Dárkové balení Le Tre Colonne Olisir 1000+ extra panenského olivového oleje s maximem polyfenolů
Kód: 1312Související produkty
Detailní popis produktu
OLISIR 1000+ olivový olej s maximem polyfenolů
Představujeme vám OLISIR 1000+, výjimečný extra panenský olivový olej, který je více medicínou než rostlinným tukem pro přípravu jídel. Olivový olej OLISIR 1000+ se vyznačuje extrémně vysokým podílem polyfenolů, které velmi pozitivně působí na lidský organismus. Polyfenoly jsou přirozenou prevencí proti rizikovým nemocem jako je srdeční onemocnění, infarkt, cukrovka, Alzheimerova choroba nebo poruchy trávení. Více se o polyfenolech a jejich vlivu na lidské zdraví dozvíte v článku "Co jsou polyfenoly a proč se o ně zajímat?".
Obecně je přítomnost polyfenolů, a především Oleocanthalu, indikována štiplavým až pálivým účinkem v zadní části krku. Tento účinek může mít za následek reflex kašle, a to zejména v okamžiku, kdy olivový olej v ústech řádně provzdušníte. Po polknutí můžete pociťovat také „valivý efekt“ štiplavosti, která se vám přes sliznice dostává až do nosu a může vás opravdu rozkašlat nebo rozslzet. Vyšší hořkost olivového oleje je daná zvýšeným podílem polyfenolu Oleaceinu.
Oleocanthal i Oleacein mají silné protizánětlivé a antioxidační vlastnosti. Jak vědecké studie ukazují, protizánětlivý účinek je na tělo stejný jako v případě Ibuprofenu.
Aby mohly mít polyfenoly ochranné účinky na naše zdraví, doporučuje se každodenní a pravidelná konzumace. Dvě až čtyři polévkové lžíce extra panenského olivového oleje bohatého na Oleocanthal tak odpovídají spotřebě 125 mg ibuprofenu, což je ideální dávka pro prevenci a zmírnění chronických onemocnění a zánětlivých procesů v těle. Oleocanthal pozitivně mění zánět a oxidační stres a má příznivé účinky na markery neurodegenerativních onemocnění, rakoviny a revmatických patologií.
O rodinné farmě Le Tre Colonne
Salvatore, Michele a Maria Stallone … to je olivová farma Le Tre Colonne. Již po tři generace vyrábí rodina Stallone extra panenský olivový olej prémiové kvality a přináší tak do kuchyní a náš stůl tři základní pilíře Olivového světa - tradici, chuť a autenticitu.
Olivový olej Le Tre Colonne se rodí v jihoitalské Apulii (Puglii) jen kousek od Bari, v městečku Giovinazzo. Farma se zaměřuje na kvalitu a inovaci ve výrobě olivového oleje již po tři generace. V porovnání s ostatními olivovými farmami patří le Tre Colonne se svými cca 40 hektary a 10 000 olivovníky mezi ty spíše menší, nicméně o to větší je jejich koncentrace na kvalitu. Menší podsaditý Salvatore má mezi ostatními olejáři velmi dobré jméno a také velký respekt. A není divu, ve svém oboru patří mezi největší profíky. Na farmě se pěstuje a zpracovává zejména olivová odrůda Coratina, která je pro Apulii typická. Tento kultivar byl v Apulii vysazen Řeky již 450 let před Kristem. Kromě Coratiny tady najdete ale také Ogliarolu nebo Picholine.
Sklizeň na farmě Le Tre Colonne začíná v okamžiku, kdy olivy vykazují první náznak zralosti. Sklízí se pomocí třepaček a samohybných kartáčů a do rodinného mlýna se z olivových hájů převáří každé tři hodiny, aby byly zpracovány co nejrychleji. Po vylisování je olej neprodleně přefiltrován a uskladněn v nerezových tancích pod inertní atmosférou při kontrolované teplotě.
