Chiavalon Atilio 500 ml - prémiový olivový olej na steaky v bílé dárkové tubě
Kód: 1165Související produkty
Detailní popis produktu
Vyberte dárek pro své blízké
Máte mezi svými blízkými a přáteli milovníky masa a hlavně steaků? Pokud si rádi tyto masové speciality připravují v pohodlí domova, určitě je potěší elegantní dárkové balení prémiového olivového oleje Chiavalon ATILIO, který je speciálně vyladěn na přípravu a dochucení steaků.
Chutě a vůně Chiavalonu Atilio
Pro ATILIO je charakteristická zlato zelená barva, silná chuť, hořkost a pikantnost, která je způsobena vysokým podílem polyfenolů. V chuti výrazně vystupují tóny černého pepře a mandlí, v bohatém aroma ucítíte artyčok, čekanku, rozmarýn a mátu.
Párování Chiavalonu Atilio s jídlem
Silná chuť s tóny černého pepře je ideální pro přípravu a dochucení všech druhů bílého a červeného masa, včetně zvěřiny nebo jehněčího. Tento prémiový olivový olej vyniká především v kombinaci se steaky, grilovanou krkovičkou, zvěřinou nebo hamburgery. U nás nepříliš obvyklé použití je pro dochucení dezertů. Silné olivové oleje, jako je ATILIO, jsou perfektní v kombinaci s čokoládovým dortem. Vyzkoušejte něco nového!
Chiavalon Atilio jako dárek
Prémiový olivový olej může být také skvělým dárkem, který ocení milovníci zdravého životního stylu i gurmáni. Chiavalon Atilio je jako stvořený pro všechny "masožravce". Navíc, když darujete olivový olej, darujete zdraví. Dárková balení olivových olejů Chiavalon najdete v sekci "DÁRKOVÉ BALENÍ". Pokud si nevyberete podívejte se do naší sekce "DÁRKY", kde najdete ještě mnohem širší výběr, včetně členění na dárky pro ženy, dárky pro muže, vánoční dárky nebo firemní dárky.
O rodinné farmě Chiavalon
Rodinou farmu Chiavalon najdete v městečku Vodnjan na chorvatské Istrii, nedaleko Puly. Farmu založil Sandi Chiavalon, který kouzlu oliv propadl již v dětství. Do tajů pěstování olivovníků a výroby olivového oleje jej zasvětil jeho dědeček Romano, podle kterého se jmenuje tento olivový olej. Po smrti dědečka, ještě v teenegerském věku, zdědil Sandi padesátku olivovníků, které se staly základem budoucí farmy. Rodiče jeho počínání zpočátku považovali za mladický vrtoch, ale Sandi systematicky postupoval v budování svého snu. Vystudoval zemědělskou univerzitu v Záhřebu a svou produkci začal orientovat na špičkovou kvalitu. Díky tomu vstoupil do světa prémiových olivových olejů a dnes se farma Chiavalon řadí mezi respektované světové výrobce. Časem se k Sandimu přidal jeho bratr Tedi, který se věnuje obchodním a marketingovým aktivitám. Dnes s chodem farmy pomáhá většina rodinných příslušníků.
Proč olivový olej z Istrie
Chorvatská Istrie je jednou z nejsevernějších oblastí, kde se pěstují olivovníky a vyrábí olivový olej. Právě severní poloha olivových hájů má paradoxně pozitivní vliv na kvalitu. Olivám příliš nesvědčí vysoké teploty a olivy v této oblasti dozrávají až po odeznění největších letních veder. Sklizeň probíhá v říjnu, kdy jsou olivy správně zralé a obsahují nejvíce vitamínů, antioxidantů a dalších zdraví prospěšných látek. Běžný olivový olej, který koupíte v supermarketu se vyrábí z listopadové nebo prosincové sklizně, kdy je až dvojnásobná výtěžnost oproti říjnové sklizni. Tento olivový olej již však nemá tak dobrou chuť a tolik zdraví prospěšných látek. Proto jsou nejoceňovanějšími olivovými oleji ty z říjnové sklizně.
Kromě polohy, pravidelné péče o olivovníky je také klíčové rychlé a správné zpracování oliv. Olivy se sklízí setřepáváním z olivovníků do plachet rozprostřených na zemi. Dříve se používaly dřevěné hole, dnes jsou to již speciální vibrační tyče. Olivy se následně převáží do mlýna, kde musí být zpracovány v co nejkratší době. Zpravidla jsou vylisovány v ten samý den, nejpozději do 24 hodin. V době sklizně je na farmě a v mlýně pořádný šrumec a pracuje se dlouho do noci. Bratři Chivalonové v roce 2020 dobudovali nový mlýn, který je vybaven tou nejmodernější italskou technologií. V době zprovoznění, v říjnu 2020, se jednalo teprve o druhý takto moderní mlýn na světě. Díky kombinaci tradičních pěstitelských postupů a nejmodernější technologie dostáváte na stůl jeden z nejlepších olivových olejů světa. O sklizni si můžete přečíst v článku "Atmosféra v olivovém mlýně Chiavalon během času sklizně".
