Italský extra panenský olivový olej Le Selezioni Coratina 3l BAG IN BOX - výraznější chuť

Kód: 1333
2 650 Kč 88 Kč / 100 ml
Skladem (>5 ks)
Můžeme doručit do:
5.12.2024

Italský prémiový extra panenský olivový olej se střední intenzitou chuti, výraznými ovocnými tóny, nízkou aciditou a vysokým podílem polyfenolů.

  • Olivový olej střední intenzity chuti s výraznými ovocnými tóny
  • Aroma artyčoku, máty, rozmarýnu a šalvěje
  • Dokonale vybalancovaná štiplavost a hořkost

Ocenění a medaile získané na mezinárodních soutěžích

  • Olivy lisované na přelomu října a listopadu
  • Skvělý na zeleninové saláty, bruschettu, do luštěninových polévek či na hovězí carpaccio
  • Praktické velké balení Bag in Box s vypouštěcím ventilem
  • Acidita 0,20%, Polyfenoly 777 mg/kg

Detailní informace

Benefity

Detailní popis produktu

Extra panenský olivový olej Coratina Le Selezioni

Ochutnejte skvělý extra panenský olivový olej z malé rodinné farmy Stallone v jihoitalské Apulii. Výrazná ovocná chuť a skvěle vybalancovaná štiplavost a hořkost. Jednodruhový olivový olej vylisovaný na přelomu října a listopadu z oliv odrůdy Coratina. Vyznačuje se velmi nízkou aciditou a vysokým podílem polyfenolů. Díky tomu jej můžete použít i jako medicínu pro prevenci proti řadě chorob. Střední intenzita chuti z něj dělá olivový olej s širokým uplatněním v kuchyni. Párujte se zeleninovými saláty, lososem, tuňákem, těstovinami, rizotem, luštěninovými polévkami nebo hovězím carpacciem. Nejlépe si vychutnáte jeho skvělou chuť s kváskovým chlebem nebo bruschettou.

Výhody balení BAG-IN-BOX

  • Balení olivového oleje s odměrným kohoutkem pro blaho rodiny i planety
  • Stejná kvalita olivového oleje jako ve skleněných lahvích
  • Ekologické balení (emise z výroby -90%, odpad z likvidace -70%)
  • Uchování olivového oleje bez vlivu světla a tepla a tím snížení oxidace olivového oleje
  • Prodloužení trvanlivosti olivového oleje
  • Jedinečné a šikovné řešení pro použití v kuchyni

Vnější papírový obal chrání sáček uvnitř, který uchovává olej ve tmě a bez působení kyslíku. Při použití není nutné krabici otevírat, ale pouze vytáhnout kohoutek. Množství olivového oleje, který vyteče z kohoutku, závisí na intenzitě stisknutí kohoutku. 

O rodinné farmě Le Tre Colonne

Salvatore, Michele a Maria Stallone … to je olivová farma Le Tre Colonne. Již po tři generace vyrábí rodina Stallone extra panenský olivový olej prémiové kvality a přináší tak do kuchyní a náš stůl tři základní pilíře Olivového světa - tradici, chuť a autenticitu.

Rodina Stallone hospodařící na farmě Le Tre Colonne

Olivový olej Le Tre Colonne se rodí v jihoitalské Apulii (Puglii) jen kousek od Bari, v městečku Giovinazzo. Farma se zaměřuje na kvalitu a inovaci ve výrobě olivového oleje již po tři generace. V porovnání s ostatními olivovými farmami patří le Tre Colonne se svými cca 40 hektary a 10 000 olivovníky mezi ty spíše menší, nicméně o to větší je jejich koncentrace na kvalitu. Menší podsaditý Salvatore má mezi ostatními olejáři velmi dobré jméno a také velký respekt. A není divu, ve svém oboru patří mezi největší profíky. Na farmě se pěstuje a zpracovává zejména olivová odrůda Coratina, která je pro Apulii typická. Tento kultivar byl v Apulii vysazen Řeky již 450 let před Kristem. Kromě Coratiny tady najdete ale také Ogliarolu nebo Picholine.

Sklizeň na farmě Le Tre Colonne začíná v okamžiku, kdy olivy vykazují první náznak zralosti. Sklízí se pomocí třepaček a samohybných kartáčů a do rodinného mlýna se z olivových hájů převáží každé tři hodiny, aby byly zpracovány co nejrychleji. Po vylisování je olej neprodleně přefiltrován a uskladněn v nerezových tancích pod inertní atmosférou při kontrolované teplotě.

