Dnes vám přinášíme novinku, která jistě zaujme ty z vás, kteří si stejně jako my vypěstovali závislost na kvalitním olivovém oleji a jeho týdenní spotřeba je tak velká, že už vás nebaví neustále vyhazovat prázdné láhve od oleje. Slyšeli jste o balení Bag-In-Box? Tento způsob balení tzv."sáček v krabici" není vhodný jen pro víno. Je to jeden z nejlepších způsobů balení olivového oleje, protože olej se uchovává bez přístupu světla a vzduchu a tím se snižuje riziko jeho oxidace. Zároveň jde o balení, se kterým, i přes jeho větší objem, se díky plastovému kohoutu velmi dobře manipuluje. Toto ekologické balení je šikovným řešením pro použití v každé kuchyni. Vybrat si můžete Bag-In-Box v provedení s jemnějším olejem Ogliarola nebo intenzivnější odrůdou Coratina z farmy Le Tre Colonne.
Výhody balení BAG-IN-BOX
- Balení olivového oleje s odměrným kohoutkem pro blaho rodiny i planety
- Stejná kvalita olivového oleje jako ve skleněných lahvích
- Ekologické balení (emise z výroby -90%, odpad z likvidace -70%)
- Uchování olivového oleje bez vlivu světla a tepla a tím snížení oxidace olivového oleje
- Prodloužení trvanlivosti olivového oleje
- Jedinečné a šikovné řešení pro použití v kuchyni
Vnější papírový obal chrání sáček uvnitř, který uchovává olej ve tmě a bez působení vzduchu. Při použití není nutné krabici otevírat, ale pouze vytáhnout kohoutek. Množství olivového oleje, který vyteče z kohoutku, závisí na intenzitě stisknutí kohoutku.
Dagmar Kublová
Sommelier olivových olejů