Atilio
Nejprodávanější
Značky
Chutě a vůně Chiavalon Atilio
Chiavalon ATILIO je extra panenský olivový olej zlato zelené barvy se silnou chutí, hořkostí a štiplavostí u které vystupuje chuť černého pepře a mandlí. Silnou chuť dokresluje i bohaté aroma s náznaky artyčoku, čekanky, rozmarýnu a máty. Chiavalon ATILIO je kupáž olivových olejů, která je speciálně vyladěná pro přípravu a dochucení steaků, červeného masa, zvěřiny nebo hamburgerů.
Párování Chiavalon Atilio s jídlem
Extra panenský olivový olej Chiavalon ATILIO vyniká silnou chutí a je ideálním doplňkem pro všechny druhy bílých a červených mas nebo zvěřiny. Neměl by chybět v žádné kuchyni milovníků steaků, protože v tomto spojení Chiavalon ATILIO opravdu vyniká. V jižních zemích se olivový olej používá i v kombinaci s dezerty a Chiavalon ATILIO je skvělou volbou, především v kombinaci s čokoládovým dortem nebo s oblíbeným Lava Cake. Pokud chcete Chiavalon ATILIO ochutnat, objednejte si testovací lahvičku o velikosti 100 ml a vybrat si můžete i větší balení 250 ml a 500 ml. V sekci dárky najdete Atilio i s elegantní dárkovou tubou bílé a černé barvy. Díky tomu se může Atilio stát krásným dárkem. Když totiž darujete olivový olej, darujete zdraví.
O prémiových olivových olejích Chiavalon
Tento extra panenský olivový olej vyrábí rodinná farma Sandiho Chiavalon na chorvatské Istrii.
Sandi se věnuje pěstování olivovníků a výrobě olivového oleje již od dětství, kdy olivový háj zdědil od svého dědečka. Postupně se mu podařilo vybudovat úspěšnou firmu, která vyrábí olivový olej té nejvyšší kvality. Po čase s k Sandimu přidal bratr Tedi, který zajišťuje především obchodní a marketingové činnosti. Do práce na farmě je v podstatě zapojená celá rodina.
Důkazem toho jsou četná ocenění Chiavalonu z nejprestižnějších světových soutěží. Důležitější, než ocenění je fakt, že celá široká rodina vyrábí olej s obrovskou pečlivostí a láskou.
Jak je možné, že se na Istrii vyrábí jeden z nejlepších olivových olejů na světě?
Velký vliv na skvělou kvalitu oleje má paradoxně severní poloha Istrie, protože olivovému oleji neprospívá vysoká teplota. Olej se v olivách začíná tvořit až po odeznění největších veder, a tak kvalita oliv není negativně ovlivněna vysokými teplotami.
Medaile a ocenění Chiavalonu
Olivové oleje Chiavalon jsou od roku 2000 pravidelně oceňovány na světových soutěžích v USA, Japonsku, Izraeli, Arménii, Řecku, Švýcarsku nebo v Itálii.
Chiavalon se může chlubit celou řadou zlatých medailí ze soutěží Olive Oil Competetion z Vodnjanu, Vinistra v Poreči, Maslina ve Splitu.
Je také držitel zlatých medailí a ocenění také z Alma Armonia (Itálie), International Olive Oil Prize (Curych), A.I.P.O. (Riva del Garda), L'Orciolo d'oro (Pesaro), Olive Japan, Los Angeles Olive Oil Award atd.