NOVINKY: Vítejte na farmě Terracuza ze Sardinie!

Milí zákazníci,

při naší letní cestě na Sardinii jsme navštívili několik farem, abychom našli ten nejlepší olivový olej do naší nabídky. Nakonec jsme vybrali malou rodinnou farmu Terracuza. Farmu vede mladý Giacomo Nieddu, který ji převzal po svém otci. S Giacomem jsem se potkávala v posledních letech na různých olivových akcích, protože jeho olivový olej se začal umísťovat v TOP výběru olivových soutěží. Jeho ambicí bylo dostat olivový olej z malého městečka Bolotana mezi světovou špičku. Jeho mise se mu zatím daří a vy tak můžete ochutnat tento skvělý BIO extra panenský olivový olej z oliv sardské olivové odrůdy Bosana. Giacomo vyrábí i další produkty a v následujících řádcích se s nimi můžete blíže seznámit.

 Extra panenský olivový olej a ochucené oleje Terracuza

Bio Extra panenský olivový olej "Biologico" 500 ml

Základním kamenem nabídky farmy Terracuza je tento prémiový bio extra panenský olivový olej. Olej je z říjnové sklizně z certifikované ekologické produkce. Jeho jemná, ale bohatá chuť s ovocnými podtóny z něj činí ideálního společníka pro vaše saláty, grilovanou zeleninu nebo jako doplněk k čerstvému pečivu. Tento olej je nejen lahodný, ale také bohatý na antioxidanty a zdravé tuky. Když jej ochutnáte, ucítíte jeho svěží ovocnou chuť a vůni. Abych se přiznala, Terracuza je momentálně jednička na naší domácí kuchyňské lince😊 Více se o olivovém oleji Biologico dozvíte ZDE.

Česnekový olej 100 ml

Pro všechny milovníky česneku jsme do nabídky přidali česnekový olej od Terracuza. Tento olej přináší intenzivní chuť česneku kombinovanou s jemným extra panenským olivovým olejem. Je ideální na těstoviny, do marinád, k pečeným pokrmům, pečivu nebo na ochucení salátů. Olej se vyrábí společným mletím oliv a česneku v mlýně a následným lisováním. Česnek pochází také ze Sardinie a olej je čistě přírodní extrakt bez umělých dochucovadel. Více se o česnekovém oleji dozvíte ZDE.

Zázvorový olej 100 ml

Máte rádi jemně pikantní chutě? Pak vás zaujme zázvorový olej Terracuza. Tento olej spojuje svěží a lehce ostrou chuť zázvoru s kvalitou extra panenského olivového oleje. Perfektní do asijské kuchyně, k dochucení salátů, grilovaného masa nebo ryb. Zázvor navíc dodá pokrmům nejen specifickou chuť, ale také zdravotní benefity. I zázvor se pěstuje na specializované farmě na Sardinii, kterou jsme měli možnost navštívit. Zázvorový olej se vyrábí stejně jako česnekový olej, tzn. mletím zázvoru a oliv v mlýně a také se jedná o čistě přírodní produkt bez chemie. Více se o zázvorovém oleji dozvíte ZDE.

Bio nakládané olivy 250 g

Pokud hledáte skutečně autentickou chuť Sardinie, pak musíte vyzkoušet bio nakládané olivy od farmy Terracuza. Ručně sbírané olivy jsou nakládány podle tradičních sardských metod a nabízejí skvělou kombinaci jemné slanosti a plné chuti. Skvěle se hodí jako předkrm, do salátů nebo jen tak k vínu či sýru. Zjistěte více o BIO nakládaných olivách.

Med z asfodelových květů 280 g

Jedním z nejexkluzivnějších produktů v naší nabídce je med z asfodelových květů, které rostou divoce na Sardinii. Tento jemný, květinově sladký med s lehkým citrusovým nádechem je ideální pro čaje, dezerty nebo jako doplněk k sýrům. Je to vzácná pochoutka, kterou prostě musíte ochutnat! Více se o asfodelovém medu dozvíte ZDE.

Jsme rádi, že vám můžeme nabídnout tyto unikátní produkty z farmy Terracuza. Všechny lahůdky přinášejí kousek Sardinie přímo na váš stůl a jsou dostupné výhradně na našem e-shopu OLIVUM.cz. Prozkoumejte kompletní nabídku těchto autentických středomořských produktů.

Děkujeme, že s námi sdílíte vášeň pro kvalitní potraviny!

Dagmar Kublová
Sommelier olivových olejů

Dagmar Kublová - OLIVUM.cz