Prostředí, technologie i svědomité dodržování času a způsobu zpracování, jak při sklizni, tak při zpracování v rodinném mlýně, umožňují rodině Stallone vyrábět olivový olej, který se vyznačuje až abnormálně nízkou aciditou a vysokým podílem polyfenolů. Je to tedy jakési duo chuti a zdraví, které ocení každý gurmán či milovník zdravého životního stylu.
Doplňkové parametry
Kategorie: | LE TRE COLONNE |
---|---|
Hmotnost: | 1 kg |
Výrobce: | Az. Agr. LE TRE COLONNE di Salvatore Stallone |
Produkt: | olej |
Druh oleje: | olivový extra panenský |
Intenzita chutě: | silná |
Objem: | 500 ml |
Země původu: | Itálie |
Region: | Apulie |
Typ oleje: | jednodruhový |
Odrůda: | Coratina |
Certifikace BIO: | ne |
Sklizeň: | říjen 2023 (prémiová kvalita "First Harvest") |
Dárkové balení: | ano |
Acidita: | 0,21 % |
Polyfenoly: | 998 mg/kg |
Aroma: | silná a plná vůně |
Chuť: | robustní výrazná chuť s tóny artyčoku, čekanky a kardamomu |
Způsob zpracování: | lisovaný za studena, výběrová jakost olivového oleje získaného přímo z oliv pouze mechanickými postupy |
Výživové údaje na 100ml: | energie 3390 kJ/826 kcal, Tuky 91,6 g, z toho nasycené mastné kyseliny 14,5 g, Sacharidy 0,0 g, z toho cukry 0,0 g, Bílkoviny 0,0 g, Sůl 0,0 g |
Skladování: | skladujte v suchu, chraňte před teplem a přímým slunečním světlem |
Dovozce: | OLIVUM s.r.o., Sedmdesátá 7055, 760 01 Zlín |
Položka byla vyprodána… |
Le Tre Colonne
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Salvatore, Michele a Maria Stallone … to je olivová farma Le Tre Colonne. Již po tři generace vyrábí rodina Stallone extra panenský olivový olej prémiové kvality a přináší tak do kuchyní a náš stůl tři základní pilíře Olivového světa - tradici, chuť a autenticitu.
Olivový olej Le Tre Colonne se rodí v jihoitalské Apulii (Puglii) jen kousek od Bari, v městečku Giovinazzo. Farma se zaměřuje na kvalitu a inovaci ve výrobě olivového oleje již po tři generace. V porovnání s ostatními olivovými farmami patří le Tre Colonne se svými cca 40 hektary a 10 000 olivovníky mezi ty spíše menší, nicméně o to větší je jejich koncentrace na kvalitu. Menší podsaditý Salvatore má mezi ostatními olejáři velmi dobré jméno a také velký respekt. A není divu, ve svém oboru patří mezi největší profíky. Na farmě se pěstuje a zpracovává zejména olivová odrůda Coratina, která je pro Apulii typická. Tento kultivar byl v Apulii vysazen Řeky již 450 let před Kristem. Kromě Coratiny tady najdete ale také Ogliarolu nebo Picholine.
Sklizeň na farmě Le Tre Colonne začíná v okamžiku, kdy olivy vykazují první náznak zralosti. Sklízí se pomocí třepaček a samohybných kartáčů a do rodinného mlýna se z olivových hájů převáří každé tři hodiny, aby byly zpracovány co nejrychleji. Po vylisování je olej neprodleně přefiltrován a uskladněn v nerezových tancích pod inertní atmosférou při kontrolované teplotě.
Prostředí, technologie i svědomité dodržování času a způsobu zpracování, jak při sklizni, tak při zpracování v rodinném mlýně, umožňují rodině Stallone vyrábět olivový olej, který se vyznačuje až abnormálně nízkou aciditou a vysokým podílem polyfenolů. Je to tedy jakési duo chuti a zdraví, které ocení každý gurmán či milovník zdravého životního stylu.
Dagmar Kublová
sommelier olivového oleje