu tohoto olivového oleje. K těm nejprestižnějším patří získání bronzu na London IOOC 2019, stříbra na London IOOC 2020, stříbra na Athena International Olive Oil Competition, zlatá medaile na prestižní New York IOOC 2020 nebo zlato na Olive Japan 2021.