Tradiční balsamico z Reggio Emilia DOP SILVER Label 100 ml zrající 15 let
Kód: 1326Související produkty
Detailní popis produktu
Tradiční balsamico z Reggio Emilia
Tradiční balzamikový ocet z italského regionu Reggio Emilia je produkt chráněný označením DOP a jehož počátky sahají až do renesance. Lahodnou chuť tohoto cenného přírodního produktu si dříve vychutnávali pouze šlechtici, dnes je považován za jeden z prestižních symbolů gastronomické dokonalosti.
Tradiční balzamikový ocet z Reggio Emilia je o čase a chuti. Jeho původ i receptura je opředena tajemstvím vyžadující trpělivost. Získává se z moštu místních hroznů Lambrusco a Trebbiano. Proces vaření probíhá na přímém plameni, přičemž fermentace a následná oxidace probíhá ve velkých sudech. Typické náznaky dřeva charakteristické pro tradiční balzamikový ocet z Reggio Emilia se získávají právě díky období zrání v dřevěných sudech. Výroba probíhá výhradně v oblasti Reggio Emilia, kde klima charakteristické drsnými zimami a horkými léty a kvalitní dřevo sudů z dubu, jalovce, třešně, kaštanu, akátu a jasanu dává tomuto produktu jeho jedinečnou texturu a chuť.
Představení značky Il Borgo del Balsamico
Il Borgo del Balsamico vypráví příběh dvou sester, které spojuje nejen kreativita a láska k dokonalosti, ale také drive a nadšení ze všeho nového a tradičního zároveň. Cristina a Silvia Crotti se narodily do rodiny, kde byl dobrý vkus a vrozené estetické cítění dlouholetou tradicí. Ještě zhruba před dvaceti lety měly obě sestry úspěšnou kariéru v módě. S citem pro kvalitu a pečlivou pozorností k detailu pracovaly v rodinné módní firmě Maska, kterou založil jejich otec Renzo. Značka Maska byla spojována s takovými velikány módního průmyslu jako Gianfranco Ferré, J.P Gautier nebo Franco Moschino. V této době byla výroba balsamica pro Renza koníčkem, kterému se věnoval od roku 1970.
Podnik Il Borgo del Balsamico byl oficíálně založen až v roce 2004. Rodina se rozhodla prodat svůj módní business a naplno se věnovat výrobě balsamica. Právě ženská citlivost, empatie a smysl pro detail umožnil sestrám Crotti odlišit se od ostatních výrobců tradičního balzamikového octa vyráběného v provincii Reggio Emilia po staletí. Nejvyšší kvalita všech produktů je samozřejmostí, nicméně Cristina a Silvia se rozhodly na trh s touto cennou pochutinou pohlížet trochu jinak: „V roce 2004 po průzkumu trhu s balzamikovým octem jsme si uvědomily, že se výrobci soustřeďují výhradně na počet let zrání jejich produktu, což je ale velmi obtížné prokázat a je zde velký prostor pro mystifikaci zákazníka. Proto jsme se rozhodly soustředit se na mnohem důležitější téma pro spotřebitele, a to jak a kdy používat balzamikové octy. Výsledkem je náš barevný kód neboli systém štítků tzv. labels, který spotřebitelům pomůže vybrat ten správný ocet pro ta správná jídla tak, aby výsledná chuť pokrmu byla harmonická.“
Žluté, oranžové a červené štítky jasně označují, který balzamikový ocet je nejlepší při párování s určitými pokrmy. To je jednoduchý a velmi srozumitelný punc Il Borgo del Balsamico. Design produktů navrhla sama Cristina Crotti. Originální obaly na bázi barev nejen přitahují oko, ale umožní také zákazníkům okamžitě rozlišovat mezi jednotlivými typy balzamikových octů a jejich použití.
Dagmar Kublová
Sommelier olivových olejů
Doplňkové parametry
Kategorie: | Il BORGO DEL BALSAMICO |
---|---|
Hmotnost: | 0.8 kg |
Výrobce: | IL BORGO DEL BALSAMICOSOCIETA' AGRICOLA SRL |
Produkt: | balsamico |
Objem: | 100 ml |
Země původu: | Itálie |
Region: | Emilia-Romagna |
Certifikace BIO: | ne |
Dárkové balení: | ano |
Certifikace PGI: | ano |
Kyselost: | 6% |
Složení: | ocet kvasný vinný (obsahuje SIŘIČITANY) |
Alergeny: | siřičitany |
Výživové údaje na 100 ml: | energie 1489 kJ/350 kcal, Tuky 0,0 g, z toho nasycené mastné kyseliny 0,0 g. Sacharidy 83 g, z toho cukry 83 g, Bílkoviny 0 g, Sůl 0,075 g |
Skladování: | skladujte v suchu, chraňte před teplem a přímým slunečním světlem |
Dovozce: | OLIVUM s.r.o., Sedmdesátá 7055, 760 01 Zlín |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Il Borgo del Balsamico vypráví příběh dvou sester, které spojuje nejen kreativita a láska k dokonalosti, ale také drive a nadšení ze všeho nového a tradičního zároveň. Cristina a Silvia Crotti se narodily do rodiny, kde byl dobrý vkus a vrozené estetické cítění dlouholetou tradicí. Ještě zhruba před dvaceti lety měly obě sestry úspěšnou kariéru v módě. S citem pro kvalitu a pečlivou pozorností k detailu pracovaly v rodinné módní firmě Maska, kterou založil jejich otec Renzo. Značka Maska byla spojována s takovými velikány módního průmyslu jako Gianfranco Ferré, J.P Gautier nebo Franco Moschino. V této době byla výroba balsamica pro Renza koníčkem, kterému se věnoval od roku 1970.
Podnik Il Borgo del Balsamico byl oficíálně založen až v roce 2004. Rodina se rozhodla prodat svůj módní business a naplno se věnovat výrobě balsamica. Právě ženská citlivost, empatie a smysl pro detail umožnil sestrám Crotti odlišit se od ostatních výrobců tradičního balzamikového octa vyráběného v provincii Reggio Emilia po staletí. Nejvyšší kvalita všech produktů je samozřejmostí, nicméně Cristina a Silvia se rozhodly na trh s touto cennou pochutinou pohlížet trochu jinak: „V roce 2004 po průzkumu trhu s balzamikovým octem jsme si uvědomily, že se výrobci soustřeďují výhradně na počet let zrání jejich produktu, což je ale velmi obtížné prokázat a je zde velký prostor pro mystifikaci zákazníka. Proto jsme se rozhodly soustředit se na mnohem důležitější téma pro spotřebitele, a to jak a kdy používat balzamikové octy. Výsledkem je náš barevný kód neboli systém štítků tzv. labels, který spotřebitelům pomůže vybrat ten správný ocet pro ta správná jídla tak, aby výsledná chuť pokrmu byla harmonická.“
Žluté, oranžové a červené štítky jasně označují, který balzamikový ocet je nejlepší při párování s určitými pokrmy. To je jednoduchý a velmi srozumitelný punc Il Borgo del Balsamico. Design produktů navrhla sama Cristina Crotti. Originální obaly na bázi barev nejen přitahují oko, ale umožní také zákazníkům okamžitě rozlišovat mezi jednotlivými typy balzamikových octů a jejich použití.
Dagmar Kublová
Sommelier olivových olejů