Extra panenský olivový olej patří díky své kvalitě a blahodárným vlivům na zdraví mezi nejušlechtilejší rostlinné tuky. Šťáva z oliv je klenotem středomořské stravy. Tu také odborníci na výživu označují jako jednu z nejzdravějších diet na světě. Není to ale ani tak dieta jako spíše životní styl.
-
Základ středomořské stravy
Extra panenský olivový olej je jedním se základních složek středomořské diety. Jak ukazují i výsledky výzkumu PREDIMED, doplněním naší stravy o extra panenský olivový olej a ořechy byl snížen výskyt kardiovaskulárních nemocí o až 30%.
-
Pozitivně působí na fungování celého trávicího systému
Extra panenský olivový olej stimuluje funkci žlučníku, snižuje tvorbu žlučových kamenů a pomáhá rozpouštět a vylučovat kameny již vytvořené. Extra panenský olivový olej snižuje žaludeční kyselost, stimuluje střevní tranzit, podporuje vstřebávání živin a má protizánětlivé účinky. Navíc extra panenský olivový olej chrání před rakovinou trávicího systému díky vysokému obsahu hydroxytyrosolu (fenolická látka se silným antioxidačním účinkem)
-
Zlepšuje metabolický vývoj a funkci mozku
Extra panenský olivový olej podporuje tvorbu buněčných membrán a mozkové tkáně. Lidé konzumující více mononenasycených tuků, které obsahuje olivový olej, mají v průběhu času kognitivní zlepšení.
-
Omezuje chuť k jídlu
Díky olivovému oleji ve vaší stravě se cítíte neustále plní a máte tendenci jíst méně. Máte i méně chuť na cukr.
-
Chrání kardiovaskulární systém
Konzumace minimálně dvou polévkových lžic olivového oleje denně vás činní odolnějšími proti šokům a srdečním infarktům, snižuje riziko trombózy. Konzumace Extra panenský olivový olej se doporučuje i při cukrovce, zvýšeném krevním tlaku a obezitě.
-
Snižuje riziko mrtvice u starších osob
Pravidelné užívání extra panenského olivového oleje snižuje ve stáří riziko mozkové mrtvice.
-
Pomáhá v boji s rakovinou prsu
„Čtyři lžíce olivového oleje každý den snižují ze dvou třetin riziko vzniku rakoviny prsu.“ K takovému závěru dospěli vědci na základě výzkumu PREDIMED. Extra panenský olivový olej pomáhá zastavit vývoj zhoubných buněk v počátečním stádiu. Je ideální jako prevence právě díky svým protirakovinným a protizánětlivým vlastnostem.
-
Zabraňuje Alzheimerově chorobě a rozvoji neurodegenerativních demencí
Pravidelná konzumace kvalitního extra panenského olivového oleje zabraňuje Alzheimerově chorobě a rozvoji neurodegenerativních demencí.
-
Spojenec proti stárnutí
Jeho vysoký obsah polyfenolů a vitamínu E přispívá k prevenci poškození způsobených volnými radikály v tělních tkáních, které jsou zodpovědné za stárnutí. Stárněte zdravě!
-
Snižuje hladinu cholesterolu
Olivový olej tvoří především kyselina olejová. Jde o mononenasycenou kyselinu, která zvyšuje hladinu dobrého cholesterolu (HDL) a pomáhá snížit hladinu špatného cholesterolu (LDN). A proč je to důležité? Dobrý cholesterol má na starosti jeho přenos do jater, kde se odstraňuje.
-
Zachovává sílu kostí
S rostoucím věkem se z našich kostí přirozeně vytrácí vápník, což může vést až k osteoporóze. Olivový olej působí jako prevence proti úbytku vápníku a díky tomu zabraňuje mnoha kostním onemocněním.
-
Vyživuje vlasy a pokožku
Vnitřní i vnější užívání olivového oleje může ovlivnit kvalitu i vzhled vlasů a pokožky. Hydratuje, vyživuje a zároveň dokáže zbavit pokožku i vlasy nečistot.
Zdroj: www.noblezadelsur.com
K tématu zdraví si můžete přečíst i další naše články: