Chiavalon ORGANIC 100 ml - testovací vzorek BIO extra panenského olivového oleje
Kód: 1061Související produkty
Detailní popis produktu
BIO extra panenský olivový olej Chiavalon Organic pochází z certifikované ekologické produkce rodinné farmy Chiavalon na chorvatské Istrii. Jedná se o biopotravinu špičkové kvality s vysokým podílem polyfenolů.
Chutě a vůně Chiavalon Organic
Tento olivový olej má intenzivní a elegantní vůni, ve které ucítíte divokou čekanku, čerstvě posekanou zelenou trávu, rajčata, zelené jablko, bohaté balzamikové tóny máty, rozmarýnu, šalvěje a mandlí. Zaujalo vás kolik může mít jeden olivový olej chutí a vůní? Jak se testuje olivový olej a jak se vzdělávají someliéři olivového oleje, se dozvíte v našem článku "Olive Oil MASTERCLASS … aneb cestujeme za vzděláním". Díky poměrně vysokému podílu polyfenolů je chuť výrazná až pikantní. Ideální pro milovníky chuťově silných olivových olejů.
Párování Chiavalon Organic s jídlem
BIO extra panenský olivový olej Chiavalon ORGANIC má intenzivní chuť a je vhodný především pro dochucení chuťově výraznějších ryb jako je losos, tuňák v grilované či restované úpravě. Intenzivní chuť a BIO kvalita se skvěle hodí na míchané zeleninové saláty, sýry, vepřové i hovězí maso, luštěniny, houbové nebo výraznější krémové polévky jako je dýňová polévka. Nesmíme samozřejmě vynechat italskou klasiku jako jsou těstoviny s rajčatovou omáčkou a bazalkou, italské risotto nebo oblíbené lasagne.
U nás je neobvyklé spojovat olivový olej a dezerty, ale ORGANIC je vynikající v kombinaci s čokoládovým dortem, vanilkovou zmrzlinou nebo grilovaným banánem. Pokud chcete na zkoušku ochutnat tento BIO olivový olej objednejte si toto testovací balení, standardní balení má velikost 250 ml a 500 ml. Chiavalon Organic můžete použít i jako netradiční elegantní dárek. Podívejte se na naše dárková balení, jistě potěší každého milovníka zdravého životního stylu a gurmána. Nezapomínejte, že když darujete olivový olej, darujete zdraví.
O prémiových olivových olejích Chiavalon
Tento extra panenský olivový olej vyrábí rodinná farma Sandiho Chiavalon na chorvatské Istrii. Sandi se věnuje pěstování olivovníků a výrobě olivového oleje již od dětství, kdy olivový háj zdědil od svého dědečka. Postupně se mu podařilo vybudovat úspěšnou firmu, která vyrábí olivový olej té nejvyšší kvality. Po čase s k Sandimu přidal bratr Tedi, který zajišťuje především obchodní a marketingové činnosti. Do práce na farmě je v podstatě zapojená celá rodina.
Důkazem toho jsou četná ocenění Chiavalonu z nejprestižnějších světových soutěží. Důležitější, než ocenění je fakt, že celá široká rodina vyrábí olej s obrovskou pečlivostí a láskou.
Jak je možné, že se na Istrii vyrábí jeden z nejlepších olivových olejů na světě?
Na území dnešního Chorvatska se olivový olej vyrábí po tisíciletí. Je ovšem zajímavé, že nejlepší chorvatské olivové oleje se vyrábí na Istrii. Velký vliv na skvělou kvalitu oleje má paradoxně severní poloha Istrie, protože olivovému oleji neprospívá vysoká teplota. Olej se v olivách začíná tvořit až po odeznění největších veder, a tak kvalita oliv není negativně ovlivněna vysokými teplotami.
Medaile a ocenění Chiavalonu
Olivové oleje Chiavalon jsou od roku 2000 pravidelně oceňovány na světových soutěžích v USA, Japonsku, Izraeli, Arménii, Řecku, Švýcarsku nebo v Itálii.
Chiavalon se může chlubit celou řadou zlatých medailí ze soutěží Olive Oil Competetion z Vodnjanu, Vinistra v Poreči, Maslina ve Splitu.
Je také držitel zlatých medailí a ocenění také z New York International Olive Oil Competition (USA), Alma Armonia (Itálie), International Olive Oil Prize (Curych), A.I.P.O. (Riva del Garda), L'Orciolo d'oro (Pesaro), Olive Japan, Los Angeles Olive Oil Award atd.
Doplňkové parametry
Kategorie: | CHIAVALON |
---|---|
Hmotnost: | 0.24 kg |
Výrobce: | CHIAVALON D.O.O. |
Produkt: | olej |
Druh oleje: | olivový extra panenský |
Intenzita chutě: | silná |
Objem: | 100 ml |
Země původu: | Chorvatsko |
Region: | Istrie |
Typ oleje: | kupáž |
Odrůda: | Buža, Crnica, Istrijská Bianchera, Moražola, Rosignola |
Certifikace BIO: | ano |
Sklizeň: | říjen 2023 (prémiová kvalita "First Harvest") |
Dárkové balení: | ne |
Acidita: | 0,22% |
Polyfenoly: | 413 mg/kg |
Aroma: | intenzivní a elegantní vůně, ve které ucítíte divokou čekanku, čerstvě posekanou zelenou trávu, rajčata, zelené jablko, bohaté balzamikové tóny máty, rozmarýnu, šalvěje a mandlí |
Chuť: | intenzivní až pikantní |
Způsob zpracování: | lisovaný za studena, výběrová jakost olivového oleje získaného přímo z oliv pouze mechanickými postupy |
Výživové údaje na 100ml: | energie 3762 kJ/899 kcal, Tuky 99,9 g, z toho nasycené mastné kyseliny 14,46 g, Sacharidy 0,0 g, z toho cukry 0,0 g, Bílkoviny 0,0 g, Sůl 0,0 g |
Skladování: | skladujte v suchu, chraňte před teplem a přímým slunečním světlem |
Minimální trvanlivost do: | 30.11.2025 |
Dovozce: | OLIVUM s.r.o., Sedmdesátá 7055, 760 01 Zlín |
Položka byla vyprodána… |
Atmosféra v olivovém mlýnu Chiavalon při sklizni
Příběh Chiavalon
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Prémiové extra panenské olivové oleje Chiavalon vyrábí stejnojmenná rodinná farma na chorvatské Istrii, ve městečku Vodnjan jen pár kilometrů od Puly. Farma je řízena dvěma bratry, Sandi Chiavalonem a Tedi Chiavalonem. Farmu do světa prémiových olivových olejů uvedl Sandi Chiavalon. Ten už v dětství propadl kouzlu olivových hájů a výrobě olivového oleje. Mentorem mu byl jeho dědeček Romano, podle kterého se dnes jmenuje jeden z olejů Chiavalon. Po smrti dědečka zdědil Sandi padesát olivovníků, vystudoval zemědělskou fakultu v Záhřebu a postupně začal budovat rodinnou farmu. Jeho bratr Tedi se věnuje především obchodu a marketingu.
Chiavalon si postupně vybudoval mezinárodní renomé a dnes patří k nejlepším výrobcům prémiového olivového oleje nejen v Chorvatsku, ale také na světě. V nabídce mají 5 druhů olivových olejů a každý se hodí pro jiný druh jídel. Olej můžete zakoupit ve třech velikostech 100 ml, 250 ml a 500 ml. Moderní design a dárkové tuby udělají z prémiového olivového oleje Chiavalon důstojný dárek.