Arbequina & Picual
Nejprodávanější
Značky

Výraznější pikantní až lehce nahořklá chuť, prémiový olivový olej vyrobený v BIO kvalitě, podle nejpřísnějších zásad ekologického zemědělství. Elegantní design láhve...

BIO extra panenský olivový olej výrazně pikantnější až nahořklé chuti, vyrobený v prémiové BIO kvalitě z oliv sklizených v říjnu. Skleněná lahvička ve tvaru...

Jemný olivový olej vhodný pro přípravu mořských ryb, drůbežího masa, grilované zeleniny nebo salátů. Aroma je ovocné s vůni rajčat, posekané trávy, zelených jablek. Ovocné...
PÁROVÁNÍ OLIVOVÉHO OLEJE S JÍDLEM
Víte, že olivový olej má celou škálu chutí a podobně jako víno se páruje s jídlem? Je důležité zvolit správný olivový olej, aby podtrhl chuť jídla a harmonicky doladil chuť celého pokrmu. Při nesprávném použití olivového oleje může jeho chuť úplně zaniknout, anebo může svou intenzitou chuť jídla doslova „přerazit“. Proto jsme pro vás na OLIVOVÉM BLOGU připravili článek, který vám napoví, jak používat dvě nejběžnější španělské olivové odrůdy Arbequinu a Picual. Na této stránce si můžete vybrat z těchto odrůd olivový olej, který vám bude nejvíce vyhovovat.