Když vás tlačí čas a potřebujete připravit rychlý, a přitom chutný oběd nebo svačinu, jsou tortilly vždy skvělou volbou. U nás doma jsou velmi oblíbené ty ve středomořském stylu. A proč ve středomořském stylu? Protože jejich náplň obsahuje všechny ingredience, které jsou v souladu se středomořským stravováním, jsou výživné a skvěle chutnají. A dokonce je mezi nimi jedna speciální ingredience, která dává tomuto jídlu ten správný šmrnc. Ano, řeč je o krému ze sušených rajčat! Poctivý krém z apulijských rajčátek sušených na slunci doplněný o olivový olej, česnek, petržel a chilli. Jeho nasládlá aromatická chuť s pikantním ocáskem dochutí nejen tortilly, ale také toasty nebo jakýkoliv tapas.
Tak nenápadná ingredience, a přitom tak jedinečná svojí chutí. Díky krému ze sušených rajčat můžete v mžiku vykouzlit naprostou bombu. Ale pozor! Nezapomeňte, že krém obsahuje i čerstvé chilli, tak opatrně s dávkováním.
Ingredience:
- 4 tortilly (průměr 25 cm)
- 4 lžíce extra panenského olivového oleje Gangalupo Coratina
- 200 g sterilovaných červených fazolí
- 4 středně velké červené cibule
- 200 g strouhaného tvrdého sýra (Cheddar)
- 4 lžičky krému ze sušených rajčat Lamacupa
- 1,5 lžičky oregana
- Špetka soli
Cibuli oloupejte a pokrájejte podélně na plátky. Na pánvi rozehřejte olivový olej a cibuli orestujte. Sterilované fazole propláchněte a přidejte k orestované cibuli. Osolte a posypte oreganem. Vše společně prohřejte. Tortillu potřete krémem ze sušených rajčat. Do středu dejte vrstvu strouhaného sýra, směs z fazolí a cibule a další vrstvu sýra. Kraje tortilly přehněte do středu jako balíček. Toastovač vystelte plátem pečícího papíru a tortillu dejte zapéct. S minimem ingrediencí vykouzlíte naprosto famózní oběd nebo sváču do 15 minut! Tak dobrou chuť 😊
Dagmar Kublová
OLIVUM.cz