Ex Albis
Nejprodávanější
Značky
Chiavalon EX ALBIS je naprostou špičkou ve světě extra panenských olivových olejů. Prestižní průvodce Flos Olei, který bývá přezdíván „biblí“ olivových olejů, zařadil v roce 2008 Chiavalon EX ALBIS mezi TOP 15 olivových olejů světa.
Chutě a vůně Chiavalon Ex Albis
Extra panenský olivový olej Chiavalon EX ALBIS má intenzivní, ale elegantní vůni, kde rozpoznáte tóny divoké čekanky, artyčoku, zeleného jablka, rajčat, čerstvě posekané trávy, máty, šalvěje, rozmarýnu a výrazněji vystupují mandle. Má intenzivní zelenou barvu a výraznou hlubokou chuť, ve které se kombinuje harmonie ovoce, koření, čerstvosti a pikantnosti.
Párování Chiavalon Ex Albis s jídlem
Chiavalon EX ALBIS vyniká při použití s grilovanými rybami, tuňákem marinovaným i grilovaným, měkkýši, červeným a bílým masem, zeleninovými saláty, luštěninami, houbovými a krémovými polévkami, sýry, těstovinami, rizotem, deserty a vanilkovou zmrzlinou. Je to univerzální extra panenský olivový olej té nejvyšší kvality. Pokud chcete tento výjimečný olivový olej ochutnat, objednejte se testovací lahvičku Chiavalon Ex Albis 100 ml, standardní balení má velkost 250 ml nebo 500 ml. Chiavalon Ex Albis v černé nebo bílé dárkové tubě je i krásným dárkem.
O prémiových olivových olejích Chiavalon
Tento extra panenský olivový olej vyrábí rodinná farma Sandiho Chiavalona na chorvatské Istrii.
Sandi se věnuje pěstování olivovníků a výrobě olivového oleje již od dětství, kdy olivový háj zdědil od svého dědečka. Postupně se mu podařilo vybudovat úspěšnou firmu, která vyrábí olivový olej té nejvyšší kvality. Po čase s k Sandimu přidal bratr Tedi, který zajišťuje především obchodní a marketingové činnosti. Do práce na farmě je v podstatě zapojená celá rodina.
Důkazem toho jsou četná ocenění Chiavalonu z nejprestižnějších světových soutěží. Důležitější, než ocenění je fakt, že celá široká rodina vyrábí olej s obrovskou pečlivostí a láskou.
Jak je možné, že se na Istrii vyrábí jeden z nejlepších olivových olejů na světě?
Velký vliv na skvělou kvalitu oleje má paradoxně severní poloha Istrie, protože olivovému oleji neprospívá vysoká teplota. Olej se v olivách začíná tvořit až po odeznění největších veder, a tak kvalita oliv není negativně ovlivněna vysokými teplotami.
Medaile a ocenění Chiavalonu
Olivové oleje Chiavalon jsou od roku 2000 pravidelně oceňovány na světových soutěžích v USA, Japonsku, Izraeli, Arménii, Řecku, Švýcarsku nebo v Itálii.
Chiavalon se může chlubit celou řadou zlatých medailí ze soutěží Olive Oil Competetion z Vodnjanu, Vinistra v Poreči, Maslina ve Splitu.
Je také držitel zlatých medailí a ocenění také z Alma Armonia (Itálie), International Olive Oil Prize (Curych), A.I.P.O. (Riva del Garda), L'Orciolo d'oro (Pesaro), Olive Japan, Los Angeles Olive Oil Award atd.