Ocenění a medaile Chiavalonu
Veškerá současná produkce rodinné farmy Chiavalon je v kategorii prémiových olivových olejů. Špičkovou kvalitu tohoto produktu oceňují nejenom domácí zákazníci v Chorvatsku, ale také nároční gurmáni v Rakousku, Německu, Francii, Velké Británii, Spojených státech, Hongkongu nebo Peru.
Pro výrobce prémiových olivových olejů je také důležité srovnání s jinými značkami v tvrdé konkurenci. Proto se Chiavalon každoročně účastní několika domácích i mezinárodních prestižních soutěží. Olivové oleje Chiavalon jsou od roku 2000 pravidelně oceňovány na světových soutěžích v USA, Japonsku, Izraeli, Arménii, Řecku, Švýcarsku nebo v Itálii.
Chiavalon se může chlubit celou řadou zlatých medailí ze soutěží Olive Oil Competetion ve Vodnjan, Vinistra v Poreči, Maslina ve Splitu. Je také držitel zlatých medailí a ocenění z Alma Armonia (Itálie), International Olive Oil Prize (Curych), A.I.P.O. (Riva del Garda), L'Orciolo d'oro (Pesaro), Olive Japan, Los Angeles Olive Oil Award atd.
Doplňkové parametry
Kategorie: | CHIAVALON |
---|---|
Hmotnost: | 1 kg |
Výrobce: | CHIAVALON D.O.O. |
Produkt: | olej |
Druh oleje: | olivový extra panenský |
Intenzita chutě: | silná |
Objem: | 500 ml |
Země původu: | Chorvatsko |
Region: | Istrie |
Typ oleje: | kupáž |
Odrůda: | Carbonazza, Istrijská Bianchera |
Certifikace BIO: | ne |
Sklizeň: | říjen 2022 (prémiová kvalita "First Harvest") |
Dárkové balení: | ano |
Acidita: | 0,14% |
Polyfenoly: | 482 mg/kg |
Aroma: | bohaté aroma s náznaky artyčoku, čekanky, rozmarýnu a máty |
Chuť: | silná chuť, hořkost a štiplavost u které vystupuje chuť černého pepře a mandlí |
Způsob zpracování: | lisovaný za studena, výběrová jakost olivového oleje získaného přímo z oliv pouze mechanickými postupy |
Výživové údaje na 100ml: | energie 3762 kJ/899 kcal, Tuky 99,9 g, z toho nasycené mastné kyseliny 14,46 g, Sacharidy 0,0 g, z toho cukry 0,0 g, Bílkoviny 0,0 g, Sůl 0,0 g |
Skladování: | skladujte v suchu, chraňte před teplem a přímým slunečním světlem |
Minimální trvanlivost do: | 30.11.2024 |
Dovozce: | OLIVUM s.r.o., Sedmdesátá 7055, 760 01 Zlín |
Položka byla vyprodána… |
Příběh Chiavalon
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Prémiové extra panenské olivové oleje Chiavalon vyrábí stejnojmenná rodinná farma na chorvatské Istrii, ve městečku Vodnjan jen pár kilometrů od Puly. Farma je řízena dvěma bratry, Sandi Chiavalonem a Tedi Chiavalonem. Farmu do světa prémiových olivových olejů uvedl Sandi Chiavalon. Ten už v dětství propadl kouzlu olivových hájů a výrobě olivového oleje. Mentorem mu byl jeho dědeček Romano, podle kterého se dnes jmenuje jeden z olejů Chiavalon. Po smrti dědečka zdědil Sandi padesát olivovníků, vystudoval zemědělskou fakultu v Záhřebu a postupně začal budovat rodinnou farmu. Jeho bratr Tedi se věnuje především obchodu a marketingu.
Chiavalon si postupně vybudoval mezinárodní renomé a dnes patří k nejlepším výrobcům prémiového olivového oleje nejen v Chorvatsku, ale také na světě. V nabídce mají 5 druhů olivových olejů a každý se hodí pro jiný druh jídel. Olej můžete zakoupit ve třech velikostech 100 ml, 250 ml a 500 ml. Moderní design a dárkové tuby udělají z prémiového olivového oleje Chiavalon důstojný dárek.