Extra panenský olivový olej Castillo de Canena Arbequina Family Reserve 500 ml

Kód: 1339
499 Kč 100 Kč / 100 ml
Skladem (4 ks)
Můžeme doručit do:
22.11.2024

Jemný prémiový extra panenský olivový olej odrůdy Arbequina z rodinné farmy ve španělské Andalusii, která se dlouhodobě řadí mezi absolutní špičku v olivovém světě.

  • Prémiový extra panenský olivový olej s aroma zelených mandlí, jablka, broskve, vlašského ořechu a bylinek
  • Jemná chuť skvělá pro přípravu ryb, listových salátů, majonézy, kuřecího a králičího masa, gazpacha nebo pro pečení buchet a koláčů
  • Olivový olej z rodinné farmy, která má přes deset let hodnocení 100 bodů ze 100 v prestižním italském průvodci Flos Olei
  • Olivový olej z říjnové sklizně, kdy olej má nejlepší chuť a nejvíce zdravotních benefitů

flos-olei

Detailní informace

Benefity

Detailní popis produktu

Arbequina Reserva Familiar

Arbequina Family Reserve je společně s Picual Family Reserve „vlajkovým“ produktem rodinné farmy Castillo de Canena. Označení Reserva Familiar (španělsky) se odkazuje na starou tradici, kdy to nejlepší z úrody se vždy nechalo doma pro vlastní spotřebu.

Jasná zelená barva se zlatými tóny je výsledkem říjnové sklizně, kdy jsou olivy v té nejlepší kondici. V aroma Arbequiny najdete zelené mandle, vlašský ořech, jablko, broskev a tóny bylinek. Chuť je jemná a harmonická, skvěle vyvážená, potěší zejména milovníky nepříliš výrazných olivových chutí.

Párování Arbequiny s pokrmy

Jemná chuť Arbequiny je ideální na přípravu a dochucení chuťově nepříliš výrazných jídel. Proto se skvěle hodí na jemné listové saláty, bílé maso mořských ryb, krevety, olihně a další plody moře. Můžete ji také použít pro přípravu a dochucení kuřecího nebo králičího masa či příkrmů pro děti. Ve španělské kuchyni se často Arbequina používá pro přípravu majonéz, dochucení studených polévek jako je gazpacho a salmorejo. Pokud rádi pečete, tak jemná Arbequina vám nahradí máslo při přípravě buchet a dortů.

Olivové háje Castillo de Canena

O odrůdě Arbequina

Olivová odrůda Arbequina je malá, ale mocná, co se týče své popularity a vlivu ve světě olivového oleje. Pochází z Katalánska ve Španělsku a je známá pro svou vysokou produktivitu a adaptabilitu. Díky tomu je farmáři oblíbená v různých klimatických podmínkách po celém světě, od domácího Španělska až po olivové háje v USA, Argentině nebo Austrálie. Arbequina je také oblíbená pro svou vysokou plodnost a rychlý nástup produkce po výsadbě.

Arbequina rodí malé, ale velmi olejnaté plody s jemným a ovocným profilem chuti, který je ideální pro výrobu vysoce kvalitního olivového oleje. Olej z odrůdy Arbequina je ceněn pro své jemné a mírně sladké aroma s náznaky mandlí, ovoce a bylinek, což jej činí oblíbeným u gurmánů a milovníků olivového oleje na celém světě.

Kromě vynikajícího olivového oleje se Arbequina stává populární také jako stolní oliva, díky své jemné chuti a příjemné textuře. Její malé rozměry a všestranné použití činí z Arbequiny pravý klenot mezi olivovými odrůdami, ať už je použita v kuchyni nebo jako klíčový prvek v produkci olivového oleje.

O farmě Castillo de Canenna

Rodinná farma Castillo de Canena se nachází ve zvlněných kopcích Andalusie, v oblasti, kde se rozkládá nekonečné moře olivovníků. Symbolem farmy je starobylý hrad Castillo de Canena, který dal jméno nejen farmě, ale i vynikajícím olivovým olejům, jež jsou řazeny mezi nejlepší na světě. Tuto tradiční rodinnou firmu založila a až do současnosti ji rozvíjí rodina Vañó, která se pěstováním oliv a výrobou olivového oleje zabývá již od roku 1780.

Rosa a Francisco Vañó se svým otcemModerní mlýn Castillo de Canena

Aktuálně vede farmu sourozenecký tandem Rosa a Francisco Vañó, kteří převzali žezlo po svém otci v roce 2003. Oběma se podařilo přinést do rodinného podniku moderní pohled a inovace, přičemž Rosa předtím působila ve vysoké manažerské pozici ve společnosti Coca-Cola a Francisco vybudoval kariéru v mezinárodním bankovnictví. Společně se jim podařilo zvýšit kvalitu produkce a rozšířit působení firmy na mezinárodní trhy.

Farma se stará o přibližně 300 000 olivovníků rozprostírajících se v údolí Alto Guadalquivir mezi pohořími Sierra de Cazorla a Sierra Mágina. Při pěstování oliv Castillo de Canena kombinuje tradiční zemědělské postupy s nejpokročilejšími technologiemi, včetně kapkového zavlažování a certifikace „Integrated Production“, což zaručuje šetrné postupy k přírodě při pěstování.