Ocenění farmy Le Tre Colonne z mezinárodních soutěží

Prostředí, technologie i svědomité dodržování času a způsobu zpracování, jak při sklizni, tak při zpracování v rodinném mlýně, umožňují rodině Stallone vyrábět olivový olej, který se vyznačuje až abnormálně nízkou aciditou a vysokým podílem polyfenolů. Je to tedy jakési duo chuti a zdraví, které ocení každý gurmán či milovník zdravého životního stylu.

 

Doplňkové parametry

Kategorie: LE TRE COLONNE
Hmotnost: 3 kg
Výrobce: Az. Agr. LE TRE COLONNE di Salvatore Stallone
Produkt: olej
Druh oleje: olivový extra panenský
Intenzita chutě: střední
Objem: 3000 ml
Země původu: Itálie
Region: Apulie
Typ oleje: jednodruhový
Odrůda: Coratina
Certifikace BIO: ne
Sklizeň: říjen 2023 (prémiová kvalita "First Harvest")
Dárkové balení: ne
Acidita: 0,20 %
Polyfenoly: 777 mg/kg
Aroma: silné ovocné aroma s tóny artyčoku, máty, rozmarýnu a šalvěje
Chuť: dokonale vybalancovaná štiplavost a hořkost
Způsob zpracování: lisovaný za studena, výběrová jakost olivového oleje získaného přímo z oliv pouze mechanickými postupy
Výživové údaje na 100ml: energie 3390 kJ/826 kcal, Tuky 91,6 g, z toho nasycené mastné kyseliny 14,5 g, Sacharidy 0,0 g, z toho cukry 0,0 g, Bílkoviny 0,0 g, Sůl 0,0 g
Skladování: skladujte v suchu, chraňte před teplem a přímým slunečním světlem
Dovozce: OLIVUM s.r.o., Sedmdesátá 7055, 760 01 Zlín

Le Tre Colonne

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Italská olivová farma Le Tre Colonne

Salvatore, Michele a Maria Stallone … to je olivová farma Le Tre Colonne. Již po tři generace vyrábí rodina Stallone extra panenský olivový olej prémiové kvality a přináší tak do kuchyní a náš stůl tři základní pilíře Olivového světa - tradici, chuť a autenticitu.

Rodina Stallone hospodařící na farmě Le Tre Colonne

Olivový olej Le Tre Colonne se rodí v jihoitalské Apulii (Puglii) jen kousek od Bari, v městečku Giovinazzo. Farma se zaměřuje na kvalitu a inovaci ve výrobě olivového oleje již po tři generace. V porovnání s ostatními olivovými farmami patří le Tre Colonne se svými cca 40 hektary a 10 000 olivovníky mezi ty spíše menší, nicméně o to větší je jejich koncentrace na kvalitu. Menší podsaditý Salvatore má mezi ostatními olejáři velmi dobré jméno a také velký respekt. A není divu, ve svém oboru patří mezi největší profíky. Na farmě se pěstuje a zpracovává zejména olivová odrůda Coratina, která je pro Apulii typická. Tento kultivar byl v Apulii vysazen Řeky již 450 let před Kristem. Kromě Coratiny tady najdete ale také Ogliarolu nebo Picholine.

Sklizeň na farmě Le Tre Colonne začíná v okamžiku, kdy olivy vykazují první náznak zralosti. Sklízí se pomocí třepaček a samohybných kartáčů a do rodinného mlýna se z olivových hájů převáří každé tři hodiny, aby byly zpracovány co nejrychleji. Po vylisování je olej neprodleně přefiltrován a uskladněn v nerezových tancích pod inertní atmosférou při kontrolované teplotě.

Ocenění farmy Le Tre Colonne z mezinárodních soutěží

Prostředí, technologie i svědomité dodržování času a způsobu zpracování, jak při sklizni, tak při zpracování v rodinném mlýně, umožňují rodině Stallone vyrábět olivový olej, který se vyznačuje až abnormálně nízkou aciditou a vysokým podílem polyfenolů. Je to tedy jakési duo chuti a zdraví, které ocení každý gurmán či milovník zdravého životního stylu.

Dagmar Kublová
sommelier olivového oleje

Dagmar Kublová - someliérka olivového oleje