BIO set Miceli & Sensat U’CIURI 500 ml + Chiavalon ORGANIC 500 ml + Rajčatový protlak 530 g ZDARMA
Kód: 2027Související produkty
Detailní popis produktu
Extra panenský olivový olej U’CIURI
Prémiový extra panenský olivový olej U’CIURI se stal hvězdou olivových soutěží v sezóně 2022/23. U’CIURI je harmonický komplexní olej vyrobený z olivové odrůdy Nocellara del Belice, která se vyznačuje plnou ovocností a jemnou hořkostí. Při ochutnání ucítíte tóny zelených mandlí, aromatických bylin, rajčatových listů a zeleného banánu. Olej má nádherně vyváženou chuť střední intenzity, která má výraznější závěr. Střední intenzita chuti jej předurčuje k širokému využití v kuchyni a vyniká především ve spojení s červeným masem, luštěninami, restovanou a grilovanou zeleninou, skvěle si jej vychutnáte s kváskovým chlebem nebo bagetou.
Extra panenský olivový olej Chiavalon ORGANIC
Tento olivový olej má intenzivní a elegantní vůni, ve které ucítíte divokou čekanku, čerstvě posekanou zelenou trávu, rajčata, zelené jablko, bohaté balzamikové tóny máty, rozmarýnu, šalvěje a mandlí. Díky poměrně vysokému podílu polyfenolů je chuť výrazná až pikantní. Ideální pro milovníky chuťově silných olivových olejů.
Organic má intenzivní chuť a je vhodný především pro dochucení chuťově výraznějších ryb jako je losos, tuňák v grilované či restované úpravě. Intenzivní chuť a BIO kvalita se skvěle hodí na míchané zeleninové saláty, sýry, vepřové i hovězí maso, luštěniny, houbové nebo výraznější krémové polévky jako je dýňová polévka. Nesmíme samozřejmě vynechat italskou klasiku jako jsou těstoviny s rajčatovou omáčkou a bazalkou, italské risotto nebo oblíbené lasagne.
BIO Rajčatový protlak Chiavalon
Rajčatová omáčka z bio produkce, bez přidaného cukru, pasterizovaná. Perfektní pro všechny druhy omáček, krémů, polévek, těstovin nebo pizzy. Skvěle si rozumí s kurkumou, česnekem nebo se středomořskými bylinkami.
Bio rajčatová omáčka je doplňkovým produktem farmy Chiavalon. Rajčata pochází z polí v údolí řeky Raša, kde bratři Chiavaloni kromě rajčat pěstují také melouny. Ekologicky pěstovaná rajčata se sklízejí brzy ráno a už po pár hodinách od sběru se promění v lahodnou rajčatovou omáčku. Jedná se o pasterizovanou omáčku bez přidaného cukru, soli a koření. Je ideální pro děti, kdy spolu s kvalitním olivovým olejem hraje jasný prim v jejich zdravých stravovacích návycích. Děti si ji jistě zamilují a v kombinaci s tolik zbožňovanými těstovinami se i z těch největších odpůrců jídla stanou skvělí strávníci.
Dagmar Kublová
Sommelier olivových olejů
Doplňkové parametry
Kategorie: | Akční nabídka |
---|---|
Hmotnost: | 3 kg |
Výrobce: | Chiavalon, MICELI & SENSAT S. S. A. |
Produkt: | olej |
Druh oleje: | olivový extra panenský |
Intenzita chutě: | střední |
Objem: | 500 ml |
Země původu: | Chorvatsko, Itálie |
Region: | Istrie, Sicílie |
Typ oleje: | jednodruhový, kupáž |
Certifikace BIO: | ano |
Sklizeň: | říjen 2023 (prémiová kvalita "First Harvest") |
Dárkové balení: | ne |
Acidita U’CIURI: | 0,11% |
Polyfenoly U’CIURI: | 524 mg/kg |
Aroma U’CIURI: | tóny zelených mandlí, aromatických bylin, rajčatových listů a zeleného banánu |
Chuť U’CIURI: | střední intenzita s plnou ovocností, velmi jemnou hořkostí a výraznějším závěrem |
Acidita ORGANIC: | 0,22% |
Polyfenoly ORGANIC: | 413 mg/kg |
Chuť ORGANIC: | intenzivní a elegantní vůně, ve které ucítíte divokou čekanku, čerstvě posekanou zelenou trávu, rajčata, zelené jablko, bohaté balzamikové tóny máty, rozmarýnu, šalvěje a mandlí |
Aroma ORGANIC: | intenzivní až pikantní |
Způsob zpracování: | lisovaný za studena, výběrová jakost olivového oleje získaného přímo z oliv pouze mechanickými postupy |
Výživové údaje na 100g: | energie 3700 kJ/900 kcal, Tuky 100 g, z toho nasycené mastné kyseliny 14 g, Sacharidy 0,0 g, z toho cukry 0,0 g, Bílkoviny 0,0 g, Sůl 0,0 g |
Skladování: | skladujte v suchu, chraňte před teplem a přímým slunečním světlem |
Dovozce: | OLIVUM s.r.o., Sedmdesátá 7055, 760 01 Zlín |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Farma Miceli & Sensat, to jsou dva usměvaví sympaťáci, Paolo a Sergio, kteří vstoupili do Olivového světa teprve před pár lety. Přesto ale již od samého začátku sklízí za své tekuté zlato ta nejvyšší ocenění.