Hrad Castillo de CanenaOlivy

Výroba olivového oleje se zde řídí principem, že pro dosažení špičkové kvality je klíčové správné načasování sklizně. Olivy jsou po sklizni rychle přepraveny do mlýna, kde probíhá zpracování při teplotě do 22℃, což zaručuje zachování nejlepších vlastností oleje. Správné načasování a rychlost nejsou ale jedinou podmínkou pro výrobu vynikajícího olivového oleje. Rodinná farma také investuje do výzkumu a inovací v oblasti pěstování oliv a výroby olivového oleje a také do špičkových technologií, díky čemuž byl mlýn Castillo de Canena oceněn v roce 2022 jako „Nejlepší mlýn na světě“.

Úspěchy značky Castillo de Canena jsou mezinárodně uznávány, jejich olivový olej se prodává ve více než 60 zemích a získal řadu prestižních ocenění, včetně vysokých hodnocení od mezinárodních someliérů a významných gastronomických soutěží. Toto vše svědčí o vysoké kvalitě a inovačním duchu, který rodina Vañó vkládá do své práce.

Dagmar Kublová
Sommelier olivových olejů

Dagmar Kublová - OLIVUM.cz

Doplňkové parametry

Kategorie: CASTILLO DE CANENA
Hmotnost: 1 kg
Výrobce: Castillo de Canena Olive Juice S.L.
Produkt: olej
Druh oleje: olivový extra panenský
Intenzita chutě: jemná
Objem: 500 ml
Země původu: Španělsko
Region: Andalusie
Typ oleje: jednodruhový
Odrůda: Arbequina
Certifikace BIO: ne
Sklizeň: říjen 2023 (prémiová kvalita "First Harvest")
Dárkové balení: ne
Acidita: 0,12%
Polyfenoly: 354 mg/kg
Aroma: aroma zelených mandlí, jablka, broskve, vlašského ořechu a bylinek
Chuť: jemná chuť skvělá s tóny ovoce
Způsob zpracování: lisovaný za studena, výběrová jakost olivového oleje získaného přímo z oliv pouze mechanickými postupy
Výživové údaje na 100g: energie 3700 kJ/900 kcal, Tuky 100g, z toho nasycené mastné kyseliny 19g, Sacharidy 0g, z toho cukry 0g, Bílkoviny 0g, Sůl 0g
Skladování: skladujte v suchu, chraňte před teplem a přímým slunečním světlem
Dovozce: OLIVUM s.r.o., Sedmdesátá 7055, 760 01 Zlín

Představení Castillo de Canena

5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
Avatar autora | 24.8.2024
Kvalita , chuť

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Logo Castillo de Canena

Rodinná farma Castillo de Canena se nachází v malebných kopcích Andalusie, obklopené rozlehlými olivovými háji. Farmě a olivovým olejům dal jméno středověký hrad, který je do dnešních dnů sídlem rodiny Vañó. Rodina Vañó se specializuje na výrobu olivového oleje od 18. století, představuje více než dvě stě let tradice a péče o více než 300 tisíc olivovníků. Sourozenci Rosa a Francisco Vañó stojí v čele farmy od roku 2003, kdy ji převzali po svém otci. Rosa a Francisco přišli do rodinného podniku s bohatými zkušenostmi z jiných profesních odvětví.

Rosa a Francisco Vañó se svým otcemOlivové háje Castillo de Canena

Rosa a Francisco spolupracují jako tým s unikátním přístupem. Rosa, absolventka ekonomie z Universidad Complutense de Madrid, přinesla do firmy zkušenosti z mezinárodních korporací, včetně vedoucí pozice v Coca-Cola, než se rozhodla plně se věnovat rodinnému podniku v roce 2022. Byla oceněna titulem podnikatelka roku a později zastávala funkci prezidentky Andaluské akademie gastronomie a cestovního ruchu. Francisco, s právnickým vzděláním začal svoji profesní dráhu v bankovnictví, kde se vypracoval na významné pozice, než se rovněž plně ponořil do světa olivového oleje. Nyní zastává několik významných funkcí ve světě gastronomie a zemědělství.

Moderní mlýn Castillo de CanenaHrad Castillo de Canena

Olivové háje Castillo de Canena se rozkládají v oblasti Alto Guadalquivir, v provincii Jaén, v blízkosti renesančních měst Úbeda a Baeza. Péče o olivovníky zahrnuje moderní zavlažovací systémy a metody šetrné k životnímu prostředí, které podporují udržitelný rozvoj. Castillo de Canena se neustále zapojuje do výzkumu a inovací v oblasti pěstování oliv a produkce oleje, čímž získalo ocenění „Nejlepší mlýn na světě“ v roce 2022. Díky mezinárodním zkušenostem sourozenců Vañó se oleje Castillo de Canena těší uznání na globální scéně, prodává se v 60 zemích a získává ocenění od profesionálů v oboru. Jejich úspěchy jsou odrazem kvality a inovace, což potvrzují i vysoká hodnocení v prestižních soutěžích.

Hrad Castillo de Canena, který dal značce jméno, má bohatou historii sahající do doby Reconquisty, kdy byl součástí obranného systému proti muslimskému emirátu v Granadě. V 16. století prošel hrad Castillo de Canena rekonstrukcí na renesanční palác a dnes, jako národní kulturní památka, slouží rodině Vañó, ale je otevřen i veřejnosti.

Dagmar Kublová
Sommleir olivových olejů

Dagmar Kublová - OLIVUM.cz