Romano
Nejprodávanější
Značky
Chutě a vůně Chiavalonu Romano
Extra panenský olivový olej Chiavalon ROMANO má zlatavě zelenou barvu. V jemné vybalancované chuti ucítíte pikantní a lehce hořké tóny ovoce a aromatických bylinek. Vůně oleje ROMANO připomíná středně zralá rajčata, banány, jablka s nádechem voňavých tónů artyčoku a bazalky.
Párování Chiavalonu Romano s jídlem
Chiavalon ROMANO je špičkový extra panenský olivový olej s jemnou chutí. Je ideální pro dochucení chuťově méně výrazných jídel, kde by silný olivový olej působil rušivě. Skvěle se hodí na dochucení mozzarelly s rajčetem, listových a zeleninových salátů, ale také na přípravu či dochucení restované a grilované zeleniny. Pár kapek ozdobí i podtrhne chuť jemnějších krémových polévek nebo studené polévky gazpacho.
Pro středomořskou kuchyni jsou typické ryby a plody moře. Pokud tyto dary přírody milujete, neměl by Romano chybět ve vaší kuchyni. Je skvělý na na dochucení grilované pražmy, mořského vlka, krevet, chobotnice nebo třeba i slávek. To se týká i studených pokrmů jako je rybí carpaccio nebo lososový tatarák. Chuťově ladí i s lehkými sýry a mozzarellou anebo si jej vychutnejte s dobrým kváskovým chlebem.
Pokud chcete Chiavalon ROMANO ochutnat, můžete si koupit i malou testovací lahvičku Chiavalon Romano 100 ml. Romano také můžete zakoupit v balení 250 ml a největším balení 500 ml. Elegantní bílá a černá tuba udělají z Romana i krásný dárek.
O olejích Chiavalon
Výrobcem olivového oleje ROMANO je rodinná farma Chiavalon na chorvatském poloostrově Istria, ve městě Vodnjan. Chiavalon produkuje omezené množství extra panenského olivového oleje té nejvyšší kvality. O jeho špičkové kvalitě svědčí řada ocenění z nejprestižnějších světových soutěží. Chiavalon je také zařazen do průvodce Flos Olei, který pravidelně vybírá ty nejlepší olivové oleje světa.
Zakladatelem farmy je Sandi Chiavalon, který pěstování oliv propadl již v dětství a postupně se vypracoval ve špičkového výrobce olivového oleje. Olej ROMANO je pojmenován na počest Sandiho dědečka, který jej naučil pěstovat a zpracovávat olivy. Po čase s k Sandimu přidal bratr Tedi, který zajišťuje především obchodní a marketingové činnosti. Do práce na farmě je v podstatě zapojená celá rodina.
Jak je možné, že se na Istrii vyrábí jeden z nejlepších olivových olejů na světě?
Velký vliv na skvělou kvalitu oleje má paradoxně severní poloha Istrie, protože olivovému oleji neprospívá vysoká teplota. Olej se v olivách začíná tvořit až po odeznění největších veder, a tak kvalita oliv není negativně ovlivněna vysokými teplotami.
Medaile a ocenění Chiavalonu
Olivové oleje Chiavalon jsou od roku 2000 pravidelně oceňovány na světových soutěžích v USA, Japonsku, Izraeli, Arménii, Řecku, Švýcarsku nebo v Itálii.
Chiavalon se může chlubit celou řadou zlatých medailí ze soutěží Olive Oil Competetion z Vodnjanu, Vinistra v Poreči, Maslina ve Splitu.
Je také držitel zlatých medailí a ocenění také z Alma Armonia (Itálie), International Olive Oil Prize (Curych), A.I.P.O. (Riva del Garda), L'Orciolo d'oro (Pesaro), Olive Japan, Los Angeles Olive Oil Award atd.