Romano
Nejprodávanější
Značky
Nejjemnějším olivovým olejem z produkce chorvatské rodinné farmy Chiavalon je Romano, který je určen pro dochucení salátů, grilované zeleniny nebo ryb. Voňavý a s...
Romano je nejjemnější olivový olej z produkce farmy Chiavalon, který je určen na dochucení bílého rybího masa nebo listových salátů. Zabalen jako dárek v bílé dárkové...
Nejjemnějším olivovým olejem z rodinné farmy Chiavalon je Romano. Tato kupáž několika odrůd je vyladěná na dochucení bílého rybího masa nebo listových salátů....
Luxusní dřevěná dárková kazeta čtyř testovacích vzorků chorvatských prémiových extra panenských olivových olejů Chiavalon. Čtyři intenzity chutí od nejjemnějšího oleje na ryby...
Prémiové extra panenské olivové oleje Chiavalon v luxusní dárkové tubě, která potěší každého gurmána. Darujte výběr luxusních olivových olejů 4 typy chutí pro všechny druhy...
Hledáte originální a přitom luxusní dárek? Dřevěná dárková kazeta, která obsahuje čtyři prémiové olivové oleje Chiavalon, jistě potěší každého gurmána i vyznavače zdravého...
Chutě a vůně Chiavalonu Romano
Extra panenský olivový olej Chiavalon ROMANO má zlatavě zelenou barvu. V jemné vybalancované chuti ucítíte pikantní a lehce hořké tóny ovoce a aromatických bylinek. Vůně oleje ROMANO připomíná středně zralá rajčata, banány, jablka s nádechem voňavých tónů artyčoku a bazalky.
Párování Chiavalonu Romano s jídlem
Chiavalon ROMANO je špičkový extra panenský olivový olej s jemnou chutí. Je ideální pro dochucení chuťově méně výrazných jídel, kde by silný olivový olej působil rušivě. Skvěle se hodí na dochucení mozzarelly s rajčetem, listových a zeleninových salátů, ale také na přípravu či dochucení restované a grilované zeleniny. Pár kapek ozdobí i podtrhne chuť jemnějších krémových polévek nebo studené polévky gazpacho.
Pro středomořskou kuchyni jsou typické ryby a plody moře. Pokud tyto dary přírody milujete, neměl by Romano chybět ve vaší kuchyni. Je skvělý na na dochucení grilované pražmy, mořského vlka, krevet, chobotnice nebo třeba i slávek. To se týká i studených pokrmů jako je rybí carpaccio nebo lososový tatarák. Chuťově ladí i s lehkými sýry a mozzarellou anebo si jej vychutnejte s dobrým kváskovým chlebem.
Pokud chcete Chiavalon ROMANO ochutnat, můžete si koupit i malou testovací lahvičku Chiavalon Romano 100 ml. Romano také můžete zakoupit v balení 250 ml a největším balení 500 ml. Elegantní bílá a černá tuba udělají z Romana i krásný dárek.
O olejích Chiavalon
Výrobcem olivového oleje ROMANO je rodinná farma Chiavalon na chorvatském poloostrově Istria, ve městě Vodnjan. Chiavalon produkuje omezené množství extra panenského olivového oleje té nejvyšší kvality. O jeho špičkové kvalitě svědčí řada ocenění z nejprestižnějších světových soutěží. Chiavalon je také zařazen do průvodce Flos Olei, který pravidelně vybírá ty nejlepší olivové oleje světa.
Zakladatelem farmy je Sandi Chiavalon, který pěstování oliv propadl již v dětství a postupně se vypracoval ve špičkového výrobce olivového oleje. Olej ROMANO je pojmenován na počest Sandiho dědečka, který jej naučil pěstovat a zpracovávat olivy. Po čase s k Sandimu přidal bratr Tedi, který zajišťuje především obchodní a marketingové činnosti. Do práce na farmě je v podstatě zapojená celá rodina.
Jak je možné, že se na Istrii vyrábí jeden z nejlepších olivových olejů na světě?
Velký vliv na skvělou kvalitu oleje má paradoxně severní poloha Istrie, protože olivovému oleji neprospívá vysoká teplota. Olej se v olivách začíná tvořit až po odeznění největších veder, a tak kvalita oliv není negativně ovlivněna vysokými teplotami.
Medaile a ocenění Chiavalonu
Olivové oleje Chiavalon jsou od roku 2000 pravidelně oceňovány na světových soutěžích v USA, Japonsku, Izraeli, Arménii, Řecku, Švýcarsku nebo v Itálii.
Chiavalon se může chlubit celou řadou zlatých medailí ze soutěží Olive Oil Competetion z Vodnjanu, Vinistra v Poreči, Maslina ve Splitu.
Je také držitel zlatých medailí a ocenění také z Alma Armonia (Itálie), International Olive Oil Prize (Curych), A.I.P.O. (Riva del Garda), L'Orciolo d'oro (Pesaro), Olive Japan, Los Angeles Olive Oil Award atd.