Paolo Miceli a Sergio Sensat spojili své nadšení pro olivový olej a lásku k Sicílii před sedmi lety. Paolo, rozený Sicilan, Sergio, odborník na komunikaci a PR narozený v Barceloně. Paolova rodina pěstuje olivy již po šest generací, a to nejen na Sicílii, ale do 90.let minulého století také v Toskánsku. Sergio pochází ze španělské rodiny produkující ve Španělsku olivový olej po generace.
Před sedmi lety se Paolo a Sergio rozhodli spojit rodinnou tradici se svými profesními zkušenostmi a rozjeli italsko-španělský zemědělský projekt na Sicílii s cílem vytvořit jedinečný produkt v prostředí moderní a avantgardní olivové farmy. Koupili pozemek v provincii Palermo se snem vyrábět ten nejlepší sicilský organický extra panenský olivový olej. Motivuje je vášeň, úsilí, důvěra v projekt i respekt k sicilské půdě a jak říkají, rádi by zde zanechali svůj otisk a přispěli k rozkvětu tohoto krásného ostrova.
Farma se nachází v jedinečné, zcela nedotčené enklávě Sicílie, která obklopuje severní část jezera Garcia. Voda i orientace olivových hájů na jih vytvářejí pro olivovníky ty nejlepší podmínky. Půda je navíc bohatá na minerály a různá nadmořská výška olivového háje umožňuje získat rozličné aroma s nezaměnitelnými tóny chuti.
Organický olivový háj Miceli&Sensat má rozlohu 115 hektarů a najdete tady cca 46 000 šest až sedm let starých olivovníků pěti odrůd. Tři původní odrůdy, jako je Nocellara del Belice, Biancollila a Cerasuola, a dvě typicky španělské, Picual a Arbequina. Zvláštností je, že všechny rostliny byly naroubovány na divoké olivovníky. Kromě toho na farmě obhospodařují dalších 100 hektarů se starou sicilskou odrůdou pšenice.
Léta na Sicílii jsou velmi horká a suchá. Díky umístění farmy v blízkosti jezera Garcia se nejen že podařilo přečkat extrémně suché léto 2022, ale navíc sklidit úrodu oliv naprosto mimořádných vlastností.
Vzhledem k tomu, že mají olivovníky jen šest až sedm let, je veškerá úroda sklízená ručně, protože třesačky, které se často ke sklizni používají, by mohly svými vibracemi poškodit kořenový systém olivovníků. Po sklizni jsou olivy téměř okamžitě mlety v moderní lisovně. Včasná sklizeň během prvních říjnových dnů tak zajišťuje získání oleje, který splňuje ty nejvyšší standardy kvality. V procesu extrakce jsou navíc použity ty nejinovativnější technologie a velmi pečlivě je sledována také teplota celého procesu, která obvykle nepřekročí 20-22 stupňů Celsia. Po vylisování je olivový olej uložený ve sklepních prostorech na farmě, a to v nerezových tancích pod inertní atmosférou, aby byly maximálně zachovány organoleptické vlastnosti olivového oleje.
Farma Miceli&Sensat je pravděpodobně nejavantgardnější olivovou farmou na Sicílii. Již od prvního roku lisování olivového oleje se umísťuje na předních příčkách v mezinárodních soutěžích nejen v Itálii, ale také v New Yorku, Japonsku, Athénách a stala se tak nejpřekvapivější novinkou Olivového světa.
Dagmar Kublová
Sommelier olivových olejů